Jednoduchá večeŕa z jedného plechu: Kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou
Ingrediencie
-
60 ml čistého javorového sirupu z Kanady
-
2 lyžice pikantnej hnedej horčice
-
2 lyžice rozpusteného masla
-
1 lyžička sladkej papriky
-
8 vykostených kuracích stehien bez kože (cca 700 g)
-
450 g malých červených zemiakov, prekrojených
-
450 g mrkvy, olúpanej a nakrájanej na šikmé plátky (cca 1,5 cm)
-
1 cibuľa, nakrájaná (asi 1 pohár)
-
1/2 lyžičky sušeného cesnaku (drveného alebo mletého – ideálne čerstvo pomletého vo FinaMill)
-
Soľ podľa chuti (ideálne čerstvo mletá)
-
Čerstvo mleté čierne Kampotské korenie
-
1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu
Postup
-
Predhrejte rúru na 220 °C.
-
V miske zmiešajte javorový sirup, horčicu, maslo, papriku, cesnak, soľ a korenie.
-
Kuracie stehná rozložte do stredu veľkého plechu a potrite ich 2 lyžicami javorovej zmesi.
-
V miske zmiešajte zemiaky, mrkvu a cibuľu so zvyšnou javorovou marinádou, kým nebudú rovnomerne obalené.
-
Zeleninu rozložte po stranách kurčaťa na plech.
-
Pečte 25 minút, alebo kým nebude mäso hotové a zelenina mäkká.
-
Nakoniec posypte nasekaným estragónom a podávajte.
Zdieľať