FinaMill

Daveův legendární burger

FinaMill

Daveov legendárny burger

Takto jednoducho premeníš obyčajný burger na zážitok, o ktorom budú kamaráti hovoriť ešte nasledujúci víkend. Minimum surovín, maximum chuti. Ingrediencie  450 g mletého hovädzieho mäsa (80 % chudé) 1 čajová lyžička pasty z ančovičiek alebo 1 lyžica worcesterskej omáčky Čerstvo mleté čierne Kampotské korenie podľa chuti (najlepšie z FinaMill Pepper Pod) 1 lyžica mletého sušeného cesnaku (FinaMill Everyday Pod) 1 čajová lyžička mletého nového korenia (FinaMill Dried Herbs+ Pod) 1 čajová lyžička mletého sušeného zázvoru (FinaMill Everyday Pod) Soľ podľa chuti alebo ½ lyžičky (FinaMill Everyday Pod) Postup Všetky ingrediencie daj do misy a dobre premiešaj. Z hmoty vytvaruj klasické burgery hrubé asi 2 cm. Griluj (alebo opeč na panvici) tak dlho, kým nedosiahneš požadovanú mieru prepečenia – rare, medium, alebo poriadne prepečený, ako máš rád/ráda.
Pečená cherry rajčátka s křupavou slupkou

FinaMill

Pečené cherry paradajky s chrumkavou šupkou

Tento nedeľný recept oslavuje jednu z najväčších letných klasík – paradajky. Vedeli ste, že paradajky obsahujú antioxidant lykopén, ktorý prospieva srdcu a môže pomôcť predchádzať niektorým druhom rakoviny? Sú tiež plné vitamínov A a C, draslíka a vápnika. Keď sú paradajky sladké, šťavnaté a zrelé, dajú sa pridať takmer ku všetkému. A toto je ten prípad. Kľúčom k dokonalej chuti je čerstvo mleté domáce talianske korenie. Recept vytvorila Kate Gilbert z FinaMillu – a hodí sa ku všetkému: cestovinám, ryži, syru… alebo jednoducho s čerstvým chlebom. Leto na tanieri. Ingrediencie (na 1 plech) 1 kelímok cherry paradajok (cca 250 g) Extra panenský olivový olej Talianske korenie (viď nižšie), najlepšie čerstvo mleté z FinaMill Dried Herbs+ Sušený cesnak – najlepšie čerstvo namletý z FinaMill Everyday Pod Soľ – čerstvo mletá Biely Kampotský korenie – čerstvo mletý z FinaMill Pepper Pod   Domáce talianske korenie (zmes do mlynčeka) 1 lyžica sušenej bazalky 1 lyžica sušeného tymianu 1 lyžica sušeného rozmarínu 1 lyžica sušenej majoránky 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate 2 lyžice sušeného oregána 1 čajová lyžička chilli vločiek (voliteľné – len ak máš rád/a pálivé) Postup:Všetky sušené bylinky zmiešaj v miske. Nasyp zmes do FinaMill mlynčeka (modul Dried Herbs+) a namel priamo na paradajky. Postup – Pečené cherry paradajky Predhrej rúru na 220 °C. Paradajky daj do zapekacej misy alebo na plech. Pokvapkaj ich olivovým olejom. Namel na ne talianske korenie, cesnak, soľ a Kampotský korenie. Všetko dôkladne premiešaj, aby boli paradajky rovnomerne obalené. Peč 15 minút v hornej tretine rúry. Zapni gril (broiler) a nechaj paradajky ľahko pripiecť, kým nezačnú mať čierne pľuzgiere – ale dávaj na ne pozor, aby sa nespálili. Podávaj s cestovinami, ryžou alebo len tak na chlebe. Nezabudni použiť aj šťavu, ktorá zostane na dne pekáča – to je zlaté.