Čerstvé zelené korenie a grilovanie. Perfektná dvojka!
Grilovacia sezóna sa konečne rozbehla na plné obrátky, a tak je čas premýšľať nad novými receptami, ktorými, ako hlavný grilmajster, ohúrite. V tohtoročnej sezóne frčí sviežosť, ktorá nemusí byť nutne ukrytá len v šalátoch či drinkoch, ale môžete ju prepašovať aj na rozpálenú mriežku. Pomôže vám k tomu náš čerstvý zelený korenie.
Zelený korenie u nás nájdete hneď v niekoľkých variantoch, lyofilizovaný, teda mrazom sušený čerstvý korenie. Ďalej fermentovaný korenie či zelený korenie v slanom náleve. Hoci sa vždy jedná o guľôčky šťavnatého a jemne pálivého zeleného korenia, líši sa spôsob ich spracovania a teda aj možnosti, ako ich pri grile použiť.

Lyofilizovaný korenie
Lyofilizovaný korenie je zelený korenie zbavený všetkej vlhkosti. Preto sa nemusíte báť dať ho do mažiara, ľahko rozdrviť a pridať ho napríklad do marinády alebo s ním mäso rovno okoreniť. Vysušené a smädné fragmenty korenia začnú nasávať šťavu z mäsa či omáčky a dokonale podčiarknu chuť mäsa či obľúbených koreninových omáčok – tak ikonických na obdobie grilovania.
Čerstvý zelený korenie v slanom náleve
Ak patríte medzi tých, ktorí si radi hrajú nielen s mäsom priamo na grile, ale tiež radi ladia k dokonalosti omáčky, ktoré k nemu podávajú, potom je tento korenie priamo pre vás. Čerstvá chuť korenia omáčke nakopne, dodá jej jemnú štipľavosť, sviežosť a skvelé doladenie chutí, ktoré sa k mäsu tak hodí. Chuť zeleného korenia navyše najlepšie vynikne v tých najjednoduchších omáčkach, takže nad jej prípravou nemusíte ani dlho premýšľať.
Fermentovaný zelený korenie
To najlepšie na záver. Niet nad to položiť pred hladných kamarátov tanier s čerstvo ugrilovaným mäsom. Už tak z vás budú nadšení, vy však máte v rukáve ešte jeden, posledný trik. Až im mäso naservírujete na tanier, posypte ho finálnou bodkou v podobe fermentovaného korenia, ktoré celé jedlo prevonia, dodá mu charakteristickú chuť sviežeho zeleného korenia a príjemný kick, ktorý poteší na jazyku. Tento korenie je báječne praktický, nepotrebuje mlynček a keď ho budete mať na grilovačke po ruke, vždy s ním jednoducho posypete akékoľvek jedlo, ktoré zrazu dostane sviežu koreninovú chuť vďaka pár mäkkým a delikátnym guľôčkam!
Zdieľať
