Jednoduchá večeŕa z jedného plechu: Kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou

Kto by nemiloval večeru z jedného plechu? Hlavný chod aj prílohu pripravíš naraz – na jednom plechu, pri rovnakej teplote a bez zbytočného umývania riadu. Táto nedeľná večera prináša šťavnaté kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou, pečené spoločne s zemiakmi a mrkvou – jednoduché, ale úplne vynikajúce. Vďaka kombinácii pikantnej horčice a sladkého kanadského javorového sirupu sa z obyčajného kurčaťa stáva jedlo, na ktoré sa nezabúda.

Ingrediencie 

  • 60 ml čistého javorového sirupu z Kanady

  • 2 lyžice pikantnej hnedej horčice

  • 2 lyžice rozpusteného masla

  • 1 lyžička sladkej papriky

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože (cca 700 g)

  • 450 g malých červených zemiakov, prekrojených na polovicu

  • 450 g mrkvy, olúpanej a nakrájanej na šikmé plátky (cca 1,5 cm)

  • 1 cibuľa, nakrájaná (asi 1 šálka)

  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku (rozdrobeného alebo mletého – ideálne čerstvo mletého vo FineMill)

  • Soľ podľa chuti (ideálne čerstvo mletá)

  • Čerstvo mleté čierne Kampotské korenie

  • 1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu

Postup

  1. Predhrej rúru na 220 °C.

  2. V miske zmiešaj javorový sirup, horčicu, maslo, papriku, cesnak, soľ a korenie.

  3. Kuracie stehná rozlož doprostred veľkého plechu a potri ich 2 lyžicami javorovej zmesi.

  4. V miske zmiešaj zemiaky, mrkvu a cibuľu so zvyšnou javorovou marinádou, kým nebudú rovnomerne obalené.

  5. Zeleninu rozlož po stranách kurčaťa na plechu.

  6. Peč 25 minút, alebo kým nebude mäso hotové a zelenina mäkká.

  7. Na záver posyp nasekaným estragónom a podávaj.