Recepty

Špagety s omáčkou z pečených paprik s černým Kampotským pepřem

Recepty

Špagety s omáčkou z pečených paprík s černým Kampotským korením

Ingrediencie 300 g kvalitných cestovín Ingrediencie – omáčka 450 g červenej papriky 1 palička cesnaku 60 g mascarpone čerstvý alebo sušený tymian čerstvé alebo sušené oregano čerstvo mletý/drcený čierny Kampotský korenie Kampotská soľ Ingrediencie – strúhanka 25 g strúhanky (ideálne domáca z usušeného pečiva) 30 g parmezánu alebo pecorina čerstvý alebo sušený tymian Postup 1. Papriky umyte, dajte na plech/pekáč, pridajte paličku cesnaku prestrihnutú z jednej strany a pokvapkajte troškou olivového oleja. Pečte v rúre predhriatej na 220 °C. Počas pečenia papriky obracajte a pečte asi 30 minút, kým nie sú mäkké a zvonka hnedé až čierne. 2. Hotové papriky dajte ihneď do strednej misy a zhora prikryte potravinovou fóliou tak, aby nikde neunikal vzduch – papriky je potrebné zapaariť. Papriky po 5-10 minútach vyberte, zbavte jadierok a šupky, ktorá by sa vďaka zapareniu mala ľahko dať stiahnuť dole. 3. Z paličky cesnaku vyberte alebo vytlačte jednotlivé strúčiky a spolu s olúpanými paprikami ich rozmixujte dohladka.4. Ďalej uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Nikdy nedávajte cestoviny do studenej vody a vždy vodu dostatočne osoľte! Tiež si dávajte pozor, aby boli uvarené „al dente“, teda na skus. Po uvarení budete cestoviny ešte krátko prehrievať v omáčke, kde sa ešte ľahko dopečú. 5. Rozmixovanú paprikovú omáčku prelejte do širšieho hrnca alebo vyššej panvice a začnite ohrievať. Pridajte soľ, lístky tymianu a oregana podľa chuti a podľa toho, ako sú bylinky staršie (príp. pol lyžičky – 1 celú lyžičku sušeného korenia).6. Pokračujte pridaním mascarpone a premiešajte v omáčke. Nakoniec dochuťte čerstvonamletým/rozdrceným čiernym korením – ideálne Kampotským, ktoré má o poznanie príjemnejšiu a výraznejšiu chuť než klasické čierne korenie.7. Uvarené cestoviny sceďte a preložte do hrnca/panvice s omáčkou. Pol minúty spolu prehrejte. V sekáčiku/mixéri rozomelte parmezán a tymian spolu so strúhankou. Ak by strúhanka sama o sebe nebola dostatočne chrumkavá, predtým ju opražte na suchej panvici a nechajte vychladnúť.8. Hotové cestoviny s omáčkou podávajte posypané syrovou strúhankou, čerstvými bylinkami a čiernym Kampotským korením.   Dobrú chuť! Autorka: Mamachefcz
Omeleta z pštrosího vejce s ovčí brynzou, houbami a lyofilizovaným pepřem

Recepty

Omeleta z pštrosieho vajca s ovčou bryndzou, hubami a lyofilizovaným korením

Ingrediencie (10 porcií) 1 ks pštrosieho vajca (možno nahradiť 20 ks slepačích vajec z voľného chovu) 200 g ovčej bryndze 400 g húb portobello, kačenky (český smrž) 100 g baby špenátu 200 g reďkoviek 50 ml slnečnicového oleja zelený lyofilizovaný Kampotský korenie soľný kvet Postup 1. Vezmite si väčšiu panvicu typu Paella a vložte ju na rozpálený gril. Do panvice pridajte slnečnicový olej a nechajte ho rozhorúčiť. 2. Nakrájajte si huby na menšie kúsky. Vložte ich do panvice a restujte. 3. Rozbite pštrosie vajce kladivom alebo aku vŕtačkou. Vajce nalejte na orestované huby a premiešajte. 4. Keď je vajce takmer hotové, nadrobte na vrch ovčiu bryndzu, posypte nakrájanými reďkovkami a dozdobte listami mladého špenátu. 5. Dosolte a dochuťte zeleným lyofilizovaným korením. 6. Stiahnite panvicu z grilu a nakrájajte na porcie.   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Cizrnové tyčinky

