Recepty

Fazolové brownie cookies

Recepty

Fazuľové brownie cookies

Ingrediencie na 20 kúskov 1 balenie červených fazulí Bonduelle 1 vajce 60 g trstinového alebo kokosového cukru 50 g mandľovej múky 30 g špaldovej celozrnnej múky 30 g holandského kakaa ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva 1 čajová lyžička vanilkového extraktu 50 g tmavej čokolády tmavo červený Kampotský korenie Na ozdobu tmavá čokoláda nasekané pistácie, sušené ovocie podľa chuti a fantázie Doba prípravy: 30 minútDoba pečenia: 30 minút Postup 1. Fazuľe preložte do sitka, prepláchnite vodou a nechajte dobre odkvapkať. 2. Fazuľe preložte do mixéra a spolu s vajcom mixujte do hladkého pyré. 3. Fazuľové pyré premiešajte s cukrom, mandľovou aj špaldovou múkou, kakaom, práškom do pečiva, vanilkovým extraktom a čerstvo drveným/mletým korením. Keď sú ingrediencie dobre premiešané, pridajte čokoládu nakrájanú na malé kúsky. 4. Oddelujte kúsky cesta a medzi dlaňami valkajte guľôčky. Sploštite ich do tvaru sušienky a ukladajte na plech vedľa seba. Počas tvarovania sušienok si priebežne umývajte ruky. Cesto je trochu lepkavé, preto je dobré mať čisté ruky, na ktoré sa cesto menej lepí. 5. Pečte pri 180 °C 25–30 minút. 6. Vychladnuté sušienky ozdobte čokoládou a posypte orechmi alebo ovocím podľa chuti a fantázie. 7. Uchovávajte uzavreté v krabičke v chlade. Spotrebujte do týždňa.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle  
Dýňové muffiny z dýně Hokkaidó

Recepty

Tekvicové muffiny z tekvice Hokkaidó

Ingrediencie 225 g hladkej múky (00) 2 čajové lyžičky bezlepkového prášku do pečiva Good Cook ½ čajovej lyžičky mletej škorice 3 čajové lyžičky korenia na tekvicový koláč (postup nájdete nižšie) 70 g trstinového práškového cukru 30 g trstinového cukru 200 g tekvicového pyré (ideálne domáce) 2 veľké vajcia 125 g masla Ingrediencie na tekvicové korenie 1 čajová lyžička mletej škorice ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru ½ čajovej lyžičky muškátového orieška niekoľko kúskov celého klinčeka štipka kardamónu 3 zrnká tmavo červeného Kampotského korenia Postup 1. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Vyložte formu na muffiny (papierovú alebo silikónovú). 2. V mise zmiešajte všetky suché prísady (múku, prášok do pečiva, škoricu, cukor a tekvicové korenie s Kampotským korením). 3. V inej mise vyšľahajte očistené vajcia, znížte rýchlosť a pomaly pridávajte suché prísady. 4. Nakoniec pridajte rozpustené maslo a miešajte asi 1–2 minúty. 5. Pečte 15 minút. .pepper..field tip: tekvicové korenie s tmavo červeným Kampotským korením Toto korenie je veľmi obľúbené v Amerike, ale môžeme si ho kúpiť aj u nás. Majú ho napríklad v niektorých drogériách či špecializovaných predajniach, ale domáca príprava je jednoduchá a oplatí sa! So štipkou nášho kvalitného Kampotského korenia budete mať tú najlepšiu domácu zmes. Príprava je veľmi jednoduchá. Stačí všetky ingrediencie rozmixovať na jemný prášok a uchovávať v uzavretej nádobe v chladničke.   Dobrú chuť! Autorka: Nemehlo v kuchyni
Grilované obří krevety a salát Panzanella

