Kombinácia medu a korenia – na imunitu aj dobrú náladu

Aké vzrušujúce môže byť spojenie korenia a sladkých dezertov si môžete prečítať nielen v jednom z našich článkov, ale tiež sa ľahko presvedčiť na vlastné chuťové poháriky. Čo tak vyskúšať netradičnú kombináciu korenia z Kampotu s tradičným produktom v podobe domáceho medu?

Korenie aj med majú na ľudské zdravie blahodarné účinky

Cenný poklad z úľov, rovnako ako korenie, pomáha pri poruchách trávenia, hojí sliznice, povzbudzuje činnosť čriev a pomáha upokojovať. Má blahodarné účinky na upokojenie mysle a tiež pôsobí antibakteriálne a ako rýchla dezinfekcia.

Skratka má veľa podobných účinkov ako korenie. Oba je však dobré nasadiť v čase, keď cítite, že na vás, ako sa ľudovo hovorí, niečo lezie. Stačí vziať med, pridať najlepšie červené korenie z Kampotu a následne si touto dobrotou ochutiť čaj alebo mlieko. 

Vzniknutú zmes možno použiť aj v kuchyni 

Steak marinovaný v omáčke s pridaným koreninovým medom získa nevídanú chuť a to isté platí aj pre šalát, na ktorý môžete zo zlatistého pokladu s nadrobenými kúskami korenia pripraviť chutnú zálievku. Myslite však na to, že tak kvalitné korenie, ako je to naše z oblasti Kampot, je potrebné kombinovať s kvalitným medom.

Dobrú koreninu ani kvalitný med nehľadajte v bežnom supermarkete. Rovnako ako pre vás hľadáme tie najlepšie koreninové zrná priamo od kampotských farmárov, aj vy si dajte záležať a vyhľadajte lokálneho producenta medu a odoberajte med priamo od neho. Kvalita jeho medu bude s najväčšou pravdepodobnosťou oveľa prevyšovať kvalitu medu dostupného v bežnom obchode. Navyše podporíte lokálnu ekonomiku a osobu, ktorá produkuje med s čistou láskou, často bez vidiny veľkých ziskov.