Čierne Kampotské korenie vs. čierne korenie – odhaľte šokujúci rozdiel v chuti
Ochutnáte čierne korenie kúpené v klasickom obchode, s najväčšou pravdepodobnosťou vás jeho chuť príliš neprekvapí. Bude chutiť obyčajne, ľahko pikantne, ale často mdlé a úplne bez nápadu. Ak si však doprajete chuť korenia z Kampotu, zistíte, že korenie nemusí byť len štiplavé a pálivé, ale že v sebe dokáže ukrývať nečakané chuťové prekvapenie, v ktorých možno rozpoznať tóny, ktoré by ste u korenia rozhodne nehľadali!

Vyskúšajte svoje chuťové bunky s pravým Kampotským korením
Korenie je v tomto ohľade trochu ako rum. Kým hľadanie niečoho výnimočného v klasickom domácom alkohole je trochu naivná snaha, drahé kubánske rumy sú chuťovo podstatne zaujímavejším a hlavne príjemnejším zážitkom.
Podobne Kampotské korenie prináša celú plejádu chuťových tónov a neuveriteľného aroma. Celý zážitok začína po pomletí, keď sa uvoľňujú silice s tónmi eukalyptu, mäty, kafru, tymianu, ktoré sprevádza vôňa limetovej kôry a tí pozorní sú schopní zachytiť aj trochu prímorského aroma kambodžského pobrežia.
Po dvoch až troch minútach sa rozvinú tóny ovocnejšie a menej drsné. Dominantná je vôňa broskyne a nektárinky, ktoré podčiarkuje zemité tóny kambodžskej pôdy, rezanej borovice a čerstvo pokosenej trávy.
Chuť dokonalá a použitie rôznorodé
To všetko na vás čaká, nasajete vôňu čierneho zlata z Kampotu. Po vložení do úst sa strieda aroma jedinečný chuťový zážitok, v ktorom dominuje oriešková jemná korenistosť, bez oných charakteristických drsných tónov, ktoré poznáme z lacného korenia. Korenistosť vyvoláva v ústach pocit tepla, nie však klasického ostrého pálenia – to nechajte chilli, ktoré obsahuje kapsaicín.
Čierne korenie sa dá označiť za diplomata z Kampotu, ktorý svojich konzumentov zoznamuje so svetom korenia cez veľmi príjemný a tak akurát intenzívny zážitok, po ktorom už nebudete na toto korenie pozerať nikdy rovnako.
Zdieľať
