Recepty

Špagety s omáčkou z pečených paprik s černým Kampotským pepřem

Recepty

Špagety s omáčkou z pečených paprík s černým Kampotským korením

Ingrediencie 300 g kvalitných cestovín Ingrediencie – omáčka 450 g červenej papriky 1 palička cesnaku 60 g mascarpone čerstvý alebo sušený tymian čerstvé alebo sušené oregano čerstvo mletý/drcený čierny Kampotský korenie Kampotská soľ Ingrediencie – strúhanka 25 g strúhanky (ideálne domáca z usušeného pečiva) 30 g parmezánu alebo pecorina čerstvý alebo sušený tymian Postup 1. Papriky umyte, dajte na plech/pekáč, pridajte paličku cesnaku prestrihnutú z jednej strany a pokvapkajte troškou olivového oleja. Pečte v rúre predhriatej na 220 °C. Počas pečenia papriky obracajte a pečte asi 30 minút, kým nie sú mäkké a zvonka hnedé až čierne. 2. Hotové papriky dajte ihneď do strednej misy a zhora prikryte potravinovou fóliou tak, aby nikde neunikal vzduch – papriky je potrebné zapaariť. Papriky po 5-10 minútach vyberte, zbavte jadierok a šupky, ktorá by sa vďaka zapareniu mala ľahko dať stiahnuť dole. 3. Z paličky cesnaku vyberte alebo vytlačte jednotlivé strúčiky a spolu s olúpanými paprikami ich rozmixujte dohladka.4. Ďalej uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Nikdy nedávajte cestoviny do studenej vody a vždy vodu dostatočne osoľte! Tiež si dávajte pozor, aby boli uvarené „al dente“, teda na skus. Po uvarení budete cestoviny ešte krátko prehrievať v omáčke, kde sa ešte ľahko dopečú. 5. Rozmixovanú paprikovú omáčku prelejte do širšieho hrnca alebo vyššej panvice a začnite ohrievať. Pridajte soľ, lístky tymianu a oregana podľa chuti a podľa toho, ako sú bylinky staršie (príp. pol lyžičky – 1 celú lyžičku sušeného korenia).6. Pokračujte pridaním mascarpone a premiešajte v omáčke. Nakoniec dochuťte čerstvonamletým/rozdrceným čiernym korením – ideálne Kampotským, ktoré má o poznanie príjemnejšiu a výraznejšiu chuť než klasické čierne korenie.7. Uvarené cestoviny sceďte a preložte do hrnca/panvice s omáčkou. Pol minúty spolu prehrejte. V sekáčiku/mixéri rozomelte parmezán a tymian spolu so strúhankou. Ak by strúhanka sama o sebe nebola dostatočne chrumkavá, predtým ju opražte na suchej panvici a nechajte vychladnúť.8. Hotové cestoviny s omáčkou podávajte posypané syrovou strúhankou, čerstvými bylinkami a čiernym Kampotským korením.   Dobrú chuť! Autorka: Mamachefcz
Omeleta z pštrosího vejce s ovčí brynzou, houbami a lyofilizovaným pepřem

Recepty

Omeleta z pštrosieho vajca s ovčou bryndzou, hubami a lyofilizovaným korením

Ingrediencie (10 porcií) 1 ks pštrosieho vajca (možno nahradiť 20 ks slepačích vajec z voľného chovu) 200 g ovčej bryndze 400 g húb portobello, kačenky (český smrž) 100 g baby špenátu 200 g reďkoviek 50 ml slnečnicového oleja zelený lyofilizovaný Kampotský korenie soľný kvet Postup 1. Vezmite si väčšiu panvicu typu Paella a vložte ju na rozpálený gril. Do panvice pridajte slnečnicový olej a nechajte ho rozhorúčiť. 2. Nakrájajte si huby na menšie kúsky. Vložte ich do panvice a restujte. 3. Rozbite pštrosie vajce kladivom alebo aku vŕtačkou. Vajce nalejte na orestované huby a premiešajte. 4. Keď je vajce takmer hotové, nadrobte na vrch ovčiu bryndzu, posypte nakrájanými reďkovkami a dozdobte listami mladého špenátu. 5. Dosolte a dochuťte zeleným lyofilizovaným korením. 6. Stiahnite panvicu z grilu a nakrájajte na porcie.   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Valentýnský recept: snídaňový bagel

