Kuracie stehná na Kampotskom korení s šalátom s jahodami a balzamikovým octom

Ingrediencie

  • 16 ks kuracích stehien
  • 2 kávové lyžice čierneho kampotského korenia
  • 1 citrón
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 rozmarín
  • 125 g rukoly
  • 250 g polníčkovej šalátu
  • 6 ks jahôd
  • starý balzamikový ocot

Postup

1. Kuracie stehná nechajte marinovať 30 minút v olivovom oleji s citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou, rozmarínom, cesnakom a dvoma kávovými lyžicami kampotského korenia.

2. Gril alebo rúru si predhrejte na 180 °C a potom pečte alebo grilujte približne 30 minút, kým koža nebude chrumkavo zlatá. Mäso je počas pečenia potrebné priebežne otáčať.

3. Medzitým čo sa kuracie griluje, si umyte šalát a nakrájajte jahody. Keď bude kurča takmer hotové, pridajte jahody do šalátu s troškou olivového oleja a starého balzamikového octu. Šalát dobre premiešame a podávame s kuracími stehienkami.

 

Dobrú chuť!

Autor: Matteo De Carli