Fit čokoládová panna cotta s lesným ovocím s červeným Kampotským korením

Ingrediencie (5 porcií)

  • 400 ml 12% smotany na varenie
  • 100 g vysoko percentnej čokolády
  • 1 lyžica kakaa
  • 6 plátkov želatíny
  • 250 g lesného ovocia
  • Červený Kampotský korenie
  • sladidlo podľa chuti (nemusí byť)

Postup

1. Do hrnca dajte smotanu, nalámanú čokoládu a lyžicu kakaa. Pomaly zahrievajte na miernom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí a celá zmes pekne nespojí. Stiahnite z ohňa.

2. Plátky želatíny nechajte napučať v pár lyžiciach vody asi 10 minút. Potom želatínu vmiešajte do ešte teplej zmesi a nechajte poriadne rozpustiť (ak zmes nie je dostatočne teplá, môžete ju vrátiť na sporák, ale pozor, len zahrievajte, zmes nesmie vrieť).

3. Zmes rozdeľte do misiek a dajte vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc.

4. Lesné ovocie povarte, môžete osladiť a nakoniec do neho pridajte čerstvo pomleté červené Kampotské korenie. Ovocie pridajte na stuhnutú panna cottu a máte hotovo.

 

Dobrú chuť!

Autorka: zhubnivkuchyni