Recepty

Valentínsky recept: raňajkový bagel

Ingrediencie na 20 kusov 500 g hladkej múky 7 g sušeného droždia 2 lyžice krupicového cukru 1 čajová lyžička soli trochu oleja 300–320 ml vlažnej vody štipka tmavého červeného Kampotského korenia Na dozdobenie môžete použiť napríklad semienka slnečnice alebo sezamu. Postup 1. Do misy dajte droždie, lyžičku cukru, 100 ml vlažnej vody, premiešajte a nechajte vzejdúť kvások. Potom k nemu prilejte ešte 200 ml teplej vody a nakoniec pridajte múku a soľ. 2. Vypracujte hladké cesto. Ak by bolo cesto husté, prilejte ešte zvyšok vody. Z dobre spracovaného cesta vytvarujte guľu, ktorú dajte do misy vymastenej olejom. Zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť. Cesto môžete pripraviť aj v domácej pekárni. Použite program Cesto. 3. Predhrejte si rúru na 220 °C (teplovzdušnú na 200 °C). 4. Akonáhle cesto vykysne, tvarujte z neho guľôčky (veľkosť podľa toho, aké veľké bagely chcete mať) a položte ich na pomúčenú pracovnú dosku. Do stredu guľôčky zapichnite varechu a krúživými pohybmi po doske vytvoríte dôlek či očko. Keď majú všetky bagely dierky, zakryte ich utierkou a nechajte približne pol hodiny kysnúť. 5. Vo väčšom širokom hrnci priveďte vodu do varu a pridajte lyžičku cukru. Sporák potom stlmte, vložte do nej postupne bagely (do hrnca asi 4 kusy) a každú stranu pol minúty povarte. Vyberte dierkovanou naberačkou a bagely položte na plech s papierom na pečenie. Potrite ich rozšľahaným vajcom a posypte semienkami podľa vlastnej chuti. Dajte ich do rúry a pečte približne 20-25 minút. Tip autorky receptu Ako náplň som zvolila údený tvaroh vyšľahaný so smotanou, štipkou soli a jedinečným a neobyčajným korením– a to ideálne Kampotské tmavé červené korenie. Jeho chuť má podtóny exotiky a úžasnú ovocnú vôňu a je jemne nasladlý. Rada s ním pracujem nielen pri slaných jedlách, ale aj pri mojich špeciálnych dezertoch či zmrzline a marmeláde. Úžasne dopĺňa chute ostatných ingrediencií. V mojej náplni sa spája s údeným tvarohom, pršutom a domácim syrom.   Dobrú chuť! Autorka: Kristina Mucskováholka.od.plotny
Cizrnové tyčinky

