Jahodové palacinky s orieškovým maslom s červeným Kampotským korením a čokoguľami

Ingrediencie

  • 1 l mlieka (môže byť aj kokosové alebo mandľové)
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • 2 vanilkové cukry
  • štipka soli
  • 350 g hladkej múky
  • potravinárske farbivo čerešňová červeň
  • 3 banány
  • 500 g Nutelly
  • 5 lyžičiek mandľového masla s horkou čokoládou a jahodami
  • ovocie na ozdobu: maliny, jahody, čučoriedky
  • zlaté čokoládové dražé s lyofilizovaným Kampotským korením na ozdobu

Postup

1. Z mlieka, vajec, vanilkového cukru, múky a soli pripravte zmes na palacinky. Múku pridávajte od oka, kým neuvidíte, že konzistencia je tak akurát hustá.

2. Potom do tejto zmesi vmiešajte červené potravinárske farbivo. Nechajte 5 minút stáť.

3. Palacinky smažte na kokosovom oleji.

4. Zmiešajte rozmixované banány, orechové korenisté maslo a Nutellu. Túto zmes natrite na palacinky, pridajte jahody a zabaľte ich do trojuholníka.

5. Ozdobte ovocím a zlatými čokokoulami. Kto chce, môže tiež pokvapkať javorovým sirupom.

 

Dobrú chuť!

Autorka: Nemehlo v kuchyni