Recepty

Telecí steak s bílým chřestem, máslem, fermentovaným pepřem a s bramborovým pyré s medvědím česnekem podle šéfkuchaře Miloše Nováka

Recepty

Telecí steak s bielym špargľom, maslom, fermentovaným korením a zemiakovým pyré s medvedím cesnakom podľa šéfkuchára Miloša Nováka

Ingrediencie 250 g teľacej sviečkovej 4 ks bieleho chřestu z Hostína kúsok masla medvedí cesnak mäsová šťava Demi-glace zemiakové pyré Kampotská soľ Kampotské korenie fermentované Kampotské korenie Postup 1. 250 g mäsa osoľte, okoreňte a opečte (prípadne ugrilujte). 2. Biely chřest očistite, blanšírujte vo vode s citrónom, cukrom a soľou, ochlaďte v ľadovej vode. 3. Následne ho ľahko opečte na masle s fermentovaným Kampotským korením. 4. Pripravte zemiakové pyré (veľmi jemnú zemiakovú kašu rozmixovanú s maslom a mliekom), ktorú ochuťte medvedím cesnakom. 5. Celý pokrm servírujte s omáčkou demi-glace. Jedlo môžete dozdobiť listami či kvetmi medvedieho cesnaku.   Dobrú chuť! Autor: Miloš Novák (Dvůr Perlová Voda) Týmto šéfkuchárovi Milošovi zdravíme! Vo Dvore Perlová Voda s našimi koreniami pravidelne párujú svoje famózne menu. Maslo s fermentovaným korením sa stane aj vaším „must have“ v kuchyni!