Repková polievka s chrenom a vločkami fermentovaného Kampotského korenia
Ingrediencie
- 3 stredne veľké cvikle
- 3 menšie zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- Tymián
- 1 l vody
- Soľ
- Kampotské korenie pepper flakes – drvené vločky
- 1 –2 lyžice vínneho octu
Na dochutenie
- 1 kyslá smotana
- 1 –2 lyžice nastrúhaného chrenu
- 1 lyžička medu
- Soľ, korenie

Postup
1. Všetku zeleninu nakrájame na kocky alebo väčšie kúsky a orestujeme na oleji (cca 10 minút).
2. Osoľíme, okoreníme, pridáme pár vetvičiek tymianu a zalejeme cca 1 litrom vody. Varíme do zmäknutia. Rozmixujeme a dochutíme soľou, korením a vínnym octom. Na ten určite nezabudnite.
3. Nakoniec si zmiešame kyslú smotanu s chrenom, medom, soľou a korením. Dáme pár lyžíc do polievky a môžeme si vychutnávať.
Zdieľať
