Ako chutí čerstvý zelený kampotský korenie v soli?

Milujete nakladané olivy či kapary? Alebo si vychutnávate nakladanú klasiku v podobe znojemských nakladačiek či papričiek? A čo také kimchi a ďalšie pochúťky kúpať sa v náleve? Tiež sa vám začali zbiehať slinky? Ak patríte medzi milovníkov podobných dobrôt, určite sa zastavte v našom e-shope a prihrajte do košíka čerstvý zelený korenie v slanom náleve. Ten sa nám totiž mimoriadne vydaril!

Autentická Kambodža v jednom súste

Zelený nakladaný korenie je presne tým, čo si pod týmto slovným spojením predstavíte. Čerstvé zelené bobule práve zrelé z koreniacej liány topíme v slanom náleve, ktorý ich krásne konzervuje a umožňuje nám tak doručiť ich autentickú kambodžskú chuť až na váš európsky stôl.

Ide o úplne nový chuťový zážitok, ktorý prináša každé jemné koreniace zrno. Po jeho rozkúsnutí sa vám v ústach rozprskne (doslova) chuť slaného nálevu, ktorú postupne začne dopĺňať charakteristická chuť čerstvého Kampotského korenia. V ňom nechýbajú známe koreniace nuansy, ktoré nenájdete v klasických sušených koreniach. 

Ako ho najlepšie použiť?

Ak sa pozeráte na nakladaný korenie a lámete si hlavu, čo s ním, verte, že možností je tisíce. Skúste s ním pripraviť napríklad ikonickú koreniacu omáčku. Nakladaný korenie poriadne nakopne chuť mäsa, a to ako svetlého, tak aj tmavého či rýb. Mäso je však len začiatok. Skúste ho pridať do omáčok, vyskúšajte ho v rizote a nebojte sa pár guľôčok pridať aj do vašich obľúbených cestovín, na chlieb, proste kamkoľvek.

Podobne ako iné nakladané dobroty je skvelý k syrom a obloženým tanierom celkovo. Určite však neurazí, ak ho budete zobkať aj len tak, napríklad večer pri televízii a doplníte ho pohárom bieleho vína. Fantázii sa jednoducho medze nekladú a nakladaný zelený Kampotský korenie po experimentoch doslova volá. My ho už sypeme úplne do všetkého!