Blog

Jak jsme sbírali hrubozrnnou sůl z Kampotu

Blog

Ako sme zbierali hrubozrnnú soľ z Kampotu

Soľ z Kampotu je najlepším parťákom pre náš Kampotský korenie. V minulom roku dokonca získala chránené krajinné označenie PGI, ktoré deklaruje, že je jedna z najlepších na svete. Je to práve hrubozrnná soľ, ktorú ste pred Vianocami vzali útokom a bola okamžite vypredaná. Tak sme sa s českou výpravou vydali priamo na plantáž ju pozbierať a je konečne na sklade! Aj hrubozrnná soľ je ručne zbieraná, nie ťažená Kampotské solanky ležia, rovnako ako Kampotský korenie, v regióne Kampot. Sú od seba vzdialené asi hodinu jazdy autom a vybrali sme sa tam spoločne až v neskorom popoludní, keď slniečko už zapadalo. Mali sme šťastie! Malé rodinné farmy v okolí salín, ktoré podporujeme, nás nielen vítali s úsmevom, ale zároveň nás nenechali dlho váhať. „Tu máte hrable, práve zbierame hrubozrnnú soľ, poďte! “ A tak sme si našu hrubozrnnú soľ jednoducho pozbierali spoločne s nimi. Ako sa taká hrubozrnná soľ zbiera? Do salín musíte ísť naboso s dokonale čistými chodidlami, dostanete hrable a z povrchu salín zbierate veľké soľné kryštály do podoby pyramídy. Tie si potom v košíčku odnesiete do miestneho skladu. Na výrobu len v ochrannom odeve Všetka soľ je potom prevezená na naše spracovateľské miesto, kam sme sa išli pozrieť tiež. Výprava mohla sledovať prísne hygienické procesy podliehajúce vysokým nárokom certifikácie ISO 9001 a HACCP, na hlavu sme tiež dostali čiapku a na telo plášť, postupne sme prešli všetky stroje, ktoré sú na spracovanie soli potrebné. Najprv je to veľká sušička, následne sortex, ktorý triedi len dokonalé kryštály, ktoré pokračujú ďalej na ručné spracovanie. V ďalšej miestnosti už kambodžské ženy dostanú hrubo roztriedenú soľ, ktorú potom ručne preberajú a kontrolujú kryštál po kryštále, aby sa k vám dostala iba v 100% kvalite a čistote. V baliarni už vidíme všetky druhy soli, ktoré vám dovážame – okrem hrubozrnnej soli z Kampotu do mlynčeka je tu zabalená aj najjemnejšia a najviac delikátna soľný kvet na finálne dochutenie, ktorý sa z povrchu salín nedávno šetrne zozbieral, pretože práve svietilo slniečko a bolo bezvetrie. Táto soľ sa totiž môže zbierať iba za dokonalých podmienok, je veľmi citlivá. Soľné pyramídy, ktoré vznikajú následným prevarením a sú skutočným klenotom, sú už všetky v ČR – je ich každoročne veľmi málo, preto ich vykupujeme všetky okamžite po zbere. Za poctivú prácu aj poctivá odmena - večera s farmármi No a keďže sme boli šikovní, za dobre odvedenú prácu nás rodina farmárov pozvala k sebe na večeru na kambodžskú polievku a ovocie z farmy. S pocitom dobre odvedenej práce sa vraciame na ubytovanie a vám môžeme už teraz prezradiť, že hrubozrnnú soľ z Kampotu sme priviezli pekných pár ton, takže snáď uspokojí všetky vaše dopyty!Tak dobrú chuť! :-)
Vločková sůl (Sea Salt Flakes) a její použití

