Na veľkosti namletej zrnka záleží
Užívať si jedlo, ktoré bude celé dôkladne prevoniať a ochutené korením, alebo pripraviť jedlo, pri ktorého konzumácii dôjde k náhodným explóziám korenenej chuti? Otázka, na ktorú môžete odpovedať nastavením vášho mlynčeka. Čím jemnejšie totiž korenie do jedla pomeliete, tým viac bude prepojený celým jeho obsahom. Naopak väčšie fragmenty budú ako malé balíčky plné chuťových prekvapení, pri ktorých si nikdy nebudete istí, kedy na ne pri jedle natrafíte. Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo jednotlivé veľkosti pomletého korenenného zrna v jedle spôsobujú.

Celé korenie
Použitie celých korenenných guľôčok dáva najväčší zmysel, ak chcete jedlu dodať jemnú chuť a vôňu korenia. Hodí sa na využitie v polievkach, marinádach, omáčkach a tiež pri pečení väčších kusov mäsa. S celou guľôčkou máte istotu najväčšej čerstvosti obsahu ukrytého pod povrchom jej šupky.
Veľké fragmenty
Ak guľôčku rozdrvíte na 5 až 6 väčších kúskov, získate nádherný dekoratívny prvok na vrchol vašich krémových polievok, cestovín či tanierov s omáčkou. Zároveň pripravíte rafinované prekvapenie, plné nečakanej korenenej chuti, ktoré dodá jedlu úplne novú zábavnú úroveň.
Hrubo pomleté
Bohatá korenenná chuť, v ktorej vyniká nielen štiplavosť korenia, ale predovšetkým jeho ďalšie chuťové a voňavé tóny, vám zabezpečí hrubo mleté korenie. Predovšetkým pri korení z Kampotu si tak budete môcť vychutnať jeho jedinečnú chuť, ktorú nebude zbytočne prehlušovať pálivosť. Toto mletie odporúčame!
Polohruho pomleté
Ak niekedy zájdete do reštaurácie a na ruku si nasypete obsah koreničky na stole, vo väčšine prípadov sa vám do dlane vysype polohruho pomleté korenie. Ide o najčastejšie známy prostriedok, ako jedlo ľahko dochutiť po finálnom dokončení. Hodí sa k jemnejším jedlám, ako je kuracie mäso, omáčky či šalátové dresingy na jogurtovom alebo majonézovom základe.
Jemne pomleté korenie
Hladká, až prášková konzistencia umožňuje ochutiť jedlo a to aniž by bol v jedle korenie takmer postrehnuteľné. Nenechajte sa však touto nenápadnosťou zmiasť. Veľmi jemným mletím korenia dávate najviac vyniknúť jeho štiplavému charakteru. Ideálna voľba všade tam, kde chcete trochu pridať pikantnosť a korenie skryť, od najrôznejších zálievok až po polievky. Chuťový akcent tu trochu zaniká a všeobecne toto mletie veľmi neodporúčame, pretože príliš jemný prášok je ľahko dusivý.
Náš tip: Prezrite si sekciu našich mlynčekov, ktoré vám bezchybne pomôžu s mletím Kampotského korenia a soli vo všetkých veľkostiach. :-)
Zdieľať