Recepty

Cícerové tyčinky

Ingrediencie na 4 porcie 1 balenie cíceru Bonduelle Vapeur 70 g čerstvého smotanového syra (Lučina, Gervais, Palouček) 1 menšia mrkva (30 g olúpaná) 50 g celozrnnej špaldovej múky 15 g strúhaného parmezánu 1 plná lyžica chia semienok 1 čajová lyžička na jemno nakrájaného tymiánu 1 rovná lyžička údenej papriky ½ lyžičky sušeného cesnaku ½ lyžičky prášku do pečiva čerstvo mleté čierne Kampotské korenie Kampotská soľ Dip 3 plné lyžice tvarohu 1 lyžica nakrájanej pažítky mleté čierne Kampotské korenie Kampotská soľ prípadne cesnak podľa chuti Čas prípravy: 20 minútČas pečenia: 50–55 minút Postup 1. Cícer sceďte a nechajte odkvapkať. Preložte do mixéra a pridajte čerstvý smotanový syr. Rozmixujte na pyré. 2. Mrkvu nastrúhajte najemno a vložte do misy. Pridajte cícerové pyré, múku, parmezán, chia semienka, tymián, údenú papriku, cesnak, prášok do pečiva, čerstvo mleté korenie a veľkú štipku soli. Zmes dôkladne premiešajte. 3. Cesto vytvarujte na papieri na pečenie do tvaru tehličky a potom rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5–7 mm. Počas rozvaľkávania cesto oddeľujte od papiera. 4. Vyvaľkaný plát cesta preložte aj s papierom na plech a nakrájajte na prúžky hrubé asi 1–1,5 cm. Ak chcete tyčinky dlhšie, nebude treba krájať po dĺžke na polovicu, ak chcete skrátiť, prekrojte. Prúžky cesta od seba nijako neoddeľujte. 5. Pečte pri 180 °C približne 40–45 minút. Potom tyčinky na plechu otočte a dopečte 10–15 minút. Po upečení nechajte vychladnúť. 6. V miske premiešajte tvaroh, nakrájanú pažítku, soľ a prípadne pretlačený cesnak. Preložte do čistej misky, posypte korením a podávajte s tyčinkami.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Falafel z černé cizrny s houbami

Recepty

Falafel z čierneho cíceru s hubami

Ingrediencie na 12 kusov 2 balenia čiernej cíceru Bonduelle 100 g hnedých šampiňónov olivový olej 1 strúčik cesnaku hrst hladkolistej petržlenovej vňate ½ čajovej lyžičky mletého koriandra ½ čajovej lyžičky mletého rímskeho kmínu 1/3 čajovej lyžičky mletého kmínu 1–2 jarné cibuľky lyofilizované Kampotské korenie Kampotská soľ Koriandrová majonéza 3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná) 1 lyžica najemno nakrájaného koriandra 1 jalapeňo paprička Kampotská soľ Čas prípravy: 30 minútČas pečenia: 30 minút Postup 1. Cícer vysypte do sitka a chvíľu pretrepte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra. 2. Šampiňóny nakrájajte na tenšie plátky. Do panvice nalejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opečte na strednom až vyššom stupni. 3. Šampiňóny, ideálne mierne vychladnuté, pridajte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlen, koriander, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru. 4. Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo pomleté korenie – množstvo podľa chuti. 5. Z hmoty tvarujte malé guľôčky a ukladajte vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. 6. Pečte pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť. Počas chladnutia sa guľôčky spevnia. 7. Medzitým v miske premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.   Dobrú chuť! Autor: Bonduelle
Salát s pečenými bramborami a chřestem

Recepty

Šalát s pečenými zemiakmi a špargľou

Ingrediencie 1 kg zemiakov 400 g reďkoviek 2 stredné cibule olivový olej Čierne kampotské korenie Kampotská soľ 200 g nakladaného špargľa jarná cibuľka Zálievka 1,5 lyžice olivového oleja 2 lyžice hrubozrnnej horčice 2 lyžice balzamikového octu 1 lyžica worcesteru 4-5 lyžíc medu 6 lyžíc vody Postup 1. Najskôr si nakrájajte zemiaky (aj so šupkou). Pridajte nakrájané reďkovky, premiešajte s olivovým olejom, soľou a čiernym kampotským korením. 2. Dajte piecť na 200 °C približne 25–30 minút. Ku koncu pečenia pridajte cibuľu nakrájanú na mesiačiky. 3. Medzitým si pripravte zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií. 4. Upečené zemiaky, reďkovky a cibuľu premiešajte so zálievkou. 5. Pridajte nakrájaný nakladaný špargľu, posypte jarnou cibuľkou a môžete podávať.   Dobrú chuť! Autorka: Veronika JansováTasty Kitchen
Legendární pepřová omáčka z Bruxx

