Peprová omáčka od Ley Skáľovej so zeleným Kampotským korením v soli kvetu

Ingrediencie

  • 200 g hovädzieho mäsa na steak
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 5 cl obľúbenej whiskey
  • 5 cl smotany
  • 50 g studeného masla
  • 1 veľká lyžica čerstvého nakladaného korenia
  • Kampotské korenie a soľ na dochutenie steaku

Postup

1. Steak si osoľte a okoreňte.

2. Na panvici rozohrejte olej a na ňom z oboch strán opečte mäso. Odstráňte ho z panvice a dajte bokom.

3. Do panvice nalejte whiskey a nechajte úplne odpariť alkohol. Vypnite sporák a pridajte smotanu a korenie a nakoniec malé kocky masla.

4. Ochutnajte. A je to!

Podávať môžete napríklad s opečeným špargľou, blanšírovanou zeleninou, zemiakmi alebo jednoducho so svojou obľúbenou prílohou.

 

Dobrú chuť!

Autorka: Lea Skálová