Blog

Vločková soľ (Sea Salt Flakes) a jej použitie

Tento druh našej soli z Kampotu je doslova na vrchole chuťovej pyramídy. Jej tvar totiž nádherné veľké kryštály pyramídy pripomína. Vzácne gurmánske kúsky soľných vločiek vyhrali tento rok ocenenie Great Taste nielen za svoj krásny vzhľad, ale predovšetkým za skvelú chuť, ktorú porotcovia ohodnotili ako kvetinovú, sviežu, príjemnú a jemne chrumkavú pri rozkúšaní s dokonale vyváženým pomerom slanosti. Stručne povedané Je to perfektný partner a doplnok k našim koreniam z Kampotu, pretože rovnako ako kvalitné korenie, ktoré má viac chuti ako páliť, aj kvalitná soľ má viac chuti ako len soliť. A čo vlastne Salt Flakes znamená? Ide o najväčšie soľné pyramidy, čiže vločkovú soľ, zbieranú z hladiny morských salín, v ktorých sa soľ z morskej vody získava pomocou slnečných lúčov. Tie odparujú morskú vodu a na jej povrchu sa soľ zráža do pekných kryštálov pripomínajúcich snehové vločky. Preto sa táto soľ nazýva vločkovou soľou. Dosahuje maximálnu čistotu, má vyvážené zloženie a jej získavanie nezanecháva žiadnu uhlíkovú stopu, pretože kvôli krehkosti kryštálov je nevyhnutné všetko robiť ručne. Produkcia je preto veľmi limitovaná a táto vločková soľ sa bežne nevyužíva ako klasická kamenná soľ, ktorú kupujeme v obchodoch. Navyše ju opäť zbierajú tradičné rodiny farmárov z Kampotu udržateľným a ekologickým spôsobom. Na čo sa používa? Najväčšie kryštály v tvare vločiek majú tvar pyramídy a najčastejšie sa využívajú na finálne doladenie uvareného jedla pri jeho servírovaní, keď sa tanier mení na malé umelecké dielo. Samotné kryštály sa dajú degustovať aj samostatne – sú veľmi lahodné a príjemné, preto sa nemusíte báť ani väčších kúskov. Nielenže jedlo s kryštálmi soli, ktoré nahrádzajú pomyselnú čerešničku na torte, skvele vyzerá, ale soľ vďaka svojej čistote a jedinečnému chuťovému profilu tiež dokonale podčiarkne jeho chuť. Kryštály sú krásne ploché, takže sa rýchlejšie a rovnomernejšie rozpúšťajú. Vločková soľ sa pritom hodí ako do slaných, tak aj do sladkých jedál. Niet nič lepšie ako čokoládová pena či košíčky so slaným karamelom ozdobené jemnými slanými vločkami, ktoré jasne dávajú najavo, že so svojím kuchárskym umením myslíte naozaj vážne a o svojich hostí chcete náležite starať.
Není sůl jako sůl. U té z Kampotu to platí obzvlášť

