Recepty

Špenátový hummus

Recepty

Špenátový hummus

Ingrediencie na 6 porcií 1 balenie cíceru Bonduelle Vapeur 1 hrsť čerstvého baby špenátu 2 lyžice tahini pasty 1 lyžica citrónovej šťavy 1 lyžica oleja 1 rovná lyžička mletého rímskeho kmínu 1 menší strúčik cesnaku Mletý biele Kampotské korenie Kampotská soľ voda podľa potreby K podávaniu krekry klíčky a výhonky fermentované Kampotské korenie čerstvá zelenina podľa chuti Doba prípravy: 20 min Postup 1. Cícer vysypte do sitka, prepláchnite vodou a nechajte odkvapkať. 2. Preneste do mixéra spolu so špenátom, tahini pastou, citrónovou šťavou, olejom, rímskym kmínom, nakrájaným cesnakom, čerstvo mletým bielym korením, štipkou soli a trochou vody. Mixujte do hladkej pasty. 3. Podľa potreby prilievajte vodu a ďalej mixujte do požadovanej konzistencie. Nemala by byť úplne hustá, ale ani príliš riedka, aby nestiekla z krekrov. 4. Na krekry alebo pečivo naneste hummus a ozdobte výhonkami alebo klíčkami podľa chuti. Nezabudnite na chrumkavý fermentovaný Kampotský korenie.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle