Špenátový hummus
Ingrediencie na 6 porcií
- 1 balenie cíceru Bonduelle Vapeur
- 1 hrsť čerstvého baby špenátu
- 2 lyžice tahini pasty
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica oleja
- 1 rovná lyžička mletého rímskeho kmínu
- 1 menší strúčik cesnaku
- Mletý biele Kampotské korenie
- Kampotská soľ
- voda podľa potreby
K podávaniu
- krekry
- klíčky a výhonky
- fermentované Kampotské korenie
- čerstvá zelenina podľa chuti
Doba prípravy: 20 min
Postup
1. Cícer vysypte do sitka, prepláchnite vodou a nechajte odkvapkať.
2. Preneste do mixéra spolu so špenátom, tahini pastou, citrónovou šťavou, olejom, rímskym kmínom, nakrájaným cesnakom, čerstvo mletým bielym korením, štipkou soli a trochou vody. Mixujte do hladkej pasty.
3. Podľa potreby prilievajte vodu a ďalej mixujte do požadovanej konzistencie. Nemala by byť úplne hustá, ale ani príliš riedka, aby nestiekla z krekrov.
4. Na krekry alebo pečivo naneste hummus a ozdobte výhonkami alebo klíčkami podľa chuti. Nezabudnite na chrumkavý fermentovaný Kampotský korenie.
Dobrú chuť!
Autor: Bonduelle

