Falafel z čierneho cíceru s hubami
Ingrediencie na 12 kusov
- 2 balenia čiernej cíceru Bonduelle
- 100 g hnedých šampiňónov
- olivový olej
- 1 strúčik cesnaku
- hrst hladkolistej petržlenovej vňate
- ½ čajovej lyžičky mletého koriandra
- ½ čajovej lyžičky mletého rímskeho kmínu
- 1/3 čajovej lyžičky mletého kmínu
- 1–2 jarné cibuľky
- lyofilizované Kampotské korenie
- Kampotská soľ
Koriandrová majonéza
- 3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná)
- 1 lyžica najemno nakrájaného koriandra
- 1 jalapeňo paprička
- Kampotská soľ
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 30 minút
Postup
1. Cícer vysypte do sitka a chvíľu pretrepte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra.
2. Šampiňóny nakrájajte na tenšie plátky. Do panvice nalejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opečte na strednom až vyššom stupni.
3. Šampiňóny, ideálne mierne vychladnuté, pridajte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlen, koriander, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru.
4. Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo pomleté korenie – množstvo podľa chuti.
5. Z hmoty tvarujte malé guľôčky a ukladajte vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
6. Pečte pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť. Počas chladnutia sa guľôčky spevnia.
7. Medzitým v miske premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.
Dobrú chuť!
Autor: Bonduelle