Blog

Nie je soľ ako soľ. Tá z Kampotu to platí obzvlášť

Stalo sa vám niekedy, že ste otvorili balenie soli, ochutnali ju a boli prekvapení jej skvelou chuťou? V prípade soli zakúpenej v klasických obchodoch sa takého zážitku len ťažko dočkáte, napriek tomu existujú na trhu také soli, ktoré vám ho doprajú. Tou je aj soľ dovážaná z oblasti Kampot v ďalekej Kambodži. Túto soľ pre nás oproti koreninovým plantážam zbierajú pôvodné kambodžské rodiny a tento rok sme za ňu ako jediní v SR získali certifikát skvelej chuti GREAT TASTE. Mohlo by sa zdať, že soľ má len jednu chuť a to slanú V skutočnosti však existuje celá rada druhov solí, ktoré sa od seba líšia tvarom, farbou a taktiež chuťovým profilom. V prípade soli dovážanej z Kambodže hovoríme o morskej soli získavanej odparovaním morskej vody v salinách, z ktorých je následne soľ zbieraná ručne. Táto soľ je vďaka jedinečnému klimatu v Kampote zároveň najvhodnejším doplnkom ku Kampotskému koreniu a krásne podporuje jeho chuť. Aký je rozdiel medzi soľami? Odparovanie je jeden z najčistejších procesov, ako soľ získavať, vďaka čomu si uchováva jedinečnú sviežu chuť s kvetinovým akcentom. Navyše má vyvážený obsah minerálov a tiež nutričné hodnoty bohatšie než klasická soľ, ktorú môžete kúpiť v obchodoch. Najčastejšie ponúkajú kamennú soľ ťaženú z pôdy, pomocou ťažkej strojnej techniky. Soľ je následne chemicky čistená a ďalej upravovaná tak, aby v nej neboli žiadne nečistoty, čo sa výrazne podpisuje na jej chuti. Tá je agresívne slaná, bez vyvážených nutričných hodnôt a skladby minerálov. Morská soľ pritom môže byť využívaná rovnako ako klasická soľ, hoci jej najviac pristane dochucovať jedlo až pri finálnom servírovaní. V našej ponuke nájdete soľ z Kampotu v podobe pravého soľného kvetu, teda malých soľných kryštálikov, ktoré sú vhodné na dochutenie jedál i foodstyling. Ďalej môžete zvoliť výber tých najväčších soľných vločiek salt flakes, ktoré tvoria pekné pyramídy a podčiarknu vzhľad každého servírovaného jedla. A kto rád drví, môže siahnuť po hrubozrnnej morskej soli, ktorá je ideálna do našich precíznych mlynčekov a ako jediná je vhodná na použitie aj počas varenia. Prípadne ak túžite po každom zmienenom type, ponúkame tiež multipack. :-)
Jak nás napadl lyofilizovaný pepř?

Blog

Ako nás napadol lyofilizovaný korenie?

Človek sa občas pustí do projektov, ktoré spočiatku považuje len za experiment a nemá od nich príliš veľa očakávaní. Presne tak odštartoval aj príbeh nášho lyofilizovaného korenia, ktoré sa stalo jednou z najlepších gastronomických pochúťok sveta. Za čerstvým korením už nemusíte až do Kambodže Jeho príbeh začal v momente, keď sme si lámali hlavu nad tým, ako zákazníkovi ponúknuť chuť čerstvého koreniaceho zrna. Tá je totiž u čerstvých zelených bobúľ výrazne odlišná než u zŕn následne sušených. Ako na to? Ak by sme čerstvé koreniace zrná iba zozbierali, zabalili a poslali do Európy, z Ázie by dorazili v stave, ktorý by rozhodne nebol vhodný na konzumáciu. Kambodžské korenie je totiž organický produkt, ktorý na sebe nemá žiadnu ochrannú vrstvu pesticídov. Preto bolo najprv nutné vymyslieť spôsob, ako koreniace zrná zakonzervovať a pripraviť ich tak na dlhú cestu. Pomocníkom nám pri tomto úkone sa stal špeciálny nálev zo soľného kvetu. Jeho receptúru sme koncipovali tak, aby bol schopný udržať čerstvosť plodov počas ich dlhej cesty a pritom výrazne nemenil tú jedinečnú chuť, ktorá bola v celom projekte alfou i omegou. Naopak – aby túto chuť dokázal pozdvihnúť! Prišiel, videl, čerstvý bol a zvíťazil Ďalší úkol prišiel v momente, keď sme čerstvý, naložený korenie z Kambodže otvorili u nás doma. Museli sme sa zamyslieť nad tým, ako ho v čo najčerstvejšej podobe dostať k zákazníkom. Nechať plody v náleve bolo jedným z riešení, ktoré však nesplnilo naše požiadavky na trvanlivosť a kvalitu. Ako teda ďalej? Odpoveď sa naskytla v podstate sama vo chvíli, keď sa Lukáš, jeden z našich spoluzakladateľov, dal do reči počas veľtrhu For Gastro s Lukášom Zachom zo Zach's pesto & chilli. Lukáš mal vtedy už bohaté skúsenosti so tzv. lyofilizáciou, ktorá by podľa neho mohla byť riešením. A mal pravdu! Po četných pokusoch sušenia koreniacich zŕn mrazom sa nám nakoniec skutočne podarilo vytvoriť unikátny produkt a svetový unikát, ktorý za svoju chuť získal ocenenie Golden Fork, teda pomyselný Oscar vo svete gastronómie.  Objavte aj vy jeho unikátnu, prirodzenú chuť.
Proč je Fleur de Sel lepší než klasická kuchyňská sůl?

