Pirohy z tvarohového cesta plnené orechovým maslom

Ingrediencie (20 pirohov)

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g špaldovej múky
  • 100 g hladkej múky
  • 1 ks vajce
  • štipka soli
  • orieškové maslo

Postup

1. Všetky suroviny zmiešajte do kompaktného cesta. Pomúčte si pracovnú dosku a tvarujte podľa chuti.

2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme kolieska, ktoré následne plníme orieškovým maslom.

3. Prvú várku spojíme a varíme v osolenej vriacej vode 10 minút.

4. Druhú várku môžeme upiecť v rúre. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme približne 10 minút, aby chytili hnedú farbu. Pirohy pred pečením môžete potrieť žĺtkom, aby mali lesklý povrch.

 

Dobrú chuť!

Autor: jark_oo