Recepty

Fit čokoládová panna cotta s lesním ovocem s červeným Kampotským pepřem

Recepty

Fit čokoládová panna cotta s lesným ovocím s červeným Kampotským korením

Ingrediencie (5 porcií) 400 ml 12% smotany na varenie 100 g vysoko percentnej čokolády 1 lyžica kakaa 6 plátkov želatíny 250 g lesného ovocia Červený Kampotský korenie sladidlo podľa chuti (nemusí byť) Postup 1. Do hrnca dajte smotanu, nalámanú čokoládu a lyžicu kakaa. Pomaly zahrievajte na miernom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí a celá zmes pekne nespojí. Stiahnite z ohňa. 2. Plátky želatíny nechajte napučať v pár lyžiciach vody asi 10 minút. Potom želatínu vmiešajte do ešte teplej zmesi a nechajte poriadne rozpustiť (ak zmes nie je dostatočne teplá, môžete ju vrátiť na sporák, ale pozor, len zahrievajte, zmes nesmie vrieť). 3. Zmes rozdeľte do misiek a dajte vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc. 4. Lesné ovocie povarte, môžete osladiť a nakoniec do neho pridajte čerstvo pomleté červené Kampotské korenie. Ovocie pridajte na stuhnutú panna cottu a máte hotovo.   Dobrú chuť! Autorka: zhubnivkuchyni
Fit čokoládový fondant s rozvarem z lesního ovoce a červeného Kampotského pepře

Recepty

Fit čokoládový fondant s rozvarom z lesného ovocia a červeného Kampotského korenia

Ingrediencie – tortička 50 g vysoko percentnej čokolády 2 vajcia 50 g erytritolu 20 g kokosového oleja 35 g celozrnnej pšeničnej múky 1 lyžička kakaa Ingrediencie – rozvar 200 g mrazeného lesného ovocia šťava z 1 menšieho citróna červený Kampotský korenie Postup 1. Čokoládu spoločne s kokosovým olejom necháme rozpustiť nad vodnou parou. 2. Vajcia väčšej mise vážeme do peny s erytritolom a potom postupne pomaly pridávame rozpustenú čokoládu. Je potrebné neustále miešať, pretože čokoláda je teplá a vajcia by sa mohli zraziť. 3. Nakoniec opatrne vmiešame preosiatu celozrnnú múku s kakaom. 4. Zapekací misky vymastíme kokosovým olejom a vysypeme celozrnnou múkou alebo kakaom. Kakao vyzerá veľmi pekne aj po vyklopení tortičky na tanier. 5. Zmes naplníme do 2/3 misky a necháme minimálne hodinu odležať v chladničke. 6. Potom tortičky dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 15–20 minút. Je naozaj potrebné ich kontrolovať, pretože môže trvať chvíľa, kúr sa výbere správny čas, aby bol vnútra tortičky neupečený. Preto tortičky nepečte naraz, ale najskôr vložte do rúry jeden skúšobný. Podľa neho potom môžete piecť aj ostatné. 7. Medzitým si pripravíme rozvar. Lesné ovocie povaríme, pridáme citrónovú šťavu a necháme variť tak dlho, kúr sa nevypaří čo najviac vody. Nakoniec pridáme trošku čerstve pomletého červeného korenia. A je hotovo. Čokoláda a pikantný rozvar je neuveriteľne dokonalá kombinácia.   Dobrú chuť! Autorka: zhubnivkuchyni