Blog

Preč je Fleur de Sel lepší ako klasická kuchynská soľ?

Väčšina z nás celý život solí klasickou kuchynskou soľou. Premýšľali ste však niekedy nad tým, či neexistuje zdravšia či chutnejšia alternatíva? Soľ totiž existuje hneď niekoľko druhov, pričom sa od seba líšia kvalitou i chuťou. A rovno prezradíme, že klasická kuchynská soľ nemusí byť tou najlepšou voľbou. Kuchynská soľ Bežná soľ sa extrahuje chemickou cestou, je bielená (rafinovaná) a v niektorých oblastiach, ktoré postrádajú prístup k moru, taktiež jodizovaná. Kuchynská soľ je v podstate len chlorid sodný, ktorý je vo väčšom množstve pre naše telo nezdravý. Kuchynskú soľ by sme preto mali používať veľmi opatrne.  Už ste počuli pojem „smoc slaná“? Pretože presne taká kuchynská soľ je. Nadbytočný prísun takejto soli ničí chuťové bunky a znižuje citlivosť na slanú chuť. Začarovaný kruh potom končí ďalším zbytočným dosolovaním. Aj keď je soľ pre ľudské telo potrebná a veľmi dôležitá, jej nadbytočný príjem nám môže spôsobovať problémy s kardiovaskulárnym systémom a poškodzuje funkciu obličiek. Aj keď sa toto odporúčanie týka akejkoľvek soli, je pravdepodobné, že táto intolerancia sa stane práve u tejto obyčajnej, kuchynskej. Himalájska soľ V niektorých českých kuchyniach sa objavuje aj tzv. himalájska soľ, ktorá však z Himalájí vôbec nepochádza. Je totiž ťažená v Pakistane, v druhom najväčšom soľnom bani na svete, z ktorého sa ročne vytiahne 300 miliónov kilogramov soli. Soľ je známa pre svoju charakteristickú ružovú farbu, ktorá je spôsobená prítomnosťou železa v soli. Bohužiaľ ťažba soli výrazne narúša životné prostredie celej oblasti a železo prítomné v soli je v skutočnosti veľmi zanedbateľnom množstve, takže ani po zdravotnej stránke táto soľ nedokáže veľké zázraky. Soľný kvet Ak budete hľadať skutočne čistú, prírodnú nerafinovanú soľ, ktorej získavanie nezanecháva v prírode žiadnu stopu, je pre vás jasnou voľbou soľný kvet, teda Fleur de Sel. Tento druh soli sa získava kryštalizáciou morskej vody, ktorá je vysušovaná slnečnými lúčmi. Na hladine takzvaných morských salín sa tvoria jemné kryštalické vločky, ktoré sú ručne zbierané a následne už nie sú ani bielené, ani inak chemicky upravované. Vďaka tomu má táto vzácna morská soľ jedinečnú chuť a môžete si ju užívať bez akýchkoľvek výčitiek. Čím je soľný kvet tak vzácny?  Najmä pre náročnosť jeho zberu. Je totiž úplne podmienený jedinečným klimatickým prostredím, dobrými poveternostnými podmienkami a šetrným zaobchádzaním. Jemné vločky sa nevytvoria, ak prší alebo fúka veľký vietor. Morské saliny zároveň potrebujú ideálne spojenie vzdušnej vlhkosti a slnka. Náš soľný kvet z Kampotu sa získava v prímorských oblastiach tejto provincie, kde sa techniky jeho pestovania a zberu po stáročia nijako nemenia. Tamojší farmári dlhými hrabľami čakajú na správny okamih, kedy môžu soľný kvet z hladiny zobrať a ihneď ho balia a posielajú k vám, aby ste si vychutnali jedinečnosť tohto prírodného daru mora. 
Pepř a sůl, nerozlučná dvojice západní kuchyně

