Recepty

Fazolové brownie cookies

Recepty

Fazuľové brownie cookies

Ingrediencie na 20 kúskov 1 balenie červených fazulí Bonduelle 1 vajce 60 g trstinového alebo kokosového cukru 50 g mandľovej múky 30 g špaldovej celozrnnej múky 30 g holandského kakaa ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva 1 čajová lyžička vanilkového extraktu 50 g tmavej čokolády tmavo červený Kampotský korenie Na ozdobu tmavá čokoláda nasekané pistácie, sušené ovocie podľa chuti a fantázie Doba prípravy: 30 minútDoba pečenia: 30 minút Postup 1. Fazuľe preložte do sitka, prepláchnite vodou a nechajte dobre odkvapkať. 2. Fazuľe preložte do mixéra a spolu s vajcom mixujte do hladkého pyré. 3. Fazuľové pyré premiešajte s cukrom, mandľovou aj špaldovou múkou, kakaom, práškom do pečiva, vanilkovým extraktom a čerstvo drveným/mletým korením. Keď sú ingrediencie dobre premiešané, pridajte čokoládu nakrájanú na malé kúsky. 4. Oddelujte kúsky cesta a medzi dlaňami valkajte guľôčky. Sploštite ich do tvaru sušienky a ukladajte na plech vedľa seba. Počas tvarovania sušienok si priebežne umývajte ruky. Cesto je trochu lepkavé, preto je dobré mať čisté ruky, na ktoré sa cesto menej lepí. 5. Pečte pri 180 °C 25–30 minút. 6. Vychladnuté sušienky ozdobte čokoládou a posypte orechmi alebo ovocím podľa chuti a fantázie. 7. Uchovávajte uzavreté v krabičke v chlade. Spotrebujte do týždňa.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle  
Jahodové palačinky s oříškovým máslem s červeným Kampotským pepřem a čokokoulemi

Recepty

Jahodové palacinky s orieškovým maslom s červeným Kampotským korením a čokoguľami

Ingrediencie 1 l mlieka (môže byť aj kokosové alebo mandľové) 3 lyžice kokosového oleja 2 vajcia 2 vanilkové cukry štipka soli 350 g hladkej múky potravinárske farbivo – čerešňová červeň 3 banány 500 g Nutelly 5 lyžičiek mandľového masla s horkou čokoládou a jahodami ovocie na ozdobu: maliny, jahody, čučoriedky zlaté čokoládové dražé s lyofilizovaným Kampotským korením na ozdobu Postup 1. Z mlieka, vajec, vanilkového cukru, múky a soli pripravte zmes na palacinky. Múku pridávajte od oka, kým neuvidíte, že konzistencia je tak akurát hustá. 2. Potom do tejto zmesi vmiešajte červené potravinárske farbivo. Nechajte 5 minút stáť. 3. Palacinky smažte na kokosovom oleji. 4. Zmiešajte rozmixované banány, orechové korenisté maslo a Nutellu. Túto zmes natrite na palacinky, pridajte jahody a zabaľte ich do trojuholníka. 5. Ozdobte ovocím a zlatými čokokoulami. Kto chce, môže tiež pokvapkať javorovým sirupom.   Dobrú chuť! Autorka: Nemehlo v kuchyni
Dýňové muffiny z dýně Hokkaidó

Recepty

Tekvicové muffiny z tekvice Hokkaidó

Ingrediencie 225 g hladkej múky (00) 2 čajové lyžičky bezlepkového prášku do pečiva Good Cook ½ čajovej lyžičky mletej škorice 3 čajové lyžičky korenia na tekvicový koláč (postup nájdete nižšie) 70 g trstinového práškového cukru 30 g trstinového cukru 200 g tekvicového pyré (ideálne domáce) 2 veľké vajcia 125 g masla Ingrediencie na tekvicové korenie 1 čajová lyžička mletej škorice ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru ½ čajovej lyžičky muškátového orieška niekoľko kúskov celého klinčeka štipka kardamónu 3 zrnká tmavo červeného Kampotského korenia Postup 1. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Vyložte formu na muffiny (papierovú alebo silikónovú). 2. V mise zmiešajte všetky suché prísady (múku, prášok do pečiva, škoricu, cukor a tekvicové korenie s Kampotským korením). 3. V inej mise vyšľahajte očistené vajcia, znížte rýchlosť a pomaly pridávajte suché prísady. 4. Nakoniec pridajte rozpustené maslo a miešajte asi 1–2 minúty. 5. Pečte 15 minút. .pepper..field tip: tekvicové korenie s tmavo červeným Kampotským korením Toto korenie je veľmi obľúbené v Amerike, ale môžeme si ho kúpiť aj u nás. Majú ho napríklad v niektorých drogériách či špecializovaných predajniach, ale domáca príprava je jednoduchá a oplatí sa! So štipkou nášho kvalitného Kampotského korenia budete mať tú najlepšiu domácu zmes. Príprava je veľmi jednoduchá. Stačí všetky ingrediencie rozmixovať na jemný prášok a uchovávať v uzavretej nádobe v chladničke.   Dobrú chuť! Autorka: Nemehlo v kuchyni
Jahodový koláč pečený na grilu s červeným Kampotským pepřem

