Peprová omáčka od Ley Skáľovej so zeleným Kampotským korením v soli kvetu
Ingrediencie
- 200 g hovädzieho mäsa na steak
- 1 lyžica olivového oleja
- 5 cl obľúbenej whiskey
- 5 cl smotany
- 50 g studeného masla
- 1 veľká lyžica čerstvého nakladaného korenia
- Kampotské korenie a soľ na dochutenie steaku
Postup
1. Steak si osoľte a okoreňte.
2. Na panvici rozohrejte olej a na ňom z oboch strán opečte mäso. Odstráňte ho z panvice a dajte bokom.
3. Do panvice nalejte whiskey a nechajte úplne odpariť alkohol. Vypnite sporák a pridajte smotanu a korenie a nakoniec malé kocky masla.
4. Ochutnajte. A je to!
Podávať môžete napríklad s opečeným špargľou, blanšírovanou zeleninou, zemiakmi alebo jednoducho so svojou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!
Autorka: Lea Skálová