Recepty

Cícerové tyčinky

Ingrediencie na 4 porcie 1 balenie cíceru Bonduelle Vapeur 70 g čerstvého smotanového syra (Lučina, Gervais, Palouček) 1 menšia mrkva (30 g olúpaná) 50 g celozrnnej špaldovej múky 15 g strúhaného parmezánu 1 plná lyžica chia semienok 1 čajová lyžička na jemno nakrájaného tymiánu 1 rovná lyžička údenej papriky ½ lyžičky sušeného cesnaku ½ lyžičky prášku do pečiva čerstvo mleté čierne Kampotské korenie Kampotská soľ Dip 3 plné lyžice tvarohu 1 lyžica nakrájanej pažítky mleté čierne Kampotské korenie Kampotská soľ prípadne cesnak podľa chuti Čas prípravy: 20 minútČas pečenia: 50–55 minút Postup 1. Cícer sceďte a nechajte odkvapkať. Preložte do mixéra a pridajte čerstvý smotanový syr. Rozmixujte na pyré. 2. Mrkvu nastrúhajte najemno a vložte do misy. Pridajte cícerové pyré, múku, parmezán, chia semienka, tymián, údenú papriku, cesnak, prášok do pečiva, čerstvo mleté korenie a veľkú štipku soli. Zmes dôkladne premiešajte. 3. Cesto vytvarujte na papieri na pečenie do tvaru tehličky a potom rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5–7 mm. Počas rozvaľkávania cesto oddeľujte od papiera. 4. Vyvaľkaný plát cesta preložte aj s papierom na plech a nakrájajte na prúžky hrubé asi 1–1,5 cm. Ak chcete tyčinky dlhšie, nebude treba krájať po dĺžke na polovicu, ak chcete skrátiť, prekrojte. Prúžky cesta od seba nijako neoddeľujte. 5. Pečte pri 180 °C približne 40–45 minút. Potom tyčinky na plechu otočte a dopečte 10–15 minút. Po upečení nechajte vychladnúť. 6. V miske premiešajte tvaroh, nakrájanú pažítku, soľ a prípadne pretlačený cesnak. Preložte do čistej misky, posypte korením a podávajte s tyčinkami.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Falafel z černé cizrny s houbami

Recepty

Falafel z čierneho cíceru s hubami

Ingrediencie na 12 kusov 2 balenia čiernej cíceru Bonduelle 100 g hnedých šampiňónov olivový olej 1 strúčik cesnaku hrst hladkolistej petržlenovej vňate ½ čajovej lyžičky mletého koriandra ½ čajovej lyžičky mletého rímskeho kmínu 1/3 čajovej lyžičky mletého kmínu 1–2 jarné cibuľky lyofilizované Kampotské korenie Kampotská soľ Koriandrová majonéza 3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná) 1 lyžica najemno nakrájaného koriandra 1 jalapeňo paprička Kampotská soľ Čas prípravy: 30 minútČas pečenia: 30 minút Postup 1. Cícer vysypte do sitka a chvíľu pretrepte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra. 2. Šampiňóny nakrájajte na tenšie plátky. Do panvice nalejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opečte na strednom až vyššom stupni. 3. Šampiňóny, ideálne mierne vychladnuté, pridajte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlen, koriander, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru. 4. Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo pomleté korenie – množstvo podľa chuti. 5. Z hmoty tvarujte malé guľôčky a ukladajte vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. 6. Pečte pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť. Počas chladnutia sa guľôčky spevnia. 7. Medzitým v miske premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Malinové kuličky

Recepty

Malinové guľôčky

Ingrediencie na 20 kúskov 1 balenie fazule Cannellini Bonduelle 2 hrste lyofilizovaných malín (cca 20 g) 30 g medu alebo čakankového sirupu 20 g kokosového oleja 70 g strúhaného kokosu + na obaľovanie Červený Kampotský korenie Doba prípravy: 30 minút Postup 1. Cannellini preložte do sitka a prepláchnite. Sitkom zatraste, aby ste fazuľu zbavili prebytočnej vody a nechajte ešte chvíľu odkvapkať. 2. V mixéri rozmixujte na jemný prášok sušené maliny. Pridajte odkvapkanú fazuľu, med, kokosový olej, čerstvo mleté červené korenie a mixujte na hladké pyré. 3. K pyré pridajte polovicu kokosu a premiešajte, kým sa zmes dobre nespojí. 4. Potom malinovú zmes preložte do misky a zahustite zvyšným kokosom podľa potreby. Zmes by mala byť polomäkká a mala by sa dať dobre vyvaľkať medzi dlaňami. 5. Z hmoty tvarujte drobné guľôčky. Obaľujte ich v kokose a potom guľôčky dajte na tanier. Uchovávajte v chladničke. 6. Spotrebujte do 10 dní.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Chřestová polévka s petrželkovým pestem a bílým Kampotským pepřem