Recepty

Jahodový koláč pečený na grile s červeným Kampotským korením

Ingrediencie kysnuté cesto ovocie podľa chuti, v našom prípade jahody mrvenička červený Kampotský korenie Príprava grilu a príslušenstva 1. Big Green Egg rozohrejte na cca 200 °C a vložte keramickú dosku, tzv. convEGGor. 2. Pripravte si liatinovú panvicu, ktorú vymastíte maslom. Postup 1. Cesto vyberte asi 1 hodinu pred pečením z chladničky a nechajte ho zohriať na izbovú teplotu. Potom ho rozvaľkajte na tenkú placku veľkosti liatinovej panvice alebo formy, v ktorej budete piecť. 2. Placku vložte do vymastenej formy, v našom prípade liatinovej panvice BGE. Jahody očistite a pozdĺžne prekrojte na polovicu, potom ich ukladajte na rozvaľkané cesto. 3. Bohato posypte mrveničkou. Opepřete červeným Kampotským korením. Pečte pri 200 °C približne 20 minút, do „zlatista“. 4. Nechajte krátko odpočinúť a krájajte na trojuholníky. Môžete podávať len tak alebo so zmrzlinou podľa chuti.   Dobrú chuť!
Pochoutka z bílé čokolády s vanilkou, ochucená červeným Kampotským pepřem, pošírovanou rebarborou a macerovanými jahodami

Recepty

Delikatesa z bielej čokolády s vanilkou, ochutená červeným Kampotským korením, pošírovanou rebarborou a macerovanými jahodami

Ingrediencie 400 g smotany na šľahanie (min. 30 % tuku) 400 g bielej čokolády 1 ks vanilkového struku 6 ks plátkovej želatíny 100 g kryštálového cukru 50 g medu 50 g celého maku 100 g vlašských orechov 50 g masla 600 g rebarbory 1 balenie lístkového cesta 100 ml grenadínového sirupu 200 g jahôd 100 g čučoriedok Červený Kampotský korenie Postup Delikatesa z bielej čokolády s vanilkou 1. Namočte nakrájanú želatínu do studenej vody a nechajte ju niekoľko minút napučať. Do hrnca nalejte smotanu na šľahanie a pridajte 2 lyžice kryštálového cukru. 2. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte, malým nožíkom vyškrabte všetky vnútornosti a pridajte ich k smotane a cukru. Bielu čokoládu nalámte alebo nakrájajte na približne rovnaké kúsky a vložte do misy. 3. Keď je smotana horúca, ale nie vriaca, pomaly ju nalejte na bielu čokoládu a za stáleho miešania čokoládu postupne rozpúšťajte. 4. Potom z plátkov želatíny vyžmýkajte prebytočnú vodu a metličkou ich vmiešajte do zmesi smotany a bielej čokolády. Nalejte do vymastenej pripravenej formy a dajte na 12 hodín do chladničky. Lístkové cesto 1. Rozvaľkané lístkové cesto rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite ho rozpusteným maslom a medom. Posypte hnedým cukrom a makom. 2. Navrch nastrúhajte vlašské orechy. Na cesto položte papier na pečenie a zaťažte ho ďalším plechom. Pečte pri 180 °C dozlatista a do chrumkava.
Košíčky z listového těsta s červeným Kampotským pepřem

