Špenátový hummus

Ingrediencie na 6 porcií

  • 1 balenie cíceru Bonduelle Vapeur
  • 1 hrsť čerstvého baby špenátu
  • 2 lyžice tahini pasty
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica oleja
  • 1 rovná lyžička mletého rímskeho kmínu
  • 1 menší strúčik cesnaku
  • Mletý biele Kampotské korenie
  • Kampotská soľ
  • voda podľa potreby

K podávaniu

Doba prípravy: 20 min

Postup

1. Cícer vysypte do sitka, prepláchnite vodou a nechajte odkvapkať.

2. Preneste do mixéra spolu so špenátom, tahini pastou, citrónovou šťavou, olejom, rímskym kmínom, nakrájaným cesnakom, čerstvo mletým bielym korením, štipkou soli a trochou vody. Mixujte do hladkej pasty.

3. Podľa potreby prilievajte vodu a ďalej mixujte do požadovanej konzistencie. Nemala by byť úplne hustá, ale ani príliš riedka, aby nestiekla z krekrov.

4. Na krekry alebo pečivo naneste hummus a ozdobte výhonkami alebo klíčkami podľa chuti. Nezabudnite na chrumkavý fermentovaný Kampotský korenie.

 

Dobrú chuť!

Autor: Bonduelle