Jahodové palacinky s orieškovým maslom s červeným Kampotským korením a čokoguľami
Ingrediencie
- 1 l mlieka (môže byť aj kokosové alebo mandľové)
- 3 lyžice kokosového oleja
- 2 vajcia
- 2 vanilkové cukry
- štipka soli
- 350 g hladkej múky
- potravinárske farbivo – čerešňová červeň
- 3 banány
- 500 g Nutelly
- 5 lyžičiek mandľového masla s horkou čokoládou a jahodami
- ovocie na ozdobu: maliny, jahody, čučoriedky
- zlaté čokoládové dražé s lyofilizovaným Kampotským korením na ozdobu
Postup
1. Z mlieka, vajec, vanilkového cukru, múky a soli pripravte zmes na palacinky. Múku pridávajte od oka, kým neuvidíte, že konzistencia je tak akurát hustá.
2. Potom do tejto zmesi vmiešajte červené potravinárske farbivo. Nechajte 5 minút stáť.
3. Palacinky smažte na kokosovom oleji.
4. Zmiešajte rozmixované banány, orechové korenisté maslo a Nutellu. Túto zmes natrite na palacinky, pridajte jahody a zabaľte ich do trojuholníka.
5. Ozdobte ovocím a zlatými čokokoulami. Kto chce, môže tiež pokvapkať javorovým sirupom.
Dobrú chuť!
Autorka: Nemehlo v kuchyni
Zdieľať