Recepty

Legendárna korenistá omáčka z Bruxx

Ingrediencie 20 g červeného Kampotského korenia 25 g masla + 25 g na zjemnenie 100 ml koňaku 200 ml mäsovej šťavy demi-glace 100 ml hovädzieho vývaru 50 ml smotany Kampotská soľ podľa chuti Postup 1. Na rozpálenom masle opečte korenie z mlynčeka. 2. Prilejte koňak a oflambujte. 3. Pridajte demi-glace, hovädzí vývar a zredukujte na požadovanú hustotu. 4. Zjemnite smotanou a studeným maslom. 5. Podľa potreby osoľte.   Dobrú chuť! Autor: Oldřich Matoušek (Bruxx)
Vánoční bramborový salát bez brambor s černým Kampotským pepřem

Recepty

Vianočný zemiakový šalát bez zemiakov s čiernym kampotským korením

Ingrediencie 2 malé kaleráby 1 veľká mrkva ½ zeleru majonéza, kyslá smotana 2 uvarené vajíčka sterilizovaný hrášok podľa preferencií 3 nakladané uhorky Čierne kampotské korenie Kampotská soľ Postup 1. Kaleráby len umyte a nechajte ich celé, mrkvu ošúpte a rozpolte, zeler nakrájajte na 3 kusy. 2. Zeleninu povarte v pare do polomäkka. 3. Vychladnutú očistite a nakrájajte na malé kúsky. 4. Zmiešajte so všetkým ostatným a nechajte odležať. 5. Ak chcete odľahčenú verziu, majonézu zmiešajte s kyslou smotanou v pomere 1:1.    Dobrú chuť! Autor: lenka_live_
Grilované žampiony se sýrem, slaninou a zeleným lyofilizovaným pepřem

Recepty

Grilované šampiňóny so syrom, slaninou a zeleným lyofilizovaným korením

Ingrediencie 1 vanička šampiňónov (250 g) 2 lyžice oleja 1 väčšia cibuľa 150 g slaniny 150 g parmezánu 3 vetvičky tymianu hrubozrnná Kampotská soľ lyofilizované Kampotské korenie Postup 1. Šampiňóny zbavte nožičiek a vydlabte. Nožičky a vydlabané vnútro nakrájajte na jemno. 2. Na panvici rozohrejte olej, opečte na ňom nakrájanú cibuľu, slaninu a nakoniec aj nakrájané šampiňóny. 3. Osoľte, okoreňte a dochuťte tymianom. 4. Pripravenou zmesou naplňte hlavičky šampiňónov, posypte syrom a zapekajte v rúre na grilovacom programe asi 20 minút. Alebo si šampiňóny môžete pripraviť vonku na ohni.   Dobrú chuť! Autorka: Lenka K. - Zápisník obyčajnej mamy
Telecí steak s bílým chřestem, máslem, fermentovaným pepřem a s bramborovým pyré s medvědím česnekem podle šéfkuchaře Miloše Nováka

Recepty

Telecí steak s bielym špargľom, maslom, fermentovaným korením a zemiakovým pyré s medvedím cesnakom podľa šéfkuchára Miloša Nováka

Ingrediencie 250 g teľacej sviečkovej 4 ks bieleho chřestu z Hostína kúsok masla medvedí cesnak mäsová šťava Demi-glace zemiakové pyré Kampotská soľ Kampotské korenie fermentované Kampotské korenie Postup 1. 250 g mäsa osoľte, okoreňte a opečte (prípadne ugrilujte). 2. Biely chřest očistite, blanšírujte vo vode s citrónom, cukrom a soľou, ochlaďte v ľadovej vode. 3. Následne ho ľahko opečte na masle s fermentovaným Kampotským korením. 4. Pripravte zemiakové pyré (veľmi jemnú zemiakovú kašu rozmixovanú s maslom a mliekom), ktorú ochuťte medvedím cesnakom. 5. Celý pokrm servírujte s omáčkou demi-glace. Jedlo môžete dozdobiť listami či kvetmi medvedieho cesnaku.   Dobrú chuť! Autor: Miloš Novák (Dvůr Perlová Voda) Týmto šéfkuchárovi Milošovi zdravíme! Vo Dvore Perlová Voda s našimi koreniami pravidelne párujú svoje famózne menu. Maslo s fermentovaným korením sa stane aj vaším „must have“ v kuchyni!
Lasagne Bolognese s černým Kampotským pepřem