Recepty

Hryzátková polievka s petržlenovým pestom a bielym kampotským korením

Ingrediencie 500 g špargle 125 g póru 3 lyžice olivového oleja 900 ml vody biely Kampotský korenie podľa chuti Kampotská soľ podľa chuti smotana Petržlenové pesto 40 g petržlenu 50 g vlašských orechov 2 strúčiky cesnaku 40 g parmezánu soľ 2 –3 lyžice citrónovej šťavy 100 ml olivového oleja Postup 1. Na oleji orestujte na kúsky nakrájanú špargľu a pór. 2. Zalejte vodou a varte do zmäknutia. 3. Dochutíme soľou a bielym Kampotským korením. 4. Zjemnite smotanou. 5. Na záver pridajte petržlenové pesto, krutóny a môžete podávať.   Dobrú chuť! Autorka: Tasty Kitchen
Salát s pečenými bramborami a chřestem

Recepty

Šalát s pečenými zemiakmi a špargľou

Ingrediencie 1 kg zemiakov 400 g reďkoviek 2 stredné cibule olivový olej Čierne kampotské korenie Kampotská soľ 200 g nakladaného špargľa jarná cibuľka Zálievka 1,5 lyžice olivového oleja 2 lyžice hrubozrnnej horčice 2 lyžice balzamikového octu 1 lyžica worcesteru 4-5 lyžíc medu 6 lyžíc vody Postup 1. Najskôr si nakrájajte zemiaky (aj so šupkou). Pridajte nakrájané reďkovky, premiešajte s olivovým olejom, soľou a čiernym kampotským korením. 2. Dajte piecť na 200 °C približne 25–30 minút. Ku koncu pečenia pridajte cibuľu nakrájanú na mesiačiky. 3. Medzitým si pripravte zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií. 4. Upečené zemiaky, reďkovky a cibuľu premiešajte so zálievkou. 5. Pridajte nakrájaný nakladaný špargľu, posypte jarnou cibuľkou a môžete podávať.   Dobrú chuť! Autorka: Veronika JansováTasty Kitchen
Legendární pepřová omáčka z Bruxx

Recepty

Legendárna korenistá omáčka z Bruxx

Ingrediencie 20 g červeného Kampotského korenia 25 g masla + 25 g na zjemnenie 100 ml koňaku 200 ml mäsovej šťavy demi-glace 100 ml hovädzieho vývaru 50 ml smotany Kampotská soľ podľa chuti Postup 1. Na rozpálenom masle opečte korenie z mlynčeka. 2. Prilejte koňak a oflambujte. 3. Pridajte demi-glace, hovädzí vývar a zredukujte na požadovanú hustotu. 4. Zjemnite smotanou a studeným maslom. 5. Podľa potreby osoľte.   Dobrú chuť! Autor: Oldřich Matoušek (Bruxx)
Vánoční bramborový salát bez brambor s černým Kampotským pepřem

Recepty

Vianočný zemiakový šalát bez zemiakov s čiernym kampotským korením

Ingrediencie 2 malé kaleráby 1 veľká mrkva ½ zeleru majonéza, kyslá smotana 2 uvarené vajíčka sterilizovaný hrášok podľa preferencií 3 nakladané uhorky Čierne kampotské korenie Kampotská soľ Postup 1. Kaleráby len umyte a nechajte ich celé, mrkvu ošúpte a rozpolte, zeler nakrájajte na 3 kusy. 2. Zeleninu povarte v pare do polomäkka. 3. Vychladnutú očistite a nakrájajte na malé kúsky. 4. Zmiešajte so všetkým ostatným a nechajte odležať. 5. Ak chcete odľahčenú verziu, majonézu zmiešajte s kyslou smotanou v pomere 1:1.    Dobrú chuť! Autor: lenka_live_
Domácí majonéza s bílým Kampotským pepřem