Recepty

Košíčky z lístkového cesta s červeným Kampotským korením

Ingrediencie – košíčky 1 plát maslového lístkového cesta 25 g masla 250 g jahodového džemu 200 g smotany na šľahanie stužovač šľahačky (nemusí byť) červený Kampotský korenie maliny práškový cukor na posypanie Ingrediencie – jahodový džem cca 1,5 kg zrelých čerstvých jahôd cca 350 g trstinového cukru šťava z jedného citróna čerstvo mleté  červené Kampotské korenie cca 50 ml balzamikového octu Postup na košíčky 1. Na pracovnej ploche si rozložte plát lístkového cesta. Pravítkom si dlhšiu stranu rozdeľte na štyri diely, kratšiu na tri. Nakoniec ostrým nožom rozdeľte cesto na 12 častí. 2. Rúru si predhrejte na 180 °C. Na sporáku rozpustite maslo a dôkladne si vymastite formu na muffiny. Do každého otvoru vložte jeden obdĺžnik z lístkového cesta tak, aby okraje trochu presahovali, a vložte do rúry. 3. Pečte asi 20 minút alebo kým košíčky nebudú zlatohnedé. Po vychladnutí každý košíček naplňte jednou alebo dvoma lyžičkami džemu. 4. Zo smotany si vyšľahajte do polotuha šľahačku a lyžičkou ňou ozdobte každý košíček. Ak chcete, aby vám šľahačka pevne držala tvar a neroztekala sa do strán, použite jeden sáčok stužovača šľahačky. Nakoniec navrch dajte malinu a posypte práškovým cukrom a čerstvo mletým korením. Jahodový džem si môžete buď kúpiť, alebo si ho pripraviť doma. Ak si zaobstaráte džem hotový, stačí do neho pridať čerstvo mleté červené korenie a všetko spolu premiešať. Recept bude o to jednoduchší. Ja mám pár pohárov domáceho džemu vždy pripravených v špajzi, pridávam recept aj naň, je vynikajúci. Postup na džem 1. Osušené jahody preložte ideálne do nízkeho nerezového alebo medeného hrnca s hrubým a čo najväčším dnom. Zrelé jahody nie je potrebné krájať, ale môžete ich rozmačkať vidličkou. 2. Za stáleho miešania potom niekoľko minút trpezlivo čakajte, kým sa voda neodparí a priebežne odstraňujte penu, ktorá sa tvorí na povrchu. 3. Potom jahody pokvapkajte citrónovou šťavou z jedného citróna, pridajte časť odmeraného cukru a ochutnajte, či je dosladenie dostatočné. Za stáleho miešania potom ešte chvíľu pokračujte v odparovaní prebytočnej vody, až sa vám za vareškou bude tvoriť cestička. 4. To už je správna konzistencia, ktorú potrebujete dosiahnuť. Džem dochuťte korením a balzamikovým octom, naplňte do čistých pohárov a uzavrite viečkom. Prípadne môžete pre istotu sterilizovať (cca 20 minút pri 80 °C).   Dobrú chuť! Autorka: kavarenska.povalecka
Fit čokoládová panna cotta s lesním ovocem s červeným Kampotským pepřem

Recepty

Fit čokoládová panna cotta s lesným ovocím s červeným Kampotským korením

Ingrediencie (5 porcií) 400 ml 12% smotany na varenie 100 g vysoko percentnej čokolády 1 lyžica kakaa 6 plátkov želatíny 250 g lesného ovocia Červený Kampotský korenie sladidlo podľa chuti (nemusí byť) Postup 1. Do hrnca dajte smotanu, nalámanú čokoládu a lyžicu kakaa. Pomaly zahrievajte na miernom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí a celá zmes pekne nespojí. Stiahnite z ohňa. 2. Plátky želatíny nechajte napučať v pár lyžiciach vody asi 10 minút. Potom želatínu vmiešajte do ešte teplej zmesi a nechajte poriadne rozpustiť (ak zmes nie je dostatočne teplá, môžete ju vrátiť na sporák, ale pozor, len zahrievajte, zmes nesmie vrieť). 3. Zmes rozdeľte do misiek a dajte vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc. 4. Lesné ovocie povarte, môžete osladiť a nakoniec do neho pridajte čerstvo pomleté červené Kampotské korenie. Ovocie pridajte na stuhnutú panna cottu a máte hotovo.   Dobrú chuť! Autorka: zhubnivkuchyni
Pirohy z tvarohového těsta plněné ořechovým máslem