Recepty

Lasagne Bolognese s čiernym kampotským korením

Ingrediencie 1,5 kg hovädzieho mäsa 350 g pancetty 2 plechovky paradajok vo vlastnej šťave 1 veľká fľaša pasírovaných paradajok 3 mrkvy 2 stonky zeleru 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 300 ml červeného vína Chianti (alebo Primitivo) 300 ml hovädzieho vývaru olivový olej Kampotská soľ Čierne kampotské korenie klinček ½ čajovej lyžičky strúhaného muškátového orieška talianske cestoviny lasagne 400 –500 g parmezánu 500 ml plnotučného mlieka 50 g masla 50 g hladkej múky Postup 1. Libové hovädzie mäso pomelte. 2. Na panvici rozohrejte olivový olej, alebo ak by ste robili poctivý hovädzí vývar, zostal by vám tuk. Na oleji orestujte pancettu a nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s mrkvou a zelerom. Smažte, kým zelenina nezmäkne a nezlatne, asi 15 minút. Pridajte cesnak a restujte 2 minúty. 3. Pridajte mäso, osoľte a okoreňte kampotským korením a varte, kým sa nevytvorí šťava. Zmes zalejte červeným vínom, v tejto chvíli môžete pridať vetvičku rozmarínu pre vôňu, premiešajte a varte asi 35 minút, kým sa alkohol neodparí. 4. Prilejte vývar a pridajte nadrobno nakrájané paradajky v limetkovej šťave a pasírované paradajky. Varte na miernom ohni približne 2 hodiny. V prípade potreby zmes podlejte vývarom. 5. V hrnci rozpustite maslo a pridajte preosiatu múku. Keď sa ingrediencie spoja a vznikne kaša, prilievajte mlieko – mlieko by sa malo už raz variť spolu s cibuľou, do ktorej ste predtým napichli klinček a prepichli ju vidličkou, aby pustila lepšiu arómu a šťavu. Potom nechajte mlieko vychladnúť, zalejte ním pastu a orestujte. Ak na mlieko zabudnete alebo ho neprevaríte, nebude to rovnaké. Varíte na miernom plameni asi 20 minút. Keď je omáčka lesklá, pridajte muškátový oriešok a hrsť alebo dve parmezánu. 6. Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte lasagne vo vriacej vode. Namáčajte ich po niekoľkých kusoch a nie do úplného zmäknutia, aby sa po upečení príliš nerozmočili. Dno misy potrite olivovým olejom a bešamelom a navrstvite – lasagne, bešamel, ragú a parmezán. Posledná vrstva bude lasagne, bešamel a parmezán. 7. Pečte asi 45 minút, kým nie sú lasagne krásne zlatisté – dávajte pozor, aby sa nepripálili.   Dobrú chuť! Autorka: Nemehlo v kuchyni
Rybí filet se zeleninou a bílým Kampotským pepřem

Recepty

Rybie filety so zeleninou a bielym kampotským korením

Ingrediencie 400g filetu z morského vlka alebo akejkoľvek bielej ryby 450g sezónnej zeleniny Kampotská soľ biely Kampotský korenie 4 lyžice olivového oleja Postup 1. Vodu privedieme do varu. Zeleninu blanšírujeme al dente – cca 5 minút (krátko ponoríme do horúcej vody a potom prudko ochladíme v ľadovej vode) a scedíme. 2. Pripravíme si panvicu. Rybu okoreníme, na panvicu pridáme cca lyžicu oleja a opečieme filety z oboch strán do zlatista. Pridáme blanšírovanú zeleninu a môžeme podávať! 3. Na záver dochutíme olejom, bielym Kampotským korením a soľným kvetom z Kampotu. Tip autora receptu Rybu začíname restovať stranou, ktorú chceme podávať – teda najprv kožou. Množstvo je uvedené pre 2 porcie a príprava vám nezaberie viac než 20 minút!   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Vaječná omeleta s lososem, salátkem a červeným Kampotským pepřem

