Nové orieškové maslo láka vôňou exotických diaľok

Kto rád mlsá, určite už pozná naše delikátne orechové maslá, ktoré pripravujeme v spolupráci s Barenuts, producentmi tých najčistejších orechových masiel z prémiových jadier orechov. Spoločne vymýšľame stále nové kombinácie, pričom tá posledná, šiesta, má priam rozprávkovú chuť.

Ako na ružovom obláčiku

K základu z kešu a jemných makadamiových orechov sme pridali bio bielu čokoládu z kakaového masla získavaného z organických kakaových bôbov. Ďalšou nevyhnutnou surovinou je naše jedinečné červené Kampotské korenie získavané ručným zberom tých najzrelších červených guľôčok. Je to delikatesa, ktorá mnohých prekvapí svojou sladkastou chuťou a typickými ovocnými tónmi.

Voňavý šmrnc dodala bio bourbonská vanilka. A to najlepšie na záver. Do tohto masielka sme pridali tiež pestrofarebné dračie ovocie, ktorého chuť môžeme prirovnať k ďalším exotickým plodinám, ako sú niektoré druhy sladkých melónov alebo kiwi.

Prečo dračie ovocie?

Ovocie známe tiež ako pitahaya je jedno z najkrajších ovocí na svete, plné farieb a rôznych textúr. Dračím ovocím nie je nazývané preto, že by akokoľvek pálilo či štípalo, ale pre svoju šupku, ktorá skutočne pripomína červené dračie šupiny. 

Dračie ovocie je plné vitamínov, obsahuje tiež železo, vápnik a fosfor a môže sa pýšiť vysokým obsahom antioxidantov, ktoré zabraňujú starnutiu organizmu a dokonca niektorí vedci skúmajú ich protinádorové účinky. Kvalitné orechové maslá sú zase cenným zdrojom zdravých tukov bez prítomnosti cholesterolu. Spolu tvoria perfektný tandem vhodný napríklad na mlsanie bez výčitiek alebo na doplnenie správnych nutričných hodnôt do vášho jedálnička.

Dračie ovocie je pre nás symbolom exotických kambodžských trhov, ktoré milujeme a na ktorých my sami, keď sme v Kambodži, nakupujeme. Bola len otázka času, kedy sa u nás toto veselé strapaté ovocie objaví! 

Vďaka jeho úžasnej pestrofarebnosti nabarvilo aj naše nové orechové maslo na ružovo a tak vám môže vyfarbiť celý deň. Ako veľmi dobre chutí si totiž môžete ideálne vyskúšať napríklad pri rannej tabuli v kombinácii s cereáliami, na lievancoch či so sladkým pečivom.