Tekvicové muffiny z tekvice Hokkaidó
Ingrediencie
- 225 g hladkej múky (00)
- 2 čajové lyžičky bezlepkového prášku do pečiva Good Cook
- ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- 3 čajové lyžičky korenia na tekvicový koláč (postup nájdete nižšie)
- 70 g trstinového práškového cukru
- 30 g trstinového cukru
- 200 g tekvicového pyré (ideálne domáce)
- 2 veľké vajcia
- 125 g masla
Ingrediencie na tekvicové korenie
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
- ½ čajovej lyžičky muškátového orieška
- niekoľko kúskov celého klinčeka
- štipka kardamónu
- 3 zrnká tmavo červeného Kampotského korenia
Postup
1. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Vyložte formu na muffiny (papierovú alebo silikónovú).
2. V mise zmiešajte všetky suché prísady (múku, prášok do pečiva, škoricu, cukor a tekvicové korenie s Kampotským korením).
3. V inej mise vyšľahajte očistené vajcia, znížte rýchlosť a pomaly pridávajte suché prísady.
4. Nakoniec pridajte rozpustené maslo a miešajte asi 1–2 minúty.
5. Pečte 15 minút.
.pepper..field tip: tekvicové korenie s tmavo červeným Kampotským korením
Toto korenie je veľmi obľúbené v Amerike, ale môžeme si ho kúpiť aj u nás. Majú ho napríklad v niektorých drogériách či špecializovaných predajniach, ale domáca príprava je jednoduchá a oplatí sa! So štipkou nášho kvalitného Kampotského korenia budete mať tú najlepšiu domácu zmes.
Príprava je veľmi jednoduchá. Stačí všetky ingrediencie rozmixovať na jemný prášok a uchovávať v uzavretej nádobe v chladničke.
Dobrú chuť!
Autorka: Nemehlo v kuchyni

