Grilované šampiňóny so syrom, slaninou a zeleným lyofilizovaným korením
Ingrediencie
- 1 vanička šampiňónov (250 g)
- 2 lyžice oleja
- 1 väčšia cibuľa
- 150 g slaniny
- 150 g parmezánu
- 3 vetvičky tymianu
- hrubozrnná Kampotská soľ
- lyofilizované Kampotské korenie
Postup
1. Šampiňóny zbavte nožičiek a vydlabte. Nožičky a vydlabané vnútro nakrájajte na jemno.
2. Na panvici rozohrejte olej, opečte na ňom nakrájanú cibuľu, slaninu a nakoniec aj nakrájané šampiňóny.
3. Osoľte, okoreňte a dochuťte tymianom.
4. Pripravenou zmesou naplňte hlavičky šampiňónov, posypte syrom a zapekajte v rúre na grilovacom programe asi 20 minút. Alebo si šampiňóny môžete pripraviť vonku na ohni.
Dobrú chuť!
Autorka: Lenka K. - Zápisník obyčajnej mamy

