FinaMill

Daveův legendární burger

FinaMill

Daveov legendárny burger

Takto jednoducho premeníš obyčajný burger na zážitok, o ktorom budú kamaráti hovoriť ešte nasledujúci víkend. Minimum surovín, maximum chuti. Ingrediencie  450 g mletého hovädzieho mäsa (80 % chudé) 1 čajová lyžička pasty z ančovičiek alebo 1 lyžica worcesterskej omáčky Čerstvo mleté čierne Kampotské korenie podľa chuti (najlepšie z FinaMill Pepper Pod) 1 lyžica mletého sušeného cesnaku (FinaMill Everyday Pod) 1 čajová lyžička mletého nového korenia (FinaMill Dried Herbs+ Pod) 1 čajová lyžička mletého sušeného zázvoru (FinaMill Everyday Pod) Soľ podľa chuti alebo ½ lyžičky (FinaMill Everyday Pod) Postup Všetky ingrediencie daj do misy a dobre premiešaj. Z hmoty vytvaruj klasické burgery hrubé asi 2 cm. Griluj (alebo opeč na panvici) tak dlho, kým nedosiahneš požadovanú mieru prepečenia – rare, medium, alebo poriadne prepečený, ako máš rád/ráda.
Jednoduchá večeře z jednoho plechu: Kuřecí stehna s javorovo-hořčičnou marinádou

FinaMill

Jednoduchá večeŕa z jedného plechu: Kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou

Kto by nemiloval večeru z jedného plechu? Hlavný chod aj prílohu pripravíš naraz – na jednom plechu, pri rovnakej teplote a bez zbytočného umývania riadu. Táto nedeľná večera prináša šťavnaté kuracie stehná s javorovo-horčicovou marinádou, pečené spoločne s zemiakmi a mrkvou – jednoduché, ale úplne vynikajúce. Vďaka kombinácii pikantnej horčice a sladkého kanadského javorového sirupu sa z obyčajného kurčaťa stáva jedlo, na ktoré sa nezabúda. Ingrediencie  60 ml čistého javorového sirupu z Kanady 2 lyžice pikantnej hnedej horčice 2 lyžice rozpusteného masla 1 lyžička sladkej papriky 8 vykostených kuracích stehien bez kože (cca 700 g) 450 g malých červených zemiakov, prekrojených na polovicu 450 g mrkvy, olúpanej a nakrájanej na šikmé plátky (cca 1,5 cm) 1 cibuľa, nakrájaná (asi 1 šálka) 1/2 lyžičky sušeného cesnaku (rozdrobeného alebo mletého – ideálne čerstvo mletého vo FineMill) Soľ podľa chuti (ideálne čerstvo mletá) Čerstvo mleté čierne Kampotské korenie 1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu Postup Predhrej rúru na 220 °C. V miske zmiešaj javorový sirup, horčicu, maslo, papriku, cesnak, soľ a korenie. Kuracie stehná rozlož doprostred veľkého plechu a potri ich 2 lyžicami javorovej zmesi. V miske zmiešaj zemiaky, mrkvu a cibuľu so zvyšnou javorovou marinádou, kým nebudú rovnomerne obalené. Zeleninu rozlož po stranách kurčaťa na plechu. Peč 25 minút, alebo kým nebude mäso hotové a zelenina mäkká. Na záver posyp nasekaným estragónom a podávaj.