Blog

Soľ a korenie, nerozlučná dvojica západnej kuchyne

Soľ a korenie sú základom každej kuchyne, nájdeme ich v každej reštaurácii a pre istotu ich máme aj na každom jedálenskom stole. Prečo si srdce Európanov, ale aj obyvateľov severoamerického kontinentu získali práve tieto dve suroviny? A v čom si tak veľmi rozumejú? Dôvodom, prečo si soľ s korením vydobyli pevné miesto na našich stoloch, je ich umenie zvýrazniť chuť podávaného pokrmu. Zatiaľ čo soľ dokáže zvýrazniť chuť predovšetkým bielkovín, korenie naopak dodá svoje charakteristické aroma tam, kde inak chýba. Iba zemiaky, nič viac Musíme si uvedomiť, že v minulosti to bol často jediný spôsob, ako jedlu dodať aspoň nejaké emócie. Nie vždy mali naši predkovia k dispozícii toľko surovín a toľko možností, ako ich zaujímavo ochutiť. Často tou hlavnou surovinou, ktorú mali na tanieri, boli iba zemiaky a zelenina. Mäso bolo vzácnosťou, rovnako ako exotickejšie korenie. Preto bol korenie a soľ tým najlepším spôsobom, ako si ochutiť samotné zemiaky či koreňovú zeleninu. Zaujímavosťou je, že ak sa pozrieme do iných kútov sveta, korenie a soľ tam tak výraznú rolu nehrá. V Ázii ich miesto zastupuje rybia omáčka či drvená červená paprika. V Mexiku je to limetka, salsa a koriander a v Etiópii je to napríklad awaze pasta, ktorej základom je chilli. Vzácnosť Nemyslime si však, že by boli soľ a korenie dostupným dochucovadlom v každej krčme už v stredoveku. Vtedy bola dostupná skôr soľ, ktorá však neslúžila na dochucovanie, ale predovšetkým sa využívala pre svoje konzervačné vlastnosti. Vo veľkom sa nasolovalo napríklad mäso a ryby, vďaka čomu boli tieto suroviny schopné vydržať aj dlhé cesty cez oceány. Práve z diaľok nakoniec začali námorníci dovážať aj korenie, ktoré bolo pôvodne komoditou pre vyvolených. Jeho masovejšie rozšírenie nastalo až v 18. a predovšetkým 19. storočí, kedy sa taktiež na stoloch začína objavovať kombinácia korenia a soli stále častejšie. To pravé pre naše mlynčeky Tradíciu si uchovávame dodnes a preto je korenie a soľ najpoužívanejšou kombináciou korení a dochucovadiel v kuchyni. A my už vieme, že keď sú obe dve suroviny kvalitné, stačí to, aby bol pokrm priamo božsky vyladený! S naším Kampotským korením vždy bezchybne okoreníte a s hrubozrnnou soľou do mlynčeka zasa kvalitne ochutíte čokoľvek, čo práve pripravujete. Rôzne farebné mlynčeky vám pomôžu v rozhodovaní, ktorý si zaobstaráte na akú surovinu!
Solení v kuchyni: k čemu je vhodná Fleur de Sel?

Blog

Solanie v kuchyni: na čo je vhodná Fleur de Sel?

