Grilované kokosové mäso s tempehom zo zeleného hrášku a zeleninou

Ingrediencie (4 porcie)

  • 400 g čerstvej sezónnej zeleniny (paprika, cuketa, baklažán, paradajky, mrkva, sladké zemiaky)
  • 600 g kokosového mäsa dužina z mladého kokosu Wild & Coco
  • 200 g tempehu zo zeleného hrachu Wild & Coco
  • sojová omáčka
  • kari
  • čerstvé bylinky (napr. koriander)
  • pekánové alebo iné veľké orechy
  • extra panenský olivový olej
  • biely Kampotský korenie
  • soľný kvet

Postup

1. Marinujte krátko kúsky kokosovej dužiny s kari korením.

2. Marinujte tempeh so sójovou omáčkou.

3. Nakrájajte sezónnu zeleninu, pridajte soľ, orechy, olivový olej a biely Kampotský korenie.

4. Zeleninu položte na gril, vedľa nej marinovaný kokos a tempeh.

5. Priebežne všetko na grile otáčajte a postupne zložte.

6. Poukladajte na tanier pinzetou všetky ingrediencie spolu – vytvoríte „šalát“.

7. Pridajte čerstvé bylinky a soľný kvet.

8. Vychutnajte si čerstvé, zdravé, chutné a výživovo skvelé jedlo!

 

Dobrú chuť!

Autor: Mateo De Carli