Telecí steak s bielym špargľom, maslom, fermentovaným korením a zemiakovým pyré s medvedím cesnakom podľa šéfkuchára Miloša Nováka

Ingrediencie

Postup

1. 250 g mäsa osoľte, okoreňte a opečte (prípadne ugrilujte).

2. Biely chřest očistite, blanšírujte vo vode s citrónom, cukrom a soľou, ochlaďte v ľadovej vode.

3. Následne ho ľahko opečte na masle s fermentovaným Kampotským korením.

4. Pripravte zemiakové pyré (veľmi jemnú zemiakovú kašu rozmixovanú s maslom a mliekom), ktorú ochuťte medvedím cesnakom.

5. Celý pokrm servírujte s omáčkou demi-glace. Jedlo môžete dozdobiť listami či kvetmi medvedieho cesnaku.

 

Dobrú chuť!

Autor: Miloš Novák (Dvůr Perlová Voda)

Týmto šéfkuchárovi Milošovi zdravíme! Vo Dvore Perlová Voda s našimi koreniami pravidelne párujú svoje famózne menu. Maslo s fermentovaným korením sa stane aj vaším „must have“ v kuchyni!