Soľný kvet z Kampotu je malý biely poklad, ktorý kvitne vďaka slnečným lúčom a vetru na povrchu salín, z ktorých sa zbiera ručnou metódou. Vďaka tomu dosahuje inú chuť aj štruktúru než napríklad morská soľ. A taktiež prináša do jedál úplne jedinečnú chuťovú zložku. Miestо v kuchyni si nájde, avšak špecifické V soli je obsiahnutých až 10 % vlhkosti, vďaka čomu prichádza o svoju kryštalickú štruktúru pomalšie než bežné soli. Dokáže si tak dlhšiu dobu udržať svoju chrumkavú štruktúru, a to znamená jediné. Soľný kvet je soľ ideálna predovšetkým na dochucovanie jedál a nie je preto vhodné ju používať priamo pri varení. Skvelou voľbou je v prípade dochucovania morských rýb, ale tiež zeleniny a rozhodne ju ocenia aj milovníci mäsa. Niet nad steak, po ktorého vložení do úst pocítite chuť hrubo mletého Kampotského korenia v kombinácii s ostrou štruktúrou soli. Soľný kvet je skrátka skvelým pomocníkom v kuchyni aj pri grilovaní. Zelenine a mäsu s vypálenou mriežkou dodá potrebnú bodku, podčiarkujúcu charakteristickú chuť jednotlivých surovín. Soľný kvet nie je len názov, ale aj charakteristika chuti Soľný kvet je však obľúbený aj u cukrárov. Soľný kvet má totiž jemne nasladlý záver a preto je skvelým doplnkom aj k sladkým dezertom. Kto by nepoznal karamelové košíčky, na ktorých povrchu sa trbliecu kryštáliky soli. Tie sa kladú napríklad aj na makrónky a stávajú sa súčasťou čokolády. Trochu prekvapivo však môžeme soľný kvet objaviť aj vo výbave barmanov. Soľný kvet sa využíva ako ozdoba pohárov niektorých koktailov. Napríklad margarite dokáže dodať úplne nový chuťový prvok, vďaka ktorému bude mať tento drink ten správny šmrnc. Soľný kvet nie je obyčajnou soľou. Jedná sa o surovinu, ktorá doslova vyzýva k hre, na jej konci je dokonale vyzerajúce a ešte lepšie chutnajúce jedlo, za ktoré vás budú všetci obdivovať. Vyčleňte si preto pre túto soľ vo svojom kuchárskom umení miesto a uvidíte, že vás odmení jedinečnou chuťou, ktorá vás prenesie do morských vĺn pod pálivým slnkom Kampotu! P.S.: Vedeli ste, že pravý soľný kvet používame aj do našich čerstvých korení? Pocítite ho na jazyku u lyofilizovaného Kampotského korenia, fermentovaného, ale aj čerstvého zeleného v soľnom náleve.
Jak poznáte pravý solný květ?

Blog

Ako spoznáte pravý soľný kvet?