Recepty

Vaječná omeleta s lososom, šalátom a Ďrveným Kampotským korením

Ingrediencie 6 vajec 2 lyžice smotany 200 g lososa (čerstvého alebo údeného) zelenina (mix šalátov, avokádo, cherry paradajky) 2 lyžice olivového oleja 2 lyžice citrónovej šťavy morská Kampotská soľ Červený Kampotský korenie Postup 1. Vajcia rozbijeme a zmiešame so soľou a lyžicou smotany. Zmes nalejeme na nepriľnavú panvicu a najprv spravíme jednu omeletu, potom druhú. 2. Medzitým si na tanieri pripravíme lososa pokvapkaného citrónom a šalát s avokádom a cherry paradajkami, tiež pokvapkané citrónom. 3. Pridáme trochu olivového oleja, soľ z Kampotu a červený Kampotský korenie. Tip autora receptu Aby bola omeleta krásne nadýchaná, miešajte vajíčka ručne metličkou.   Dobrú chuť! Autor: Matteo De Carli
Poctivý hovězí vývar s černým Kampotským pepřem

Recepty

Poctivý hovädzí vývar s čiernym Kampotským korením

Ingrediencie 2 morkové kosti predné hovädzie na polievku veltlínske zelené víno (cca 0,75 l) 2 lyžice oleja soľ, môže byť napríklad Kampotská hrubozrnná Čierny Kampotský korenie bobkový list 2 väčšie mrkvy 1 petržlen cesnak kedluben biela cibuľa celer jarná cibuľka Postup 1. Kosti a mäso položte na pekáč – osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom. Pečte v rúre pri 240 °C asi 30–40 minút, mäso potom vyberte a nakrájajte. Kosti vložte späť do rúry na ďalších 20 minút. 2. Tuk z pekáča zlejte a neskôr ho použite do omáčok. Kosti vložte do hrnca a zalejte studenou vodou. Z pekáča zoškrabte výpeky a prelejte ich do hrnca ku kostiam. 3. Koreňovú zeleninu položte na plech a pečte 15–20 minút. Potom ju hodte do hrnca, pridajte víno (na 15 litrov použijete približne celú fľašu) a zalejte studenou vodou. 4. Pridajte Kampotské korenie a ďalšie korenie, bobkový list, petržlenovú vňať, zostávajúcu zeleninu a varte na miernom ohni asi 9–16 hodín. Každú hodinu odoberajte penu, aby polievka nebola zakalená. Z toho istého dôvodu podlievajte vývar iba studenou vodou, ak je potrebné. 5. Hrniec nepokryte pokrievkou ani polievku nemiešajte, para musí unikať, nesmie sa v hrnci zrážať, aby vývar dýchal. 6. Po 16 hodinách je vývar excelentný! Preceďte ho cez sito. Zeleninu vyhadzujeme, čerstvú si pripravíme do polievky dusením na masle. Zemiaky nakrájané na kocky uvarte v osolenej vode a cesnak pečte v šupke 10–15 minút v rúre, potom ho rozbaľte a dajte na tanier s polievkou. Pred podávaním môžete posypať jarnou cibuľkou a pridať chilli. 7. Podľa chuti môžete do polievky pridať rezance – či už domáce, alebo kupované. Vývar vydrží dlho sceznený v chladničke, ale môžete ho tiež zmraziť, napríklad vo vaničke na kocky ľadu a potom ho kedykoľvek použiť do omáčok.   Dobrú chuť! Autorka: Nemehlo v kuchyni
Pečená dýně s bílým Kampotským pepřem

Recepty

Pečená tekvica s bielym kampotským korením

Ingrediencie 1 menšia tekvica Hokkaidó hrst obľúbených byliniek (tymian, rozmarín) 1 lyžica olivového oleja soľ (môžeme použiť napríklad kvetovú soľ) biely Kampotský korenie Ingrediencie na jogurtový dip 1 grécky jogurt 1 menší strúčik cesnaku soľ biely Kampotský korenie Postup 1. Tekvicu umyte, rozkrojte na polovicu, vydlabte a nakrájajte na mesiačiky. Dajte na plech s papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou, korením a pridajte pár vetvičiek tymianu. Pečte na 180-200°C približne 35–40 minút. 2. Pripravte si jogurtový dip. Zmiešajte grécky jogurt so soľou, korením a 1 menším strúčikom cesnaku pretlačeného na jemno. 3. Na tanier dajte mesiačiky upečenej tekvice, posypte rozdrobenou fetou, môžete posypať praženými tekvicovými semienkami a čerstvou petržlenovou vňaťou. 4. Podávajte s jogurtovým dipom.   Dobrú chuť! Autorka: Tasty Kitchen
Husí pršut, salát se zálivkou z červeného Kampotského pepře podle herečky Markéty Hrubešové

