Bulgur s sušenými paradajkami a červeným kampotským korením
Ingrediencie (3–4 porcie)
- 200 g bulguru
- 120 g sušených paradajok
- 1 lyžica olivového oleja
- 100 g parmezánu
- 2 papriky
- 2 jarné cibuľky
- citrón
- soľ
- červený Kampotský korenie
Postup
1. Bulgur uvaríme do polomäkka (cca 13–15 minút), odstavíme a prebytočnú vodu scedíme.
2. Zmiešame ho s lyžicou olivového oleja. Prikryté necháme odpočívať.
3. Medzitým si pripravíme sušené paradajky, na kocky nakrájanú jarnú cibuľku a papriku. Zmes krátko orestujeme na panvici a potom primiešame s citrónovou šťavou k bulguru.
4. Dochutíme soľou a červeným Kampotským korením a na tanieroch posypeme parmezánom a dozdobíme bazalkou.
Dobrú chuť!
Autorka: Tasty Kitchen
Zdieľať

