Blog

Skladování pepře zásadně ovlivní jeho chuť: jak to řešíme my?

Blog

Skladovanie korenia zásadne ovplyvňuje jeho chuť: ako to riešime my?

Plne naložené nákladné lode plávajúce mesiace po mori prevaľujú sisalové vrecia, ktoré sú často uskladnené vo vlhkom a nie príliš čistom prostredí. Obsahom týchto vriec je často korenie, ktorým je čierne korenie, jedno z najobchodovanejších korení sveta. Čierne korenie na lodiach postupne zatuchne, plesnivie a ku zákazníkom sa dostáva v stave, ktorý z neho rozhodne nerobí úplne delikátne korenie. A to nehovoríme o dlhom reťazci firiem a prepredajcov, ktorí si ďalej korenie odovzdávajú a skladujú v nevhodných podmienkach. Ako sa dostať k chutnému Kampotskému koreniu a tomuto kolobehu sa vyhnúť?  V mene zachovania kvality Chuť Kampotského korenia neurčuje len lokalita, z ktorej pochádza, ale aj spôsob, akým je ďalej spracovávané. Každý Kampotský korenie totiž nie je rovnako kvalitné, čo do určitej miery ovplyvňuje aj spôsob, akým sa s ním po zbere zaobchádza. My v .pepper..field sa snažíme korenie dostať na váš stôl čo najrýchlejšie a v absolútne špičkovej kvalite. V tom sa zásadne líšime od veľkých fariem na korenie a iných distribútorov. 1. Korenie v Kambodži okamžite vakuujeme na našich českých strojoch, ktoré sme zakúpili malým rodinám farmárov vďaka Českej rozvojovej agentúre. S vakuovaním im často pomáha sám pán prezident KPPA. 2. Starostlivo vakuované 1kg vrecká korenia sú zoradené do kartónových boxov max po 10 kusoch, aby sa tlakom nepoškodili. 3. Lietame lietadlom. Je to nesmierne nákladné, ale na rozdiel od konkurencie tu máme korenie do pár dní od zberu, rýchlo, bezpečne a hlavne bez rizika kontaminácie vodou. 4. Okamžite po prílete do ČR dávame korenie ešte na český sortex – to je precízny stroj s laserovou optickou mechanikou, ktorý nám zabezpečí, že miesto čistoty 98 % dosiahneme perfektnú čistotu 100 %. Neznáme nikoho na svete, kto by bol takto precízny a využíval podobné stroje. 5. Následne korenie ihneď balíme do našich českých obalov – poctivo, ručne! No a ďalej je to na vás – na každom obale edukujeme o tom, aby ste Kampotské korenie uchovávali v suchu, chlade, tme a zatvárali skúmavku aj vrecko. Tak vám totiž vydrží poriadne čerstvé a lahodné až 3 roky a chutí stále tak, ako keby ste ho práve nakúpili u jednej z našich rodín v Kambodži!