Hryzátková polievka s petržlenovým pestom a bielym kampotským korením
Ingrediencie
- 500 g špargle
- 125 g póru
- 3 lyžice olivového oleja
- 900 ml vody
- biely Kampotský korenie podľa chuti
- Kampotská soľ podľa chuti
- smotana
Petržlenové pesto
- 40 g petržlenu
- 50 g vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g parmezánu
- soľ
- 2 –3 lyžice citrónovej šťavy
- 100 ml olivového oleja
Postup
1. Na oleji orestujte na kúsky nakrájanú špargľu a pór.
2. Zalejte vodou a varte do zmäknutia.
3. Dochutíme soľou a bielym Kampotským korením.
4. Zjemnite smotanou.
5. Na záver pridajte petržlenové pesto, krutóny a môžete podávať.
Dobrú chuť!
Autorka: Tasty Kitchen
Zdieľať

