Delikatesa z bielej čokolády s vanilkou, ochutená červeným Kampotským korením, pošírovanou rebarborou a macerovanými jahodami

Ingrediencie

  • 400 g smotany na šľahanie (min. 30 % tuku)
  • 400 g bielej čokolády
  • 1 ks vanilkového struku
  • 6 ks plátkovej želatíny
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g medu
  • 50 g celého maku
  • 100 g vlašských orechov
  • 50 g masla
  • 600 g rebarbory
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 100 ml grenadínového sirupu
  • 200 g jahôd
  • 100 g čučoriedok
  • Červený Kampotský korenie

Postup

Delikatesa z bielej čokolády s vanilkou

1. Namočte nakrájanú želatínu do studenej vody a nechajte ju niekoľko minút napučať. Do hrnca nalejte smotanu na šľahanie a pridajte 2 lyžice kryštálového cukru.

2. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte, malým nožíkom vyškrabte všetky vnútornosti a pridajte ich k smotane a cukru. Bielu čokoládu nalámte alebo nakrájajte na približne rovnaké kúsky a vložte do misy.

3. Keď je smotana horúca, ale nie vriaca, pomaly ju nalejte na bielu čokoládu a za stáleho miešania čokoládu postupne rozpúšťajte.

4. Potom z plátkov želatíny vyžmýkajte prebytočnú vodu a metličkou ich vmiešajte do zmesi smotany a bielej čokolády. Nalejte do vymastenej pripravenej formy a dajte na 12 hodín do chladničky.

Lístkové cesto

1. Rozvaľkané lístkové cesto rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite ho rozpusteným maslom a medom. Posypte hnedým cukrom a makom.

2. Navrch nastrúhajte vlašské orechy. Na cesto položte papier na pečenie a zaťažte ho ďalším plechom. Pečte pri 180 °C dozlatista a do chrumkava.