Vajíčková nátierka s čiernym kampotským korením

Ingrediencie

Postup

1. Vajcia uvarte natvrdo. Podľa veľkosti vajec varenie trvá 8–9 minút. Uvarené vajcia ihneďschlaďte v ľadovej vode, aby sa zastavilo varenie a vajce sa už ďalej nevysušovalo.

2. Vychladnuté vajcia olúpte, umyte, osušte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridajte biely jogurt,majonézu, na jemno nakrájaný pórek a hrsť nasekaného medvedieho cesnaku. Medvedí cesnak jesezónna bylinka, preto ho môžete nahradiť napríklad petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

3. Pomazánku ochuťte soľou a hlavne čerstvo mletým Kampotským korením. Takto pripravenúpomazánku nechajte aspoň hodinu až dve odležať v chladničke, aby sa chute pekne prepojili.

4. Potom si ju stačí vychutnať napríklad s priateľmi alebo v pokoji doma s rodinou.

 

Dobrú chuť!

Autorka: solnicka_v_kuchyni