Tekvicové muffiny z tekvice Hokkaidó

Ingrediencie

  • 225 g hladkej múky (00)
  • 2 čajové lyžičky bezlepkového prášku do pečiva Good Cook
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • 3 čajové lyžičky korenia na tekvicový koláč (postup nájdete nižšie)
  • 70 g trstinového práškového cukru
  • 30 g trstinového cukru
  • 200 g tekvicového pyré (ideálne domáce)
  • 2 veľké vajcia
  • 125 g masla

Ingrediencie na tekvicové korenie

  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • ½ čajovej lyžičky muškátového orieška
  • niekoľko kúskov celého klinčeka
  • štipka kardamónu
  • 3 zrnká tmavo červeného Kampotského korenia

Postup

1. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Vyložte formu na muffiny (papierovú alebo silikónovú).

2. V mise zmiešajte všetky suché prísady (múku, prášok do pečiva, škoricu, cukor a tekvicové korenie s Kampotským korením).

3. V inej mise vyšľahajte očistené vajcia, znížte rýchlosť a pomaly pridávajte suché prísady.

4. Nakoniec pridajte rozpustené maslo a miešajte asi 12 minúty.

5. Pečte 15 minút.

.pepper..field tip: tekvicové korenie s tmavo červeným Kampotským korením

Toto korenie je veľmi obľúbené v Amerike, ale môžeme si ho kúpiť aj u nás. Majú ho napríklad v niektorých drogériách či špecializovaných predajniach, ale domáca príprava je jednoduchá a oplatí sa! So štipkou nášho kvalitného Kampotského korenia budete mať tú najlepšiu domácu zmes.

Príprava je veľmi jednoduchá. Stačí všetky ingrediencie rozmixovať na jemný prášok a uchovávať v uzavretej nádobe v chladničke.

 

Dobrú chuť!

Autorka: Nemehlo v kuchyni