Kuracie stehná na Kampotskom korení s šalátom s jahodami a balzamikovým octom
Ingrediencie
- 16 ks kuracích stehien
- 2 kávové lyžice čierneho kampotského korenia
- 1 citrón
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 rozmarín
- 125 g rukoly
- 250 g polníčkovej šalátu
- 6 ks jahôd
- starý balzamikový ocot
Postup
1. Kuracie stehná nechajte marinovať 30 minút v olivovom oleji s citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou, rozmarínom, cesnakom a dvoma kávovými lyžicami kampotského korenia.
2. Gril alebo rúru si predhrejte na 180 °C a potom pečte alebo grilujte približne 30 minút, kým koža nebude chrumkavo zlatá. Mäso je počas pečenia potrebné priebežne otáčať.
3. Medzitým čo sa kuracie griluje, si umyte šalát a nakrájajte jahody. Keď bude kurča takmer hotové, pridajte jahody do šalátu s troškou olivového oleja a starého balzamikového octu. Šalát dobre premiešame a podávame s kuracími stehienkami.
Dobrú chuť!
Autor: Matteo De Carli
Zdieľať

