Jednoduchá večeŕa z jedného plechu: Kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou
Kto by nemiloval večeru z jedného plechu? Hlavný chod aj prílohu pripravíš naraz – na jednom plechu, pri rovnakej teplote a bez zbytočného umývania riadu. Táto nedeľná večera prináša šťavnaté kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou, pečené spoločne s zemiakmi a mrkvou – jednoduché, ale úplne vynikajúce. Vďaka kombinácii pikantnej horčice a sladkého kanadského javorového sirupu sa z obyčajného kurčaťa stáva jedlo, na ktoré sa nezabúda.
Ingrediencie
-
60 ml čistého javorového sirupu z Kanady
-
2 lyžice pikantnej hnedej horčice
-
2 lyžice rozpusteného masla
-
1 lyžička sladkej papriky
-
8 vykostených kuracích stehien bez kože (cca 700 g)
-
450 g malých červených zemiakov, prekrojených na polovicu
-
450 g mrkvy, olúpanej a nakrájanej na šikmé plátky (cca 1,5 cm)
-
1 cibuľa, nakrájaná (asi 1 šálka)
-
1/2 lyžičky sušeného cesnaku (rozdrobeného alebo mletého – ideálne čerstvo mletého vo FineMill)
-
Soľ podľa chuti (ideálne čerstvo mletá)
-
Čerstvo mleté čierne Kampotské korenie
-
1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu
Postup
-
Predhrej rúru na 220 °C.
-
V miske zmiešaj javorový sirup, horčicu, maslo, papriku, cesnak, soľ a korenie.
-
Kuracie stehná rozlož doprostred veľkého plechu a potri ich 2 lyžicami javorovej zmesi.
-
V miske zmiešaj zemiaky, mrkvu a cibuľu so zvyšnou javorovou marinádou, kým nebudú rovnomerne obalené.
-
Zeleninu rozlož po stranách kurčaťa na plechu.
-
Peč 25 minút, alebo kým nebude mäso hotové a zelenina mäkká.
-
Na záver posyp nasekaným estragónom a podávaj.
Zdieľať