Recepty

Husacia šunka, šalát s dressingom z červeného Kampotského korenia podľa herečky Markéty Hrubešovej

Ingrediencie 100 g husacieho pršutu 2 veľké hrste rôznych šalátov panenský olivový olej malinový ocot červené hroznové víno soľ na dochutenie a finálny styling (Kampotská Fleur de Sel) Červený Kampotský korenie 2 tenké krajce chleba Postup 1. Najprv si pripravte zálievku na šalát. 2. Zmiešajte asi 2 lyžice oleja, 1 lyžicu octu a štipku soli. Do vytvorenej emulzie pridajte pár guľôčok červeného Kampotského korenia. 3. Pršut nakrájajte na tenké plátky a nechajte aspoň pol hodiny pri izbovej teplote – krásne sa rozvonia. 4. Chlieb nakrájajte na tenké plátky, môžete ho aj trochu rozváľať valčekom na cesto. Potrite olivovým olejom alebo husacím sadlom a dajte do horúcej rúry (180 °C) na cca 4–5 minút. Nechajte vychladnúť. 5. Hrozno prepolte a vypeckujte, ak má jadierka. 6. Šalát dajte do veľkej misy a prelejte zálievkou. Opatrne ho rukami premiešajte a rozdeľte na taniere. 7. Na šalát položte plátky pršutu a pridajte hroznové víno a chlebové chipsy. 8. Ihneď podávajte.   Dobrú chuť. Autorka: Markéta Hrubešová
Kančí hřbet marinovaný v černém Kampotském pepři s omáčkou z kořenové zeleniny podle herečky Markéty Hrubešové

Recepty

Kančí chrbát marinovaný v čiernom Kampotskom korení s omáčkou z koreňovej zeleniny podľa herečky Markéty Hrubešovej

Ingrediencie 1 kančí chrbát 500 ml suchého ružového vína 1 lyžica dijonskej horčice 1 lyžica nového korenia 1 lyžica borievok husacia alebo kačacia masť soľ (na marinovanie sa výborne hodí morská hrubozrnná Kampotská soľ) Čierne Kampotské korenie Ingrediencie na omáčku 2 mrkvy 1 veľká petržlen 500 ml vývaru jablčný ocot 1 citrón cca 1 lyžica cukru 1 lyžica masla Ingrediencie na mrkvovú a zemiakovú slamku 2 mrkvy 2 zemiaky repkový olej zemiakové gnocchi lyžica masla Postup 1. Mäso očistite a odstráňte blany (pozn. z orezov môžete urobiť vývar). 2. Do veľkej misy dajte víno a čerstvo rozdrvené korenie. Mäso potrite horčicou a vložte do misy. 3. Prestrite fóliou a nechajte odležať najlepšie do druhého dňa. Mäso približne v polovici času otočte. 4. Osušené mäso jemne osoľte. Opečte zo všetkých strán na masti, zalejte asi polovicou marinády a vývaru a duste pod pokrievkou asi 30 minút. 5. Pridajte polovicu očistenej zeleniny nakrájanej na väčšie kúsky. Otočte mäso a prilievajte zvyšnú marinádu a vývar. Duste ďalších asi 30 minút alebo do mäkka. 6. Na slamku si pripravte na tenké rezančeky nakrájanú a osušenú mrkvu a zemiak. Smažte po častiach vo väčšej vrstve oleja do chrumkava. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke. 7. Mäso vyberte a nechajte na teple odpočinúť. Omáčku rozmixujte dohladka a prepasírujte cez sitko. 8. Dochutte cukrom, kvapkou octu a citrónovej šťavy. Ochutnávajte! Ak treba, povolte trochou vývaru alebo vody. Nakoniec vmiešajte kúsky studeného masla (už nevarte). 9. Na malej panvici rozpustite maslo, pridajte gnocchi a osoľte. Opečte a prilievajte asi 2 dl horúcej vody. Nechajte vyvariť a občas premiešajte. 10. Na taniere dajte omáčku, pridajte na plátky nakrájané mäso a gnocchi. Nakoniec posypte zeleninovou slamkou (tú tesne pred podávaním osoľte). .pepper..field tip Na finálne dochutenie jedál môžete vyskúšať náš soľný kvet.   Dobrú chuť! Autorka: Markéta Hrubešová
Avokádový toast s červeným Kampotským pepřem

