Bulgur s sušenými paradajkami a červeným kampotským korením

Ingrediencie (3–4 porcie)

  • 200 g bulguru
  • 120 g sušených paradajok
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 100 g parmezánu
  • 2 papriky
  • 2 jarné cibuľky
  • citrón
  • soľ
  • červený Kampotský korenie

Postup

1. Bulgur uvaríme do polomäkka (cca 1315 minút), odstavíme a prebytočnú vodu scedíme.

2. Zmiešame ho s lyžicou olivového oleja. Prikryté necháme odpočívať.

3. Medzitým si pripravíme sušené paradajky, na kocky nakrájanú jarnú cibuľku a papriku. Zmes krátko orestujeme na panvici a potom primiešame s citrónovou šťavou k bulguru.

4. Dochutíme soľou a červeným Kampotským korením a na tanieroch posypeme parmezánom a dozdobíme bazalkou.

 

Dobrú chuť!

Autorka: Tasty Kitchen