Vzduch je presýtený vôňou mora a pod nohami chrumká vrstva slaného povlaku. Sme na salinách, kde v horúcom slnečnom žiarení kvitnú na povrchu malých prírodných bazénikov tisíce snehobielych slaných kvietkov. Tie kvitnú len na niekoľkých miestach sveta, kde sú tradičným spôsobom zbierané a exportované až na váš stôl, aby kúskom mora či oceánu obohatili vami pripravované jedlo. Ako vzniká pravý slaný kvet?  Vysrážaním soli z morskej vody pôsobením slnečných lúčov, ktoré vodu odparujú, vznikajú na jej povrchu malé kryštáliky. Za týmto účelom sa na salinách budujú malé prírodné bazéniky, kam je voda vháňaná z blízkeho oceánu či mora. Do týchto bazénikov sa celý deň opiera slnko a s ich hladinou si pohráva vietor.  Saliny sú pretkávané sústavou hrádzí a kanálikov, pomocou ktorých je regulovaná výška vodného stĺpca v nádržiach a gravitáciou sa voda postupne dostáva až do špeciálnych slaných panví, ktoré sú akýmsi záhonom, na ktorom začína slaný kvet rozkvitať. V momente, keď sa na povrchu nádrže začnú objavovať trblietavé slané vločky, je ten pravý čas na ich zber. Ten by mal prebiehať ručne, pomocou drevených hrablí, ktorými sa soľ opatrne zbiera z povrchu panvy. Získaný kvet sa ďalej už nijako neupravuje, neoplachuje, ani chemicky nebieli.  Rovno je zabalený a odoslaný tak, ako vyrástol Nerafinovaný. Nijako upravovaný. A so svojím autentickým vzhľadom a farbou. Len tak je zaručená nezameniteľná chuť slaného kvetu, ktorá nie je iba slaná, ale obsahuje v sebe celú škálu chutí, vôní a chutí mora. My v ČR ho balíme do znovupoužiteľných obalov so zipsom alebo do českých sklenených dóz, ktoré nám tu na mieru vyrába česká sklárna. Bohužiaľ sa na trhu objavujú aj také slané kvety, ktoré všetky uvedené benefity postrádajú. Ide o umelo vytvárané slané vločky, ktoré kryštalizujú pomocou umelého vysúšania, následne sú oplachované a bielené a prezentované ako originál, ktorý vás však sklamie svojou chuťou.  Pravých slaných kvetov je pomaly Hľadajte tie, ktoré boli produkované v oblastiach portugalského Algarve, francúzskej Normandie, na Kanárskych ostrovoch či Mallorce. Mimo Európy sa pravý slaný kvet získava tiež v niektorých oblastiach Kanady, Mexika a Brazílie a nesmieme zabudnúť samozrejme dlhú tradíciu zberu slaného kvetu v kambodžskom Kampote. Kúpou nášho slaného kvetu z Kampotu, ktorý nakupujeme od komunity rodín, ktorá dodržiava všetky ekologické a etické princípy, navyše viete, že skrátka solíte nielen chutne, ale aj dobre a zodpovedne.
Jak chutná čerstvý zelený Kampotský pepř v solném květu?

Blog

Ako chutí čerstvý zelený kampotský korenie v soli?

Milujete nakladané olivy či kapary? Alebo si vychutnávate nakladanú klasiku v podobe znojemských nakladačiek či papričiek? A čo také kimchi a ďalšie pochúťky kúpať sa v náleve? Tiež sa vám začali zbiehať slinky? Ak patríte medzi milovníkov podobných dobrôt, určite sa zastavte v našom e-shope a prihrajte do košíka čerstvý zelený korenie v slanom náleve. Ten sa nám totiž mimoriadne vydaril! Autentická Kambodža v jednom súste Zelený nakladaný korenie je presne tým, čo si pod týmto slovným spojením predstavíte. Čerstvé zelené bobule práve zrelé z koreniacej liány topíme v slanom náleve, ktorý ich krásne konzervuje a umožňuje nám tak doručiť ich autentickú kambodžskú chuť až na váš európsky stôl. Ide o úplne nový chuťový zážitok, ktorý prináša každé jemné koreniace zrno. Po jeho rozkúsnutí sa vám v ústach rozprskne (doslova) chuť slaného nálevu, ktorú postupne začne dopĺňať charakteristická chuť čerstvého Kampotského korenia. V ňom nechýbajú známe koreniace nuansy, ktoré nenájdete v klasických sušených koreniach.  Ako ho najlepšie použiť? Ak sa pozeráte na nakladaný korenie a lámete si hlavu, čo s ním, verte, že možností je tisíce. Skúste s ním pripraviť napríklad ikonickú koreniacu omáčku. Nakladaný korenie poriadne nakopne chuť mäsa, a to ako svetlého, tak aj tmavého či rýb. Mäso je však len začiatok. Skúste ho pridať do omáčok, vyskúšajte ho v rizote a nebojte sa pár guľôčok pridať aj do vašich obľúbených cestovín, na chlieb, proste kamkoľvek. Podobne ako iné nakladané dobroty je skvelý k syrom a obloženým tanierom celkovo. Určite však neurazí, ak ho budete zobkať aj len tak, napríklad večer pri televízii a doplníte ho pohárom bieleho vína. Fantázii sa jednoducho medze nekladú a nakladaný zelený Kampotský korenie po experimentoch doslova volá. My ho už sypeme úplne do všetkého!