Blog

Proč s námi vaří michelinští šéfkuchaři

Blog

Preč s nami varia michelinští šéfkuchári

Matteo de Carli a ďalší michelinskí šéfkuchári využívajú vo svojej kuchyni zásadne korenie pestované v Kampote. Dôvod? Jeho jedinečná chuť, ktorá dokáže povýšiť každý michelinský pokrm na najvyššiu úroveň. Nemusíte však byť šéfkuchár ovenčený hviezdičkami, aby ste pomocou korenia z Kampotu vykúzlili jedlo, ktoré bude milovať každý, kto ho ochutná. Kampotské korenie nie je ani zďaleka podobné koreniu kúpenému v supermarketoch Jeho chuť je špecifickejšia a oveľa intenzívnejšia, čo je tiež dôvod, prečo mu dať v pokrme doteraz nevídaný priestor. Aby chuť kampotského korenia vynikla, nie je nutné používať gramy a gramy tohto drahocenného korenia. Stačí ho len spárovať s tými správnymi surovinami. Dokonalým príkladom toho, že v jednoduchosti môže byť sila korenia, je japonský recept na úpravu strukov edamame. Tie vďaka koreniu získavajú neuveriteľne lahodnú chuť, v ktorej sa prejavujú exotické chuťové tóny exportované z Kambodže. Pri používaní korenia je vždy potrebné myslieť na to, že podobne ako soľ, chuť surovín zosilňuje. Zároveň s tým ju však aj mení. Dodáva jej totiž tú ľahko zemistú a exotickú chuť, ktorá je tým tajomstvom známych michelinských šéfkuchárov. Môže sa to zdať zvláštne, ale korenistá chuť sa nehodí len do tradičných slaných jedál Korenie dokáže efektívne podporiť aj chuť dezertov či miešaných nápojov, stačí len trochu experimentovať. Verte však, že drvené korenisté zrná kombinované s jahodami okamžite vzbudia pozornosť všetkých vašich hostí a posadia ich do kresla. Nebojte sa využiť aj dekoratívne schopnosti korenia. Kuracie mäso pripravené v tvrdej korenistej kruste či korenisté guľôčky ležérne sa váľajúce v čerstvej korenistej omáčke sú záležitosťou, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oko stravníka. Zhrnuté a podčiarknuté, nebojte sa korenia, spoznávajte ho, hrajte sa s ním, objavujte s ním úplne neznáme kulinárske možnosti a prekvapte ním tých, pre ktorých najradšej varíte.
Co v listopadu ochutnáte v našich restauracích?

Blog

Čo v novembri ochutnáte v našich reštauráciách?

