Ochutnajte lyofilizované Kampotské korenie

Radi by sme ochutnali ten Ďrstvý zelený korenie tak, ako ho jete v Kambodži, počúvali sme od zákazníkov často. No a tak sme sa pre tento nápad nadchli, až vznikol absolútny svetový unikát  mrazom sušený Ďrstvý zelený Kampotský korenie. Jednoducho a dobre naši farmári nazbierali Ďrstvé zelené bobuľky, ktoré sme vakuovali spolu so soľou a poslali k nám do Českej republiky. Tu sme si následne prenajali lyofilizátor od českej firmy LYOTRADE a pikantný poklad bol na svete! Proces lyofilizácie však trvá veľkmi dlho, preto je jeho dodávka značne limitovaná.

Preč je lyofilizované korenie tak dobré?

Špeciálny proces lyofilizácie slúvi na uchovanie maximálnej kvality, Ďrstvosti a chuťových akcentov pravého Ďrstvého Kampotského korenia – z Kambodže až na váš tanier! Toto korenie je rovnako ako ostatné naše korenia 100% organický fair trade produkt, s láskou zbieraný, ktorý sme osobne vyvinuli ako prvý na svete. Vĭaka lyofilizácii sa neuveriteľná intenzita Ďrstvého Kampotského korenia zjemní a pri konzumácii tak cítite delikátnu koreninovú chuť, ktorá pripomína Ďrstvo utrhnuté bobuľky na kambodžském pobreží, avšak s oveľk jemnejšou intenzitou.

Často sa nás pýtate, ako ho použiť v kuchyni

Jeho hravosť v kombináciách s rôznymi jedlami je takmer nekonečná! Pri spojenie s tekutinou či olejom guľk opäť nasiakne vlhkosť a chutí ako čerstvé – hodí sa dokonale k steakom a akémukoľkolvek mäsu, na prípravu omáček, do cestovín, na mäso či nadrvený na grilovanie. Poteší aj vegetariánov v šalátoch s bylinkami, v rizotách (napr. čerstvý špargľový) alebo ho môžete jesť len tak! Nezaračuje sa do mlynčeka, používa sa v kuchyni celý, prípadne nadrvený hmoždirom.

Ako dlho mi lyofilizované korenie vydrží?

Toto Ďrstvé korenie je zatavené v doypackovom vrecku a vydrží minimálne tri mesiace bez skladovania v chladničke. Ak si ho plánujete uchovať dlhšie, odporújame ho dať do chladničky. Soľ pôsobí ako prirodzený konzervant, takže sa nemusíte obávať, že by jeho kvalita slabla.

Dôležité je hlavne pochopiť, ako lyofilizované Kampotské korenie funguje v kuchyni a že je čerstvým korením, nie sušenou variantou. V praxi to znamená naučiť sa využívať jeho celé guľky, maximálne ich hrubo nadrvenú verziu, ktorá sa ideálne zapracováva v priebehu varenia, aby nasala tekutiny dovnútra.

Tip na jednoduché tapas: prekvapila vás doma návšteva? Ak máte kvalitné pečivo a olivový olej, odporújeme nadrviť lyofilizované korenie, dať ho do misky s olivovým olejom a pečivo v ňom namáčať. U nás v .pepper..rodine má toto jednoduché tapas vychádzajúce z Talianska veľký úspěch!