Recepty

Domáca majonéza s bielym kampotským korením

Ingrediencie 200 ml olivového oleja Pomace alebo extra light (alebo repkového oleja) 1 celé vajce najlepšie z domáceho chovu 1 čajová lyžička hrubozrnnej soli (alebo 1/2 čajovej lyžičky kuchynskej soli alebo 1 ančovička) 1 čajová lyžička dijonskej horčice 1 čajová lyžička citrónovej šťavy 1 čajová lyžička v mažiari drveného bieleho Kampotského korenia Voliteľné 1 čajová lyžička cukru (medu) Iba ak môžete použiť cukor, potom už to ale nie je bez cukru, ale rovnako výborná majonéza. Postup 1. Všetko dajte do nádoby, ponorte tyčový mixér až na dno. Mixér zapnite na najvyšší výkon a nechajte ho úplne dole, nehýbte s ním. 2. Až sa od dna začne zdvíhať emulzia, vydržte a stále nechajte tyčový mixér pri dne. 3. Keď bude väčšina emulzie okolo hlavice stúpať nahor, až potom môžete pomaly vysunúť hlavicu nahor. Potom môžete pomaly premiešať a mixovať celým obsahom, kým sa všetok olej nespojí s emulziou. 4. Nakoniec stierkou všetko z hlavice zotrite do nádoby a domácu majonézu si dochuťte soľou a korením podľa chuti. 5. Nakoniec všetko prelejte do uzatvárateľnej nádoby a môžete uchovávať v chladničke, kde vydrží maximálne 10 dní. Tip autorky receptu Môže sa vám stať, že tyčový mixér vytiahnete o chvíľu skôr alebo máme pod hlavicou vzduch, majonéza sa nespojí a v nádobe vám zostanú dve oddelené emulzie. Tu je jedna rýchla pomoc. Vyberte tyčový mixér, vyklepte do nádoby k oleju a emulzii jedno celé vajce a postup zopakujte. Tentokrát vydržte a hlavicu vyberte o chvíľu neskôr, než prvýkrát. Nestalo sa, že by niekomu tento trik nezabral.   Dobrú chuť! Autorka: Mari Klee
Grilované žampiony se sýrem, slaninou a zeleným lyofilizovaným pepřem

Recepty

Grilované šampiňóny so syrom, slaninou a zeleným lyofilizovaným korením

Ingrediencie 1 vanička šampiňónov (250 g) 2 lyžice oleja 1 väčšia cibuľa 150 g slaniny 150 g parmezánu 3 vetvičky tymianu hrubozrnná Kampotská soľ lyofilizované Kampotské korenie Postup 1. Šampiňóny zbavte nožičiek a vydlabte. Nožičky a vydlabané vnútro nakrájajte na jemno. 2. Na panvici rozohrejte olej, opečte na ňom nakrájanú cibuľu, slaninu a nakoniec aj nakrájané šampiňóny. 3. Osoľte, okoreňte a dochuťte tymianom. 4. Pripravenou zmesou naplňte hlavičky šampiňónov, posypte syrom a zapekajte v rúre na grilovacom programe asi 20 minút. Alebo si šampiňóny môžete pripraviť vonku na ohni.   Dobrú chuť! Autorka: Lenka K. - Zápisník obyčajnej mamy
Telecí steak s bílým chřestem, máslem, fermentovaným pepřem a s bramborovým pyré s medvědím česnekem podle šéfkuchaře Miloše Nováka

Recepty

Telecí steak s bielym špargľom, maslom, fermentovaným korením a zemiakovým pyré s medvedím cesnakom podľa šéfkuchára Miloša Nováka

