Telecí steak s bielym špargľom, maslom, fermentovaným korením a zemiakovým pyré s medvedím cesnakom podľa šéfkuchára Miloša Nováka
Ingrediencie
- 250 g teľacej sviečkovej
- 4 ks bieleho chřestu z Hostína
- kúsok masla
- medvedí cesnak
- mäsová šťava Demi-glace
- zemiakové pyré
- Kampotská soľ
- Kampotské korenie
- fermentované Kampotské korenie
Postup
1. 250 g mäsa osoľte, okoreňte a opečte (prípadne ugrilujte).
2. Biely chřest očistite, blanšírujte vo vode s citrónom, cukrom a soľou, ochlaďte v ľadovej vode.
3. Následne ho ľahko opečte na masle s fermentovaným Kampotským korením.
4. Pripravte zemiakové pyré (veľmi jemnú zemiakovú kašu rozmixovanú s maslom a mliekom), ktorú ochuťte medvedím cesnakom.
5. Celý pokrm servírujte s omáčkou demi-glace. Jedlo môžete dozdobiť listami či kvetmi medvedieho cesnaku.
Dobrú chuť!
Autor: Miloš Novák (Dvůr Perlová Voda)
Týmto šéfkuchárovi Milošovi zdravíme! Vo Dvore Perlová Voda s našimi koreniami pravidelne párujú svoje famózne menu. Maslo s fermentovaným korením sa stane aj vaším „must have“ v kuchyni!

