Realita fariem s kampotským korením?
Každoročne organizujeme českú koreninovú výpravu a berieme na farmy našich kolegov, zákazníkov i priateľov. Tohtoročná výprava bola opäť „v šoku“. Na konci dňa sme sa pýtali, čo je na práci s Kampotským korením najviac prekvapilo.
Terezka
„4 roky musíš čakať, kým ti tá koreninová rastlinka vyrastie! To je neuveriteľná trpezlivosť. Navyše keď je organická, tak je šialene náchylná.“
„Väčšina fariem stále ťahá vodu zo zavlažovacej jamy ručne po vedrách, nachodia kilometre a pritom sú všetci stále pozitívni a usmievaví.“
Anička
„Ja som prišla s tým, že to bude ako čučoriedky a on má korenie 4 metre!"
„Červené korenie je strašne zradné! Vždyť ho musíš zbierať guľôčku po guľôčke, pretože každá guľôčka dozrieva v inom čase.“
Martina
„Ja som tu druhýkrát. Strašne rada vidím, že sa konečne začali rozširovať farmy a sadiť nové rastlinky. Keď sme prišli prvýkrát, tie farmy umierali.“
Nikola
„Prekvapilo ma, ako málo korenia z tej tvrdej práce z jednej rastlinky za rok dostanú! Ja som to počítala a z tohto políčka má celá rodina len cca 200 kg korenia.“
Jana
„Šokovalo ma, že z jednej tejto zelenej guľôčky korenia sú nakoniec všetky druhy Kampotských korení, že chuť je len otázka doby zrenia. A že tým pádom biely je najnáročnejší zo všetkých, pretože sa zbiera guľôčku po guľôčke posledný a ešte sa lúpe.“
Zdieľať
