Recepty

Falafel z černé cizrny s houbami

Recepty

Falafel z čierneho cíceru s hubami

Ingrediencie na 12 kusov 2 balenia čiernej cíceru Bonduelle 100 g hnedých šampiňónov olivový olej 1 strúčik cesnaku hrst hladkolistej petržlenovej vňate ½ čajovej lyžičky mletého koriandra ½ čajovej lyžičky mletého rímskeho kmínu 1/3 čajovej lyžičky mletého kmínu 1–2 jarné cibuľky lyofilizované Kampotské korenie Kampotská soľ Koriandrová majonéza 3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná) 1 lyžica najemno nakrájaného koriandra 1 jalapeňo paprička Kampotská soľ Čas prípravy: 30 minútČas pečenia: 30 minút Postup 1. Cícer vysypte do sitka a chvíľu pretrepte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra. 2. Šampiňóny nakrájajte na tenšie plátky. Do panvice nalejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opečte na strednom až vyššom stupni. 3. Šampiňóny, ideálne mierne vychladnuté, pridajte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlen, koriander, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru. 4. Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo pomleté korenie – množstvo podľa chuti. 5. Z hmoty tvarujte malé guľôčky a ukladajte vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. 6. Pečte pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť. Počas chladnutia sa guľôčky spevnia. 7. Medzitým v miske premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Grilované kokosové maso s tempehem ze zeleného hrášku a zeleninou

Recepty

Grilované kokosové mäso s tempehom zo zeleného hrášku a zeleninou

Ingrediencie (4 porcie) 400 g čerstvej sezónnej zeleniny (paprika, cuketa, baklažán, paradajky, mrkva, sladké zemiaky) 600 g kokosového mäsa – dužina z mladého kokosu Wild & Coco 200 g tempehu zo zeleného hrachu Wild & Coco sojová omáčka kari čerstvé bylinky (napr. koriander) pekánové alebo iné veľké orechy extra panenský olivový olej biely Kampotský korenie soľný kvet Postup 1. Marinujte krátko kúsky kokosovej dužiny s kari korením. 2. Marinujte tempeh so sójovou omáčkou. 3. Nakrájajte sezónnu zeleninu, pridajte soľ, orechy, olivový olej a biely Kampotský korenie. 4. Zeleninu položte na gril, vedľa nej marinovaný kokos a tempeh. 5. Priebežne všetko na grile otáčajte a postupne zložte. 6. Poukladajte na tanier pinzetou všetky ingrediencie spolu – vytvoríte „šalát“. 7. Pridajte čerstvé bylinky a soľný kvet. 8. Vychutnajte si čerstvé, zdravé, chutné a výživovo skvelé jedlo!   Dobrú chuť! Autor: Mateo De Carli