Fit čokoládová panna cotta s lesným ovocím s červeným Kampotským korením
Ingrediencie (5 porcií)
- 400 ml 12% smotany na varenie
- 100 g vysoko percentnej čokolády
- 1 lyžica kakaa
- 6 plátkov želatíny
- 250 g lesného ovocia
- Červený Kampotský korenie
- sladidlo podľa chuti (nemusí byť)
Postup
1. Do hrnca dajte smotanu, nalámanú čokoládu a lyžicu kakaa. Pomaly zahrievajte na miernom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí a celá zmes pekne nespojí. Stiahnite z ohňa.
2. Plátky želatíny nechajte napučať v pár lyžiciach vody asi 10 minút. Potom želatínu vmiešajte do ešte teplej zmesi a nechajte poriadne rozpustiť (ak zmes nie je dostatočne teplá, môžete ju vrátiť na sporák, ale pozor, len zahrievajte, zmes nesmie vrieť).
3. Zmes rozdeľte do misiek a dajte vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc.
4. Lesné ovocie povarte, môžete osladiť a nakoniec do neho pridajte čerstvo pomleté červené Kampotské korenie. Ovocie pridajte na stuhnutú panna cottu a máte hotovo.
Dobrú chuť!
Autorka: zhubnivkuchyni
Zdieľať