Ingrediencie 250 g teľacej sviečkovej 4 ks bieleho chřestu z Hostína kúsok masla medvedí cesnak mäsová šťava Demi-glace zemiakové pyré Kampotská soľ Kampotské korenie fermentované Kampotské korenie Postup 1. 250 g mäsa osoľte, okoreňte a opečte (prípadne ugrilujte). 2. Biely chřest očistite, blanšírujte vo vode s citrónom, cukrom a soľou, ochlaďte v ľadovej vode. 3. Následne ho ľahko opečte na masle s fermentovaným Kampotským korením. 4. Pripravte zemiakové pyré (veľmi jemnú zemiakovú kašu rozmixovanú s maslom a mliekom), ktorú ochuťte medvedím cesnakom. 5. Celý pokrm servírujte s omáčkou demi-glace. Jedlo môžete dozdobiť listami či kvetmi medvedieho cesnaku.   Dobrú chuť! Autor: Miloš Novák (Dvůr Perlová Voda) Týmto šéfkuchárovi Milošovi zdravíme! Vo Dvore Perlová Voda s našimi koreniami pravidelne párujú svoje famózne menu. Maslo s fermentovaným korením sa stane aj vaším „must have“ v kuchyni!
Lasagne Bolognese s černým Kampotským pepřem

Recepty

Lasagne Bolognese s čiernym kampotským korením

Ingrediencie 1,5 kg hovädzieho mäsa 350 g pancetty 2 plechovky paradajok vo vlastnej šťave 1 veľká fľaša pasírovaných paradajok 3 mrkvy 2 stonky zeleru 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 300 ml červeného vína Chianti (alebo Primitivo) 300 ml hovädzieho vývaru olivový olej Kampotská soľ Čierne kampotské korenie klinček ½ čajovej lyžičky strúhaného muškátového orieška talianske cestoviny lasagne 400 –500 g parmezánu 500 ml plnotučného mlieka 50 g masla 50 g hladkej múky Postup 1. Libové hovädzie mäso pomelte. 2. Na panvici rozohrejte olivový olej, alebo ak by ste robili poctivý hovädzí vývar, zostal by vám tuk. Na oleji orestujte pancettu a nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s mrkvou a zelerom. Smažte, kým zelenina nezmäkne a nezlatne, asi 15 minút. Pridajte cesnak a restujte 2 minúty. 3. Pridajte mäso, osoľte a okoreňte kampotským korením a varte, kým sa nevytvorí šťava. Zmes zalejte červeným vínom, v tejto chvíli môžete pridať vetvičku rozmarínu pre vôňu, premiešajte a varte asi 35 minút, kým sa alkohol neodparí. 4. Prilejte vývar a pridajte nadrobno nakrájané paradajky v limetkovej šťave a pasírované paradajky. Varte na miernom ohni približne 2 hodiny. V prípade potreby zmes podlejte vývarom. 5. V hrnci rozpustite maslo a pridajte preosiatu múku. Keď sa ingrediencie spoja a vznikne kaša, prilievajte mlieko – mlieko by sa malo už raz variť spolu s cibuľou, do ktorej ste predtým napichli klinček a prepichli ju vidličkou, aby pustila lepšiu arómu a šťavu. Potom nechajte mlieko vychladnúť, zalejte ním pastu a orestujte. Ak na mlieko zabudnete alebo ho neprevaríte, nebude to rovnaké. Varíte na miernom plameni asi 20 minút. Keď je omáčka lesklá, pridajte muškátový oriešok a hrsť alebo dve parmezánu. 6. Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte lasagne vo vriacej vode. Namáčajte ich po niekoľkých kusoch a nie do úplného zmäknutia, aby sa po upečení príliš nerozmočili. Dno misy potrite olivovým olejom a bešamelom a navrstvite – lasagne, bešamel, ragú a parmezán. Posledná vrstva bude lasagne, bešamel a parmezán. 7. Pečte asi 45 minút, kým nie sú lasagne krásne zlatisté – dávajte pozor, aby sa nepripálili.   Dobrú chuť! Autorka: Nemehlo v kuchyni
Rybí filet se zeleninou a bílým Kampotským pepřem