Recepty

Avokádový toast s červeným kampotským korením

Ingrediencie na smotanový syr 3 lyžice Lučiny 1 lyžica kyslej smotany 1 strúčik cesnaku Kampotská soľ Červený Kampotský korenie Postup 1. Chlieb opečte na olivovom oleji do chrumkava. 2. Natrite ochuteným syrom, navrch dajte nakrájané avokádo a to pokvapkajte citrónom, okoreňte a posypte čiernym sezamom. 3. Dozdobte napríklad jedlými kvetmi alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.   Dobrú chuť! Autorka: Tasty Kitchen
Cacio e pepe (těstoviny se sýrem a černým Kampotským pepřem)

Recepty

Cacio e pepe (cestoviny so syrom a čiernym Kampotským korením)

Ingrediencie 200 g špagiet 160 g strúhaného syra parmigiano + na posypanie 60 g masla 2 lyžice drveného čierneho Kampotského korenia Fleur de Sel z Kampotu na dochutenie Postup 1. Vodu privedieme do varu, osolíme a varíme cestoviny cca 7–8 min. 2. Na panvici rozohrejeme maslo a asi 30 sekúnd na ňom restujeme drvené korenie. Stiahneme plameň a pridáme cestoviny. Na miernom ohni prilievame k cestovinám aj trochu vody, v ktorej sa varili (cca 3 lyžice). Pridáme nastrúhané parmigiano a miešame, kým sa všetko nespojí do smotanovej omáčky. 3. Rozdelíme na dve porcie. Podávame s mletým čiernym Kampotským korením a strúhaným syrom navrchu. .pepper..field tip Rovnako dobre ako drvené korenie chutí aj .pepper..pasta s Kampotským korením priamo drveným vo vnútri.   Buon appetito! Autor: Matteo De Carli
Vepřová kotleta se zeleným chřestem, smrži, konfitovanými bramborami a černým Kampotským pepřem

Recepty

Bravčová kotleta so zeleným špargľom, smržmi, konfitovanými zemiakmi a čiernym Kampotským korením

Ingrediencie 250–300 g bravčovej kotlety s kosťou 6 ks zeleného špargle 6 ks zemiakov 50 g smrčkov 50 ml mäsovej šťavy demi-glace 50 ml smotany 10 listov medvedieho cesnaku masť Soľný kvet Čierne Kampotské korenie Postup 1. Zemiaky nakrájajte na 6 rovnako veľkých kúskov a konfitujte do mäkka v masti. 2. Bravčovú kotletu okoreňte soľou a čiernym Kampotským korením. 3. Vložte na rozpálený gril a grilujte z každej strany približne 10 minút, prevoňajte pridaním niekoľkých listov medvedieho cesnaku. 4. Medzitým orestujte smrčky, zalejte demi-glace a smotanou a pár minút povarte. Osoľte a okoreňte čiernym Kampotským korením. 5. 2 minúty pred dokončením mäsa pridajte na gril ešte zelený špargľ a grilujte 1 minútu z každej strany. 6. Bravčovú kotletu zložte z grilu, pridajte konfitované zemiaky, ktoré ste predtým vybrali z masti a prilievajte smrčkovú omáčku. Dozdobte grilovaným zeleným špargľom a čerstvými listami medvedieho cesnaku.   Dobrú chuť! Autor: Ondrej Hutník
Guacamole s červeným Kampotským pepřem

Recepty

Guacamole s červeným Kampotským korením

Ingrediencie 3 avokáda 2 strúčiky cesnaku vetvička koriandra soľný kvet červený Kampotský korenie 2 lyžice limetkovej šťavy 2 paradajky ½ červenej cibule olivový olej Postup 1. Rozpučte avokádo, pokvapkajte olejom a limetkovou šťavou. 2. Osoľte a okoreňte. 3. Pridajte na kocky nakrájanú paradajku a cibuľu, pretlačený cesnak, nasekaný koriander. 4. Premiešajte a je hotovo.   Dobrú chuť! Autor: Petr Pejřimovský