Recepty

Pirohy z tvarohového cesta plnené orechovým maslom

Ingrediencie (20 pirohov) 250 g nízkotučného tvarohu 100 g špaldovej múky 100 g hladkej múky 1 ks vajce štipka soli orieškové maslo .pepper..nuts Postup 1. Všetky suroviny zmiešajte do kompaktného cesta. Pomúčte si pracovnú dosku a tvarujte podľa chuti. 2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme kolieska, ktoré následne plníme orieškovým maslom. 3. Prvú várku spojíme a varíme v osolenej vriacej vode 10 minút. 4. Druhú várku môžeme upiecť v rúre. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme približne 10 minút, aby chytili hnedú farbu. Pirohy pred pečením môžete potrieť žĺtkom, aby mali lesklý povrch.   Dobrú chuť! Autor: jark_oo
Fit čokoládový fondant s rozvarem z lesního ovoce a červeného Kampotského pepře

Recepty

Fit čokoládový fondant s rozvarom z lesného ovocia a červeného Kampotského korenia

Ingrediencie – tortička 50 g vysoko percentnej čokolády 2 vajcia 50 g erytritolu 20 g kokosového oleja 35 g celozrnnej pšeničnej múky 1 lyžička kakaa Ingrediencie – rozvar 200 g mrazeného lesného ovocia šťava z 1 menšieho citróna červený Kampotský korenie Postup 1. Čokoládu spoločne s kokosovým olejom necháme rozpustiť nad vodnou parou. 2. Vajcia väčšej mise vážeme do peny s erytritolom a potom postupne pomaly pridávame rozpustenú čokoládu. Je potrebné neustále miešať, pretože čokoláda je teplá a vajcia by sa mohli zraziť. 3. Nakoniec opatrne vmiešame preosiatu celozrnnú múku s kakaom. 4. Zapekací misky vymastíme kokosovým olejom a vysypeme celozrnnou múkou alebo kakaom. Kakao vyzerá veľmi pekne aj po vyklopení tortičky na tanier. 5. Zmes naplníme do 2/3 misky a necháme minimálne hodinu odležať v chladničke. 6. Potom tortičky dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 15–20 minút. Je naozaj potrebné ich kontrolovať, pretože môže trvať chvíľa, kúr sa výbere správny čas, aby bol vnútra tortičky neupečený. Preto tortičky nepečte naraz, ale najskôr vložte do rúry jeden skúšobný. Podľa neho potom môžete piecť aj ostatné. 7. Medzitým si pripravíme rozvar. Lesné ovocie povaríme, pridáme citrónovú šťavu a necháme variť tak dlho, kúr sa nevypaří čo najviac vody. Nakoniec pridáme trošku čerstve pomletého červeného korenia. A je hotovo. Čokoláda a pikantný rozvar je neuveriteľne dokonalá kombinácia.   Dobrú chuť! Autorka: zhubnivkuchyni
Koláč s pepřovým frangipane a blumami

Recepty

Koláč s pepřovým frangipane a blumami

Ingrediencie – cesto 230 g hladkej múky 115 g studeného masla 30 g cukru 1 žĺtok trocha studeného mlieka Ingrediencie – frangipane 100 g zmäknutého masla 125 g cukru 2 vajcia 1 vanilkový cukor 50 g hladkej múky 170 g mandľovej múky Kampotské červené korenie (10x otočenie mlynčekom – korenie sa nebojte, pekne to zvýrazní chuť koláča, pokojne pridajte viac) na špičku lyžičky perníkového korenia 3 –4 ks sliviek prebytočné cesto navrch koláča + vajce na potretie práškový cukor Postup Cesto 1. Hladkú múku, studené maslo, cukor a žĺtok vypracujte na hladké cesto. V prípade zlej konzistencie cesta môžete pridať kvapku studeného mlieka. 2. Z cesta vytvarujte placku a dajte ho odpočívať aspoň na pol hodiny do chladničky.3. Po pol hodine cesto vyberte z chladničky a opatrne ho vyvaľkajte (približne na 3 mm), preneste ho opatrne do koláčovej formy a okraje jemne pritlačte. Prebytočné cesto odrežte nožom. 4. Formu s cestom vložte na pol hodiny do chladničky a medzitým si pripravte náplň. Frangipane 1. Zmäknuté maslo vyšľahajte v mise s cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridajte po jednom vajíčku a zašľahajte ich do masla.  2. Vznikne nám taká mierne riedka zmes, do ktorej preosejte múku spolu s mandľovou múkou a perníkovým korením. 3. Do hotovej zmesi už len pomelte Kampotské červené korenie. Dokončenie + pečenie 1. Na vychladené cesto vo forme naneste frangipane. 2. Slivky nakrájané na plátky položte na mandľovú zmes. Takto pripravený koláč ešte posypte trochou práškového cukru. 3. Zo zvyšného cesta môžete vykrojiť ľubovoľné tvary a tým ozdobiť koláč alebo koláč posypať kúskami mandlí.  4. Formu vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 50–55 minút. 5. Upečený koláč nechajte vychladnúť a posypte ho práškovým cukrom.   Dobrú chuť! Autor: Honza_peče
Čokoládová bábovka s lyofilizovaným Kampotským pepřem