Recepty

Rybie filety so zeleninou a bielym kampotským korením

Ingrediencie 400g filetu z morského vlka alebo akejkoľvek bielej ryby 450g sezónnej zeleniny Kampotská soľ biely Kampotský korenie 4 lyžice olivového oleja Postup 1. Vodu privedieme do varu. Zeleninu blanšírujeme al dente – cca 5 minút (krátko ponoríme do horúcej vody a potom prudko ochladíme v ľadovej vode) a scedíme. 2. Pripravíme si panvicu. Rybu okoreníme, na panvicu pridáme cca lyžicu oleja a opečieme filety z oboch strán do zlatista. Pridáme blanšírovanú zeleninu a môžeme podávať! 3. Na záver dochutíme olejom, bielym Kampotským korením a soľným kvetom z Kampotu. Tip autora receptu Rybu začíname restovať stranou, ktorú chceme podávať – teda najprv kožou. Množstvo je uvedené pre 2 porcie a príprava vám nezaberie viac než 20 minút!   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Rychlé těstoviny s .pepper..pestem a lyofilizovaným zeleným Kampotským pepřem

Recepty

Rýchle cestoviny s .pepper..pestom a lyofilizovaným zeleným Kampotským korením

Ingrediencie .pepper..pesto 200 g obľúbených cestovín (napr. tagliatelle) 4 strúčiky cesnaku 1 nasekaná chilli paprička 200 g parmezánu sušený medvedí cesnak Postup 1. Dajte variť cestoviny podľa návodu. Medzitým si na rozohriatej panvici osmažte chilli papričku na olivovom oleji. 2. Pridajte nakrájaný cesnak a ešte niekoľko minút restujte. 3. Uvarené cestoviny sceďte a nechajte trochu vody, v ktorej sa varili (asi 5 lyžíc). 4. Pridajte pesto - množstvo podľa chuti a hrsť parmezánu, premiešajte a pridajte do panvice k zvyšku. Dobre premiešajte. 5. Podávajte posypané parmezánom a sušeným medvedím cesnakom.   Dobrú chuť! Autorka: Nemehlo v kuchyni
Vaječná omeleta s lososem, salátkem a červeným Kampotským pepřem

Recepty

Vaječná omeleta s lososom, šalátom a Ďrveným Kampotským korením

Ingrediencie 6 vajec 2 lyžice smotany 200 g lososa (čerstvého alebo údeného) zelenina (mix šalátov, avokádo, cherry paradajky) 2 lyžice olivového oleja 2 lyžice citrónovej šťavy morská Kampotská soľ Červený Kampotský korenie Postup 1. Vajcia rozbijeme a zmiešame so soľou a lyžicou smotany. Zmes nalejeme na nepriľnavú panvicu a najprv spravíme jednu omeletu, potom druhú. 2. Medzitým si na tanieri pripravíme lososa pokvapkaného citrónom a šalát s avokádom a cherry paradajkami, tiež pokvapkané citrónom. 3. Pridáme trochu olivového oleja, soľ z Kampotu a červený Kampotský korenie. Tip autora receptu Aby bola omeleta krásne nadýchaná, miešajte vajíčka ručne metličkou.   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Poctivý hovězí vývar s černým Kampotským pepřem

