Ako sa líši naše korenie od korenia z supermarketu
Čierne korenie je komoditou, nájdete ho takmer v každom obchode na poličke s koreninami. Aj keď je každá guľôčka a každý nadrcený úlomok zdánlivo rovnakým produktom, niektoré čierne korenia sa môžu od seba líšiť. Rozdiel je v cene, chuti, ale aj v dopade jeho pestovania na naše životné prostredie a farmárov, ktorí ho vypestovali.

Korenia bez ochrannej známky nemajú ľahký osud
Ak by sme urobili chemickú analýzu obsahu sáčkov s korením, ktoré predávajú tradičné nadnárodné spoločnosti, zistili by sme, že okrem korenia obsahujú aj ďalšie látky, ktoré nemajú s prirodzeným procesom rastu korenia nič spoločné. Tieto látky, často len v stopovom množstve, sú spomienkou na chémii, ktorou boli ošetrené rastliny korenia a na umelé hnojivá, pomocou ktorých sú rastliny udržiavané pri živote v už úplne vyčerpanej pôde.
Masová produkcia korenia, v ktorej sú podobné praktiky úplne bežné, neuveriteľným spôsobom devastuje nielen pôdu, ale je náročná aj na vodné zdroje a zaťažuje životné prostredie celej lokality. Navyše je také korenie vykupované pod cenou a neustále sa presúva po trhoch, kde je po tonách rozpredávané ďalším a ďalším predajcom. Tým rastie jeho cena, a zároveň v priebehu času – často aj niekoľkých mesiacov klesá už tak nevalná chuť.
Kampotské korenie zaručí tú najvyššiu možnú kvalitu
Obsah jedného sáčku korenia zakúpeného v supermarkete má za sebou cestu plnú pesticídov, emisií a nekalých obchodných praktík. Avšak existuje aj iný spôsob pestovania, etickejší a pozitívnejší, ktorý sa týka nášho korenia, teda pravého Kampotského korenia od .pepper..field. Ten je unikátny nielen oblasťou, v ktorej je pestovaný, ale líši sa predovšetkým prístupom farmárov a spôsobom, akým sa dostáva až do vašich rúk.
Žiadne pesticídy, žiadne umelé hnojivá, len prirodzený proces, počas ktorého sú rastliny korenia pestované už tisíce rokov. Kampotskí farmári sú verní pestovateľským postupom svojich predkov, vďaka ktorým sú schopní vypestovať koreničné zrná jedinečnej chuti.
Tu sme objavili počas našich ciest po Kambodži aj my a rovnako, ako sme si pred rokmi zakúpili prvé korenie pre našu osobnú spotrebu priamo od farmárov, aj dnes týmto spôsobom nakupujeme korenie priamo pre vás. Osobný výber tých najlepších zŕn a priama podpora farmárov sú základnými kameňmi celého nášho projektu, ktorý do Českej republiky prináša korenie vyhľadávané tými najlepšími kuchármi sveta. Každý vzácny sáčok, ktorý tak držíte v ruke, je čerstvo balený tento mesiac a bez akéhokoľvek sprostredkovateľa dovezený od farmára priamo k nám domov. Pretože to je tá cesta, ktorá dáva zmysel a ktorá nás baví – úprimná a priamá!
Zdieľať