Recepty

Čokoládová bábovka s lyofilizovaným Kampotským korením

Ingrediencie 270 g bielkov (1 vajce má cca 30 g bielka) 90 g kryštálového cukru 130 g masla + na vymastenie formy 60 g rastlinného oleja (je dobrý repkový alebo slnečnicový) 300 g mliečnej čokolády, alebo 150 g mliečnej čokolády a 150 g horkej čokolády (70% a viac), ak použijete mliečnu čokoládu, pridajte 150 g cukru, ak to bude mliečna a horká, pridajte 180 g kryštálového cukru 180 g žĺtkov (1 vajce má cca 30 g žĺtkov) 165 g hladkej múky hrubá múka na vysypanie formy 10 g prášku do pečiva 10 guľôčok rozdrveného lyofilizovaného Kampotského korenia Postup 1. Formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou alebo kokosom. Cesto je veľké, ak máte menšiu formu, cesto rozdeľte a upečte ešte v inej forme, inak vám cesto pretiecť z formy. 2. Bielky vyšľaháme s 90 g cukru až vznikne pevný sneh, ktorý tvorí špičky. 3. Na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a olej, všetko premiešame a pridáme zvyšok cukru (ako je uvedené vyššie, buď 150 g alebo 180 g). 4. Múku, prášok do pečiva a korenie spolu so žĺtkami vmiešame do zmesi masla a čokolády, ale nesmie byť horúca. Korenie je potrebné rozdrviť v mažiari. 5. Do tejto zmesi po častiach pridáme vyšľahaný sneh. Pri miešaní neponáhľame, nechceme cesto ubrať, ale chceme mať krásne nadýchané. 6. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme na 150 °C približne 90 minút. Chceme, aby sa cesto pieklo pomaly. Bielky sa tak nesrazia a cesto aj po upečení zostane nadýchané. 7. Lyofilizované korenie je mrazom sušené čerstvé zelené korenie. Jeho chuť je veľmi výrazná a silná. Preto ho do cesta pridajte podľa chuti. Ochutnávajte. Keď použijete domáce vajcia, môžete cesto ochutnať aj surové. Nie je sa čoho báť. Dobrú chuť!
Tvarohový dort s červeným Kampotským pepřem

Recepty

Tvarohová torta s červeným Kampotským korením

Ingrediencie – cesto a kakaová drobenka 100 g celozrnnej pšeničnej múky 60 g mandľovej múky (možno tiež v mixéri posekať mandle bez šupky najemno) 50 g sušeného strúhaného kokosu 60 g trstinového cukru 100 g masla 2 g prášku do pečiva 2 g Kampotskej soli 2 g kakaa (pridáme až neskôr) Ingrediencie – tvaroh 2 × 250 g odtučneného tvarohu (napr. Madeta v kelímku) 2 žĺtky 20 g čakankového sirupu / medu kôra z polovičky limetky 1 čajová lyžička vanilkového extraktu semienka z polovičky vanilkovej struky Ingrediencie – ovocie 200 g ostružín 10 g trstinového cukru 8 otočení mlynčekom s Ďrveným Kampotským korením 15 g koňaku Postup 1. V strednej mise si zmiešajte obe múky, sušený kokos, trstinový cukor, prášok do pečiva a soľ. K zmesi pridajte maslo vybraté z chladničky nakrájané na menšie obdĺžniky. Končekmi prstov cesto spracujte. Pracujte rýchlo a nezahrievajte zmes dlaňami. Potom vložte do chladničky vychladiť. 2. Vo väčšej nádobe vyšľahajte tyčovým mixérom s metličkou alebo iným šľahačom tvaroh, žĺtky, čakankový sirup (prípadne med), nastrúhanú limetkovú kôru, vanilkový extrakt a semienka z vanilkovej struky. 3. V miske premiešajte ostružiny s trstinovým cukrom, koňakom a nadrobeným červeným Kampotským korením. 4. Kruhovú formu veľkosti 15 cm položte na plech s papierom na pečenie. Podľa výšky formy odrežte zo zvyšku papiera dlhý pruh, ktorý priložíte dovnútra formy k stranám. Papier na bokoch formy si môžete prichytiť štipcami na bielizeň alebo si namočte prst do oleja, ním obkružte formu a papier na pečenie sa na olej prichytí. 5. Predhrejte si rúru na teplovzduch 160 °C. Do formy vložte 3/4 cesta. Prstami sa snažte cesto rozprestierať po celej ploche formy. Cesto tiež prstami vytlačte smerom nahor po hranách formy, aby vytvorilo lepší okraj pre krém. 6. Zvyšok cesta v miske premiešajte s kakaom a dajte bokom. Na cesto nalejte tvarohový krém a stierkou uhladte povrch. Do formy nasypte ostružiny tak, aby boli jedna vedľa druhej. Ovocie netlačte do tvarohu. Ak je v miske zvyšok koňaku, dolejte ho do formy. Teraz prichádza rad na kakaovú drobenku. Prstami ju rovnomerne rozdrobte na ovocie. 7. Koláč dajte piecť do rúry. Potrvá to približne 35 minút. Ale naša rúra pečie ako drak. Nelekajte sa toho, že bude navrchu drobenka mäkká po vybratí z rúry. Tým, že je v nej maslo, stuhne až po vychladnutí. Koláč nechajte na plechu a vo forme takmer vychladnúť. Potom formu opatrne otvorte a odstráňte papier na pečenie zo strán. Pretože cesto obsahuje tvaroh a ten radi jeme vychladený, dali sme koláč pred krájaním vychladnúť.   Dobrú chuť! Autor: lubojatzky_couple
Čokoládová babka s červeným Kampotským pepřem

