Blog

Koření na grilované maso: které grilovací směsi se hodí do marinád a kterými kořenit přímo na grilu?

Blog

Korenie na grilované mäso: ktoré grilovacie zmesi sa hodia do marinády a ktorými koreniť priamo na grile?

Koľko ľudí, toľko chutí a toľko grilovacích koreninových zmesí. Možností, ako si ochutiť mäso, ktoré budete klásť na rozpálený gril, je nespočetné množstvo. Niektoré druhy korenia je dobré miešať do marinády, inokedy je dobré koreniť až v momente, keď je mäso už na grile. Vstúpte s nami do sveta vôní z celého sveta a svoje grilovanie poriadne okoreňte. Bez korenia to nejde Grilovacie korenie je nevyhnutným pomocníkom pre všetkých, ktorí chcú z rozpálených mriežok grilu sňať dokonale ochutené mäso. Môžete sa buď spoľahnúť na jeden druh korenia, prípadne nájsť takú grilovaciu zmes, ktorá bude vašim chuťovým preferenciám najlepšie vyhovovať. Korenie je často jedným zo základných kameňov marinád. Do nich sa hodia predovšetkým koreninové zmesi s bylinným či paprikovým základom. Jednotlivé ingrediencie v marináde krásne rozvinú svoju chuť a vôňu, ktoré sa následne prenesú do mäsa. Vďaka marináde navyše nedôjde k ich spáleniu, ak by sme nimi korenili mäso priamo na grile. Namiešaj si sám V úplne ideálnom svete by si majster grilu mal miešať korenie na grilované mäso sám. V dokonalom svete však nežijeme, a tak sa pokojne môžete pozrieť v obchodoch, aké grilovacie zmesi ponúkajú a minimálne sa pri regáli inšpirovať. Rôzne koreninové zmesi sa totiž hodia k rôznym druhom mäsa. Kým ryby si budú lepšie rozumieť so zelenými bylinkami, k chuti hydiny sa skvele hodia sladšie zmesi s paprikou a sušeným paradajkami. A pri tmavom mäse môžete experimentovať, ako sa vám len zachce. Nepodceňujte ani výber správneho mäsa. Ten totiž pre úspech pri grilovaní môže byť kľúčovým momentom. Menej je niekedy viac Pamätajte však, že sa nič nemá preháňať a občas stačí mäso okoreniť len ľahko, napríklad až v momente, keď je na grile. Na to sú ideálne rôzne peprové grilovacie zmesi, ktoré len ľahko doplnia a podčiarknu chuťový profil mäsa a zároveň nemajú tendenciu sa pripáliť a horknúť. Vďaka tomu môžeme mäso, ako sú napríklad steaky, koreniť Kampotským korením aj v momente, keď sa nám na rozpálenej mriežke mäso zatiahne. Dali ste si chuť niečo ugrilovať? Tak si grilovačku poriadne okoreňte!