Jednoduchá večeŕa z jedného plechu: Kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou

Ingrediencie 

  • 60 ml čistého javorového sirupu z Kanady

  • 2 lyžice pikantnej hnedej horčice

  • 2 lyžice rozpusteného masla

  • 1 lyžička sladkej papriky

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože (cca 700 g)

  • 450 g malých červených zemiakov, prekrojených

  • 450 g mrkvy, olúpanej a nakrájanej na šikmé plátky (cca 1,5 cm)

  • 1 cibuľa, nakrájaná (asi 1 pohár)

  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku (drveného alebo mletého – ideálne čerstvo pomletého vo FinaMill)

  • Soľ podľa chuti (ideálne čerstvo mletá)

  • Čerstvo mleté čierne Kampotské korenie 

  • 1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.

  2. V miske zmiešajte javorový sirup, horčicu, maslo, papriku, cesnak, soľ a korenie.

  3. Kuracie stehná rozložte do stredu veľkého plechu a potrite ich 2 lyžicami javorovej zmesi.

  4. V miske zmiešajte zemiaky, mrkvu a cibuľu so zvyšnou javorovou marinádou, kým nebudú rovnomerne obalené.

  5. Zeleninu rozložte po stranách kurčaťa na plech.

  6. Pečte 25 minút, alebo kým nebude mäso hotové a zelenina mäkká.

  7. Nakoniec posypte nasekaným estragónom a podávajte.