Recepty

Čokoládová bábovka s červeným Kampotským korením

Ingrediencie – cesto 300 g hladkej múky 20 g čerstvého droždia (možno použiť aj sušené) 110 ml mlieka 2 lyžice kryštálového cukru 100 g masla 2 žĺtky ½ lyžičky soli 1 lyžička mletej škorice 1 lyžička citrónovej kôry Ingrediencie – náplň 95 g masla 85 g čokolády s 70% podielom kakaa 35 g kakaa Červený kampotský korenie 145 g cukru Ingrediencie – posyp 100 g lieskových orechov 2 lyžice masla 2 lyžice medu Postup 1. Do mierne ohriateho (nie horúceho) mlieka rozdrobte droždie, premiešajte s lyžičkou cukru, posypte hladkou múkou, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste 10 minút.2. Do misy si odvážte múku, po okrajoch osoľte, uprostred vytvorte jamku, nalejte vykvasený kvások z droždia (alebo nasypte sušené droždie s cukrom, pridajte mlieko), nasypte zvyšok cukru, škoricu a začnite miešať. Pridajte žĺtky a maslo. Až suroviny vymiesite na hladké cesto (ručne, mixérom alebo pekárňou), ľahko posypte hladkou múkou, prikryte utierkou, nechajte na teplom mieste hodinu kysnúť.3. Medzitým nasekajte lieskové orechy. V kastróliku alebo vo vodnom kúpeli rozpustite maslo, vypnite sporák a pridajte cukor. Nechajte rozpustiť, odstavte z ohňa, prisypte čokoládu, kakao, kampotské korenie a nechajte vychladnúť.4. Cesto po hodine vyvaľkajte na tenký obdĺžnikový plát. Stierkou natrite na cesto vychladnutú náplň takmer až po okraje. Posypte nasekanými orechmi, malú časť nechajte na posypanie navrchu. Na dlhšej strane začnite rolovať čo najtenšiu roládu, snažte sa utiahnuť, vznikne pevne zvinutý valček. Ostrým nožom valček pozdĺžne rozrežte napoly. Vzniknuté dva pramene obmotajte okolo seba ako povraz.5. Pripravte si formu na bábovku, vyložte ju papierom na pečenie s presahmi. Preneste do formy, prípadne mierne pritlačte dlaňami, aby sa zmestila. Navrchu posypte zvyškom nasekaných lieskových orechov a nechajte ešte cca pol hodiny dokysnúť.6. Zapnite rúru na 175 °C. Vykysnutú bábovku pečte vo vyhriatej rúre približne 35 minút. Ak rúra veľmi pripeká zhora, prikryte po zlatistom zapečení bábovku alobalom, aby sa nepripálila do konca pečenia. Po vybratí z rúry ihneď potrite predpripraveným rozpusteným maslom s medom.   Dobrú chuť! Autorka: marketa_v_troube