Falafel z čierneho cíceru s hubami

Ingrediencie na 12 kusov

  • 2 balenia čiernej cíceru Bonduelle
  • 100 g hnedých šampiňónov
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrst hladkolistej petržlenovej vňate
  • ½ čajovej lyžičky mletého koriandra
  • ½ čajovej lyžičky mletého rímskeho kmínu
  • 1/3 čajovej lyžičky mletého kmínu
  • 1–2 jarné cibuľky
  • lyofilizované Kampotské korenie
  • Kampotská soľ

Koriandrová majonéza

  • 3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná)
  • 1 lyžica najemno nakrájaného koriandra
  • 1 jalapeňo paprička
  • Kampotská soľ

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 30 minút

Postup

1. Cícer vysypte do sitka a chvíľu pretrepte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra.

2. Šampiňóny nakrájajte na tenšie plátky. Do panvice nalejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opečte na strednom až vyššom stupni.

3. Šampiňóny, ideálne mierne vychladnuté, pridajte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlen, koriander, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru.

4. Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo pomleté korenie – množstvo podľa chuti.

5. Z hmoty tvarujte malé guľôčky a ukladajte vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

6. Pečte pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť. Počas chladnutia sa guľôčky spevnia.

7. Medzitým v miske premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.

 

Dobrú chuť!

Autor: Bonduelle