Kampotské korenie patrí medzi najlepšie korenia na svete. Jeho chuť je tak výnimočná, že s ním varia tí najlepší kuchári ovenčení michelinskými hviezdami, aby boli schopní zo svojej kuchyne vydávať pokrmy v tej najvyššej kvalite. Vďaka .pepper..fieldu môžete svojim hosťom ponúknuť podobne kvalitné jedlo a ani k tomu michelinskú hviezdu nepotrebujete. Čo je nové v partnerských reštauráciách, ktoré s nami korenia vo veľkom? V pražskej Kantýne i ESKA od Ambiente nás môžete nájsť nielen na pulte, ale aj v jedálnom lístku. Na pulte môžete všetky korenia ochutnať a zakúpiť si ich domov. V menu môžete ochutnať všetky druhy korení vrátane čerstvých noviniek. A že ich napríklad taká Kantýna má veľa! Nechajte sa zviesť kvalitným mäsom a šéfkuchárom Lukášom Drábom, ktorý presne vie, ktoré korenie lahodí ku ktorému druhu mäsa. V prestížnej reštaurácii Le Grill v Prahe 1, kde varí sympatický šéfkuchár Jarda Hlavsa, môžete ochutnať náš fermentovaný korenie v novembrovom menu.  V SOHO vám šéfkuchár Tomáš Mrvík pripraví dokonalý tomahawk steak s omáčkou z Kampotského korenia. V kombinácii s novo zrekonštruovaným prostredím reštaurácie je to doslova gastronomický zážitok! Dvůr Perlová voda za Prahou s nami varí denne čokoľvek – na mlynčeku už málokedy nájdete iné korenie než naše, na kvalite tu šéfkuchár Ondra naozaj nešetrí! Zajazdite si sem na víkend a degustujte od rána do večera. Vínograf na Senovážnom má stále v menu pastrami na našom korení zo septembrovej spoločnej akcie. No a v našom milovanom Casa De Carli nájdete každý mesiac špecialitu, ktorá je doladená do posledného detailu – ale tú vám na mesiac november neprezradíme, aby sme vám neukradli všetky prekvapenia! Chcete s nami tiež koreniť? Pre gastronomické podniky tohto typu pripravujeme špeciálne ponuky aj veľkoobjemové výhodné balenia, vďaka ktorým majú tamojší šéfkuchári vždy dostatočne veľkú zásobu korenia z Kampotu a tak sú na svoje menu vždy schopní zaradiť chuťovo dokonale vyvážené pokrmy s trochou kambodžskej štipľavosti. O tom, aké výnimočné korenie tu hovoríme, dokazuje fakt, že našim produktom udelila londýnska Guild of Fine Foods najvyššie ocenenie Great Taste – a naše korenie dokonca získalo aj gastronomického Oscara v podobe Golden Fork. Jedná sa skrátka o produkt, ktorému na svete niet rovného a ktorý rozdáva radosť a výnimočnú chuť všade tam, kde sa s ním pracuje. Nielenže vďaka nemu budú hostia vaše pokrmy milovať, ale zároveň jeho nákupom pomôžete farmárom, ktorí korenie v ďalekom Kampote vypestovali. Inak – ak ste prevádzkový, majiteľ, či sa chcete dozvedieť o nás a našich reštauráciách viac, radi vám všetko prezradíme!
Kampotský pepř nyní i ve velkých gastro baleních pro restaurace

Blog

Kampotské korenie teraz aj vo veľkých gastro baleniach pre reštaurácie

Nie je tajomstvom, že .pepper..field spolupracuje s renomovanými českými reštauráciami, ktorým umožňuje variť z toho najlepšieho korenia na svete. Korenie z Kampotu dodávame profesionálom, ktorí majú na svojom konte aj ocenenie slávnou michelinskou hviezdou a ktorí na tomto korení stavajú jedinečné menu, miešajú infúzované drinky a pripravujú nečakane rafinované dezerty. Svojich hostí jednoducho neustále prekvapujú chuťou, ktorú ich návštevníci doposiaľ nemali na jazyku.  Partnerstvo s tými najlepšími Tých reštaurácií, s ktorými sme si podali ruky a uzavreli partnerstvo, je dnes už celá rada. Patrí medzi ne napríklad Casa De Carli v čele s michelinským šéfkuchárom Matteom De Carli, ktorý je naším ambasádorom a jeho panna cotta s červeným Kampotským korením ocenil aj český Forbes ako niečo úplne výnimočné. Spomíname radi aj na MIURA reštauráciu v Beskydách, kde renomovaný šéfkuchár Michal Goth vie o korení toľko, čo málokto. Nájdete nás aj v SOHO Restaurant, kde sme spočiatku dlhodobo varili, ale teraz si tu môžete naše Kampotské korenie aj kúpiť. Medzi tieto mená sa môžete zaradiť aj vy so svojou reštauráciou. Stačí sa iba stať členom nášho koreninového klubu a tešiť sa z výhod, ktoré vám toto členstvo prináša. Medzi ne patrí napríklad organizovanie špeciálnych eventov, ktorých sa môžete zúčastniť a dozvedieť sa tak viac o tom, ako s pomocou Kampotského korenia zostaviť unikátne menu a namiešať nečakane delikátne drinky. Otvorí sa vám možnosť exkluzívnej spolupráce s nami, ktorú s reštauráciami pripravujeme, ako napríklad náš veľmi úspešný event s pravými Kambodžanmi v reštaurácii SIA, kde sme zároveň prispeli každým jedlom na komunitu v Kardamomových horách. Chcete koreniť vo veľkom? Špeciálne pre potreby všetkých šéfkuchárov sme si tiež pripravili balenie Kampotského korenia výhodne pre reštaurácie. V našej ponuke nájdete kilogramové balenie korenia červeného, čierneho, bieleho, ale aj výberových druhov, ktorými sú lyofilizované zelené a tmavo červené Kampotské korenie.