Blog

Teď už se vždycky budete ptát: „Nemáš do toho kafe ještě trochu pepře?“

Blog

Teraz sa už vždy budete pýtať: „Nemáš do tej kávy ešte trochu korenia?“

Ak sa pozriete na náš sortiment, rýchlo pochopíte, že Kampotské korenie milujeme natoľko, že sa s ním nebojíme experimentovať a pridávame ho doslova ku všetkému možnému. Od čokolády, sušeného mäsa a lahodných orieškových masiel, až po pivo či rôzne druhy destilátov. Hranice tohto spoznávania sú však nekonečné a podobné experimenty môžete s naším Kampotským korením robiť aj u seba doma. Jednou z možností je káva s čiernym korením. Ak si hovoríte, či horkosť kávy ešte potrebuje niečo také výrazné, ako je korenie, možno budete prekvapení, čo korenie s jej chuťou dokáže. Chuť korenia má moc tlmiť tú povestnú horkosť kávy a dáva vyniknúť chuťovým tónom, ktoré ju sprevádzajú. Zároveň celému nápoju pridáva svoju vlastnú špecifickú chuť a tiež charakteristickú pálčivosť, ktorá celý kávový zážitok náležite okorení. Nápoj z korenia a kávy je ideálne kombinovať s mliekom, ktoré zhutní jeho chuť a tiež cukrom, ktorý dodá sladký podtón pálčivosti a horkosti nápoja. Ak však dávate prednosť plnej chuti kávy, najskôr nápoj ochutnajte bez mlieka a cukru. Ako na to? Ideálnym pomerom je na dve kávové lyžičky pol lyžičky drveného čierneho Kampotského korenia. Nápoj môžete pripravovať napríklad vo french pressu alebo aero presse. Korenie aj kávu zalejte horúcou vodou spoločne a nechajte dostatočne dlho lúhovať. Snažte sa vybrať kvalitnú kávu s bohatým aromatickým profilom a najlepšie takú, ktorej chuť máte zabehnutú a presne poznáte, aké zmeny vďaka pridanému koreniu zaznamenáte. A keď už doma máte fair trade Kampotské korenie, môžete vyskúšať aj fair trade kávové zrná. :-) Život je príliš krátky na to, aby sme v ňom podobné experimenty nerobili. A ak nemáte dostatočne originálny riad, z ktorého si takéto kúsky vychutnáte, pozrite sa na našu limitovanú edíciu riadu Golden Peppercorn od francúzskej umelkyne Marie Poirot.