Recepty

Grilované obrovské krevety a šalát Panzanella

Ingrediencie 4 kusy obrovských kreviet 1 uhorka 10 cherry paradajok bazalkové listy červený ocot chlebové krutóny 1 červená cibuľa soľný kvet tmavo červený Kampotský korenie extra panenský olivový olej Postup 1. Krevety ošúpeme. Ochutíme extra panenským olivovým olejom a tmavo červeným Kampotským korením. 2. Nakrájajte paradajky a uhorku. Červenú cibuľu nakrájajte na plátky. 3. Krevety položte na gril, aby sa opiekli. Do misy pridajte cibuľu, paradajky, uhorku, bazalku a chlebové krutóny. Krevety otočte. 4. Šalát premiešajte, ochutnajte a položte na tanier. Vyberte krevety, nakrájajte ich na plátky a položte ich na šalát. Pridajte tmavo červené korenie a extra panenský olivový olej.   Dobrú chuť! Autor: Antonio Cacciapuoti + Ryba je ryba
Jelení hřbet na čerstvém salátu z chřestu a jahod s tmavě červeným Kampotským pepřem

Recepty

Jelení chrbát na čerstvom šaláte z chřestu a jahôd s tmavo červeným Kampotským korením

Ingrediencie (2 porcie) 500 –600g jeleňového chrbta od Windsor 8 zelených alebo fialových stoniek špargle 8 bielych šparglí 250 g miešaného šalátu soľný kvet tmavo červený Kampotský korenie tymian maslo extra panenský olivový olej balzamikový ocot cesnak Postup 1. Mäso osoľte, okoreňte, potrite cesnakom a tymianom, pridajte trochu masla. 2. Vložte na gril, aby sa mäso opieklo. Špargľu ošúpte. Nakrájajte jahody. 3. Jeleňový chrbát postupne otáčajte. 4. Šalát polejte extra panenským olivovým olejom aj balzamikovým octom a pridajte do neho nakrájané jahody a špargľu. 5. Vyberte zverinu a dajte ju na 10 minút odpočinúť na teplé miesto. 6. Nakrájajte zverinu na plátky. 7. Položte ju na šalát, pridajte soľný kvet a tmavo červený Kampotský korenie.   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Hřebenatky s houbami a tmavě červeným Kampotským pepřem

Recepty

Hrebenatky s hubami a tmavo červeným Kampotským korením

Ingrediencie – vývar 30 g sušených húb (shiitake alebo hríby) 500 ml kuracieho vývaru 100 g hladkej múky Ingrediencie – mušle a huby 4 lyžice masla 3 šalotky nakrájané nadrobno soľ a čerstvo mleté tmavo červený Kampotský korenie 1 lyžica olivového oleja 40 g čerstvých húb shiitake 2 šampiňóny nakrájané na tenké plátky 4 hríby nakrájané na tenké plátky 20 g hlivy ustricovej nakrájanej na tenké plátky 2 lyžice nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate 4 mušle hrebenatky 1 lyžica čerstvého zázvoru olúpaného a nakrájaného na tenké nudličky čerstvá limetková šťava Postup 1. Na vývar očistite huby a rýchlo ich prepláchnite vodou. Zalejte ich vriacim vývarom, prikryte a nechajte 10 minút nasiaknuť tekutinu. 2. V hrnci rozohrejte 1 lyžicu masla, vsypte šalotky, osoľte ich a okoreňte, prikryte pokrievkou, znížte teplotu na nízku a opečte 10 minút. 3. V hlbšej panvici rozohrejte 2 lyžice masla s olejom, pridajte huby a restujte ich dozlatista. Pridajte opečenú šalotku a petržlen, osoľte a okoreňte. 4. Hrebenatky umyte pod studenou tečúcou vodou, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na tenké plátky. Rozdeľte ich na taniere, osoľte a okoreňte. 5. Zvyšné maslo rozohrejte a potrite ním mušle. Na ne položte hubovú zmes a nudličky zázvoru. Hubový vývar zohrejte a prelejte ním mušle s hubami. Dochutíte limetkovou šťavou.   Dobrú chuť! Autor: Boxxi