Chuť a vôňa zeleného lyofilizovaného korenia

Čerstvý zelený korenie je unikát, na ktorý na domácom trhu len tak nenarazíte. Je totiž extrémne zložité previezť zelené koreniové zrná cez pol planéty tak, aby nestratili nič zo svojej kvality. Preto je nevyhnutné zelené korenie na uchovanie jeho kvality určitým spôsobom upravovať. Po jeho usušení sa z neho stáva klasické čierne korenie, niektorí obchodníci ho preto nakladajú do slaného nálevu podobne ako kapary. Tento proces však uberá koreniu na jeho charakteristickej chuti. 

Čerstvý, takmer ako z plantáže

My sme sa preto vydali cestou lyofilizácie zeleného korenia, teda sušenia mrazom, vďaka ktorému sme schopní dopraviť ho na váš stôl v takej forme, aby si zachoval väčšinu zo svojej sviežosti. Doma ho stačí len namočiť, dodať mu vlhkosť a korenie sa vráti do svojho pôvodného stavu. Dôležité je tu pripomenúť, že zelené korenie do mlynčeka nepatrí.

Vôňa zeleného korenia z oblasti Kampot je jasná a pikantná s jemnými ovocnými tónmi limetky, ktoré stoja na kafrovom a mätovom podklade s jemnými dozvukmi zeleného jablka. Po plnom rozvinutí prináša zelené korenie príjemnú vôňu borovice a citrusových plodov s jemným náznakom sviežosti nektariniek.

Chuť, ktorá sa ničomu nevyrovná

Chuť zeleného korenia je plná sviežosti a iskrenosti. Dá sa prirovnať k čiernemu koreniu, avšak s oveľa zaujímavejším nádychom orechov. Zelené korenie je jemné a ľahko korenisté s tónom kampotskej zeminy plnej minerálov a miestnej soli presýtenej klímou.

Zelené korenie je tak trochu iným gurmánskym zážitkom, než ktorý prinášajú ostatné druhy Kampotského korenia. Zavedie vás priamo na koreniovú plantáž a dá vám ochutnať malý kúsok Kampotského raja vo svojej najautentickejšej podobe.