Vajíčková nátierka s čiernym kampotským korením
Ingrediencie
- 3 vajcia uvarené natvrdo
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- 5 cm póru
- hrsť medvedieho cesnaku
- Čierne Kampotské korenie
- Kampotská soľ
Postup
1. Vajcia uvarte natvrdo. Podľa veľkosti vajec varenie trvá 8–9 minút. Uvarené vajcia ihneďschlaďte v ľadovej vode, aby sa zastavilo varenie a vajce sa už ďalej nevysušovalo.
2. Vychladnuté vajcia olúpte, umyte, osušte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridajte biely jogurt,majonézu, na jemno nakrájaný pórek a hrsť nasekaného medvedieho cesnaku. Medvedí cesnak jesezónna bylinka, preto ho môžete nahradiť napríklad petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
3. Pomazánku ochuťte soľou a hlavne čerstvo mletým Kampotským korením. Takto pripravenúpomazánku nechajte aspoň hodinu až dve odležať v chladničke, aby sa chute pekne prepojili.
4. Potom si ju stačí vychutnať napríklad s priateľmi alebo v pokoji doma s rodinou.
Dobrú chuť!
Autorka: solnicka_v_kuchyni