Recepty

Poctivý hovädzí vývar s čiernym Kampotským korením

Ingrediencie 2 morkové kosti predné hovädzie na polievku veltlínske zelené víno (cca 0,75 l) 2 lyžice oleja soľ, môže byť napríklad Kampotská hrubozrnná Čierny Kampotský korenie bobkový list 2 väčšie mrkvy 1 petržlen cesnak kedluben biela cibuľa celer jarná cibuľka Postup 1. Kosti a mäso položte na pekáč – osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom. Pečte v rúre pri 240 °C asi 30–40 minút, mäso potom vyberte a nakrájajte. Kosti vložte späť do rúry na ďalších 20 minút. 2. Tuk z pekáča zlejte a neskôr ho použite do omáčok. Kosti vložte do hrnca a zalejte studenou vodou. Z pekáča zoškrabte výpeky a prelejte ich do hrnca ku kostiam. 3. Koreňovú zeleninu položte na plech a pečte 15–20 minút. Potom ju hodte do hrnca, pridajte víno (na 15 litrov použijete približne celú fľašu) a zalejte studenou vodou. 4. Pridajte Kampotské korenie a ďalšie korenie, bobkový list, petržlenovú vňať, zostávajúcu zeleninu a varte na miernom ohni asi 9–16 hodín. Každú hodinu odoberajte penu, aby polievka nebola zakalená. Z toho istého dôvodu podlievajte vývar iba studenou vodou, ak je potrebné. 5. Hrniec nepokryte pokrievkou ani polievku nemiešajte, para musí unikať, nesmie sa v hrnci zrážať, aby vývar dýchal. 6. Po 16 hodinách je vývar excelentný! Preceďte ho cez sito. Zeleninu vyhadzujeme, čerstvú si pripravíme do polievky dusením na masle. Zemiaky nakrájané na kocky uvarte v osolenej vode a cesnak pečte v šupke 10–15 minút v rúre, potom ho rozbaľte a dajte na tanier s polievkou. Pred podávaním môžete posypať jarnou cibuľkou a pridať chilli. 7. Podľa chuti môžete do polievky pridať rezance – či už domáce, alebo kupované. Vývar vydrží dlho sceznený v chladničke, ale môžete ho tiež zmraziť, napríklad vo vaničke na kocky ľadu a potom ho kedykoľvek použiť do omáčok.   Dobrú chuť! Autorka: Nemehlo v kuchyni
Krémová chřestová polévka s černým Kampotským pepřem

Recepty

Krémová špargľová polievka s čiernym kampotským korením

Ingrediencie 10 hrubých bielych špargľových stoniek (ideálne na spotrebovanie pevných koncov) 1 biela cibuľa 1 veľký zemiak 3 strúčiky cesnaku maslo veľká hrsť parmezánu pohár bieleho vína (možno nahradiť vodou alebo vývarom) ½ smotany ¾ strúhaného muškátového orieška Čierne kampotské korenie Postup 1. Na masle orestujte do zlatista cibuľu s cesnakom a nakoniec aj muškátový oriešok, aby sa „rozvoňal“. 2. Zalejte vínom a nechajte chvíľu odpariť. 3. Vhoďte na kúsky nakrájanú, olúpanú špargľu a zemiak. 4. Zalejte tesne po okraj zeleniny vývarom alebo vodou a varte približne 15 minút do zmäknutia. 5. Všetko dôkladne rozmixujte, na záver vmiešajte hrsť parmezánu a smotanu, podľa chuti dosoľte. 6. Na tanieri ozdobte opečeným chlebom a čerstvo mletým kampotským korením. Dobrú chuť! .pepper..field tip Biely špargľa je ideálna do polievok, cestovín alebo na zapekanie. Pre intenzívnu chuť použite čierne kampotské korenie, naopak na zjemnenie chuti odporúčame vyskúšať biele korenie.   Dobrú chuť! Autorka: Alisha Cooking
Pepřová omáčka od Ley Skálové se zeleným Kampotským pepřem v solném květu

Recepty

Peprová omáčka od Ley Skáľovej so zeleným Kampotským korením v soli kvetu

Ingrediencie 200 g hovädzieho mäsa na steak 1 lyžica olivového oleja 5 cl obľúbenej whiskey 5 cl smotany 50 g studeného masla 1 veľká lyžica čerstvého nakladaného korenia Kampotské korenie a soľ na dochutenie steaku Postup 1. Steak si osoľte a okoreňte. 2. Na panvici rozohrejte olej a na ňom z oboch strán opečte mäso. Odstráňte ho z panvice a dajte bokom. 3. Do panvice nalejte whiskey a nechajte úplne odpariť alkohol. Vypnite sporák a pridajte smotanu a korenie a nakoniec malé kocky masla. 4. Ochutnajte. A je to! Podávať môžete napríklad s opečeným špargľou, blanšírovanou zeleninou, zemiakmi alebo jednoducho so svojou obľúbenou prílohou.   Dobrú chuť! Autorka: Lea Skálová