Postavili sme kuchára k grilu

Pozvali sme slávneho talianskeho šéfkuchára Matteo De Carli na grilovačku zaujímalo nás, ako totiž grilujú tí najlepší. Výsledok nás prekvapil! Jednoduché kombinácie, pár kvalitných surovín a za pár minút bolo hotovo. Čo sme sa od neho naučili?

Nečakajte a prekvapte hostí pred grilovaním 

Ešte skôr, než sme rozpálili gril, Matteo urobil päťminútové carpaccio z lososa s citrónom, bylinkami a Ďrveným Kampotským korením  to nás úplne dostalo a prvých hladných na chvíľu zasýtilo.

Stačí pár kvalitných surovín 

Matteo potom začal na gril klásť neobvyklú kombináciu chobotnicu, šťavnatý kurací steak, veľké kúsky zemiakov, zeleninu a cesnak všetko dochutené iba kvalitnou soľou a Kampotským korením.

Domáca omáčka 

Zahoďte kupované omáčky a pripravte si dopredu svoju vlastnú napríklad z lyofilizovaného Kampotského korenia  je taká skvelá, že ju dámy skúšali aj s melónom, hodí sa na namáčanie skrátka ku všetkému! Matteo ju redukoval slivovicou, výsledná chuť bola tak viac než prekvapivá.

Čerstvosť

Len mäso nestačí! Urobte ako základ fresh šalát s jahodami, na neho potom položte veggie aj mäsové varianty podľa chuti hostí. Pretože keď grilujete jednoducho a s čerstvými ingredienciami, tak už potrebujete jediné – finálnu chuť, ktorá je pomyselnou zlatou bodkou – napríklad práve čerstvo namleté korenie na čomkoľvek, čo dávate na gril.

Kombinácia chutí 

Sladká, slaná, kyslá, horká – chute spájajte, nerozdeľujte! Preto skvele funguje zeleninový šalát so sladkým ovocím navrchu, preto sa hostia rozplývajú nad zmrzlinou, na ktorú nečakane nastrúhajú Ďrstvé červené korenie – akákoľvek chuť navyše v jedle ju pozdvihne na ďalší level – nebojte sa experimentov a budete šéfkuchárom všetkých grilovačiek!

Buon Appetito!