Fit čokoládový fondant s rozvarom z lesného ovocia a červeného Kampotského korenia

Ingrediencie – tortička

  • 50 g vysoko percentnej čokolády
  • 2 vajcia
  • 50 g erytritolu
  • 20 g kokosového oleja
  • 35 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 1 lyžička kakaa

Ingrediencie – rozvar

Postup

1. Čokoládu spoločne s kokosovým olejom necháme rozpustiť nad vodnou parou.

2. Vajcia väčšej mise vážeme do peny s erytritolom a potom postupne pomaly pridávame rozpustenú čokoládu. Je potrebné neustále miešať, pretože čokoláda je teplá a vajcia by sa mohli zraziť.

3. Nakoniec opatrne vmiešame preosiatu celozrnnú múku s kakaom.

4. Zapekací misky vymastíme kokosovým olejom a vysypeme celozrnnou múkou alebo kakaom. Kakao vyzerá veľmi pekne aj po vyklopení tortičky na tanier.

5. Zmes naplníme do 2/3 misky a necháme minimálne hodinu odležať v chladničke.

6. Potom tortičky dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 15–20 minút. Je naozaj potrebné ich kontrolovať, pretože môže trvať chvíľa, kúr sa výbere správny čas, aby bol vnútra tortičky neupečený. Preto tortičky nepečte naraz, ale najskôr vložte do rúry jeden skúšobný. Podľa neho potom môžete piecť aj ostatné.

7. Medzitým si pripravíme rozvar. Lesné ovocie povaríme, pridáme citrónovú šťavu a necháme variť tak dlho, kúr sa nevypaří čo najviac vody. Nakoniec pridáme trošku čerstve pomletého červeného korenia. A je hotovo. Čokoláda a pikantný rozvar je neuveriteľne dokonalá kombinácia.

 

Dobrú chuť!

Autorka: zhubnivkuchyni