Repková polievka s chrenom a vločkami fermentovaného Kampotského korenia

Ingrediencie

  • 3 stredne veľké cvikle
  • 3 menšie zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • Tymián
  • 1 l vody
  • Soľ
  • Kampotské korenie pepper flakes drvené vločky
  • 1 2 lyžice vínneho octu 

Na dochutenie

  • 1 kyslá smotana 
  • 1 2 lyžice nastrúhaného chrenu 
  • 1 lyžička medu
  • Soľ, korenie 

Postup

1. Všetku zeleninu nakrájame na kocky alebo väčšie kúsky a orestujeme na oleji (cca 10 minút).

2. Osoľíme, okoreníme, pridáme pár vetvičiek tymianu a zalejeme cca 1 litrom vody. Varíme do zmäknutia. Rozmixujeme a dochutíme soľou, korením a vínnym octom. Na ten určite nezabudnite. 

3. Nakoniec si zmiešame kyslú smotanu s chrenom, medom, soľou a korením. Dáme pár lyžíc do polievky a môžeme si vychutnávať.