FinaMill

Jednoduchá večeře z jednoho plechu: Kuřecí stehna s javorovo-hořčičnou marinádou

FinaMill

Jednoduchá večeŕa z jedného plechu: Kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou

Ingrediencie  60 ml čistého javorového sirupu z Kanady 2 lyžice pikantnej hnedej horčice 2 lyžice rozpusteného masla 1 lyžička sladkej papriky 8 vykostených kuracích stehien bez kože (cca 700 g) 450 g malých červených zemiakov, prekrojených 450 g mrkvy, olúpanej a nakrájanej na šikmé plátky (cca 1,5 cm) 1 cibuľa, nakrájaná (asi 1 pohár) 1/2 lyžičky sušeného cesnaku (drveného alebo mletého – ideálne čerstvo pomletého vo FinaMill) Soľ podľa chuti (ideálne čerstvo mletá) Čerstvo mleté čierne Kampotské korenie  1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu Postup Predhrejte rúru na 220 °C. V miske zmiešajte javorový sirup, horčicu, maslo, papriku, cesnak, soľ a korenie. Kuracie stehná rozložte do stredu veľkého plechu a potrite ich 2 lyžicami javorovej zmesi. V miske zmiešajte zemiaky, mrkvu a cibuľu so zvyšnou javorovou marinádou, kým nebudú rovnomerne obalené. Zeleninu rozložte po stranách kurčaťa na plech. Pečte 25 minút, alebo kým nebude mäso hotové a zelenina mäkká. Nakoniec posypte nasekaným estragónom a podávajte.