Delikatesa z bielej čokolády s vanilkou, ochutená červeným Kampotským korením, pošírovanou rebarborou a macerovanými jahodami
Ingrediencie
- 400 g smotany na šľahanie (min. 30 % tuku)
- 400 g bielej čokolády
- 1 ks vanilkového struku
- 6 ks plátkovej želatíny
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g medu
- 50 g celého maku
- 100 g vlašských orechov
- 50 g masla
- 600 g rebarbory
- 1 balenie lístkového cesta
- 100 ml grenadínového sirupu
- 200 g jahôd
- 100 g čučoriedok
- Červený Kampotský korenie
Postup
Delikatesa z bielej čokolády s vanilkou
1. Namočte nakrájanú želatínu do studenej vody a nechajte ju niekoľko minút napučať. Do hrnca nalejte smotanu na šľahanie a pridajte 2 lyžice kryštálového cukru.
2. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte, malým nožíkom vyškrabte všetky vnútornosti a pridajte ich k smotane a cukru. Bielu čokoládu nalámte alebo nakrájajte na približne rovnaké kúsky a vložte do misy.
3. Keď je smotana horúca, ale nie vriaca, pomaly ju nalejte na bielu čokoládu a za stáleho miešania čokoládu postupne rozpúšťajte.
4. Potom z plátkov želatíny vyžmýkajte prebytočnú vodu a metličkou ich vmiešajte do zmesi smotany a bielej čokolády. Nalejte do vymastenej pripravenej formy a dajte na 12 hodín do chladničky.
Lístkové cesto
1. Rozvaľkané lístkové cesto rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite ho rozpusteným maslom a medom. Posypte hnedým cukrom a makom.
2. Navrch nastrúhajte vlašské orechy. Na cesto položte papier na pečenie a zaťažte ho ďalším plechom. Pečte pri 180 °C dozlatista a do chrumkava.

