Recepty

Falafel z černé cizrny s houbami

Recepty

Falafel z čierneho cíceru s hubami

Ingrediencie na 12 kusov 2 balenia čiernej cíceru Bonduelle 100 g hnedých šampiňónov olivový olej 1 strúčik cesnaku hrst hladkolistej petržlenovej vňate ½ čajovej lyžičky mletého koriandra ½ čajovej lyžičky mletého rímskeho kmínu 1/3 čajovej lyžičky mletého kmínu 1–2 jarné cibuľky lyofilizované Kampotské korenie Kampotská soľ Koriandrová majonéza 3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná) 1 lyžica najemno nakrájaného koriandra 1 jalapeňo paprička Kampotská soľ Čas prípravy: 30 minútČas pečenia: 30 minút Postup 1. Cícer vysypte do sitka a chvíľu pretrepte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra. 2. Šampiňóny nakrájajte na tenšie plátky. Do panvice nalejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opečte na strednom až vyššom stupni. 3. Šampiňóny, ideálne mierne vychladnuté, pridajte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlen, koriander, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru. 4. Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo pomleté korenie – množstvo podľa chuti. 5. Z hmoty tvarujte malé guľôčky a ukladajte vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. 6. Pečte pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť. Počas chladnutia sa guľôčky spevnia. 7. Medzitým v miske premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Grilované žampiony se sýrem, slaninou a zeleným lyofilizovaným pepřem

Recepty

Grilované šampiňóny so syrom, slaninou a zeleným lyofilizovaným korením

Ingrediencie 1 vanička šampiňónov (250 g) 2 lyžice oleja 1 väčšia cibuľa 150 g slaniny 150 g parmezánu 3 vetvičky tymianu hrubozrnná Kampotská soľ lyofilizované Kampotské korenie Postup 1. Šampiňóny zbavte nožičiek a vydlabte. Nožičky a vydlabané vnútro nakrájajte na jemno. 2. Na panvici rozohrejte olej, opečte na ňom nakrájanú cibuľu, slaninu a nakoniec aj nakrájané šampiňóny. 3. Osoľte, okoreňte a dochuťte tymianom. 4. Pripravenou zmesou naplňte hlavičky šampiňónov, posypte syrom a zapekajte v rúre na grilovacom programe asi 20 minút. Alebo si šampiňóny môžete pripraviť vonku na ohni.   Dobrú chuť! Autorka: Lenka K. - Zápisník obyčajnej mamy