Blog

Vánoční dárky s Kampotským pepřem a mnohem víc teď najdete i v Potten & Pannen - Staněk

Blog

Vianočné darčeky s Kampotským korením a oveľa viac teraz nájdete aj v Potten & Pannen - Staněk

Od novembra nájdete naše krásne darčekové sady aj samotné Kampotské korenie vo všetkých kamenných predajniach Potten & Pannen – Stánok po celej Českej republike aj na Slovensku! Ak teda hľadáte vkusné darčeky pre svojich milovaných, navštívte niektorú z ich 14 predajní. Sme hrdí na spojenie s touto renomovanou českou značkou, ktorá sa zameriava na prémiové a dizajnové produkty vysokej kvality.  Čo vám toto partnerstvo prináša? 1. Široká ponuka Kampotských koreníNáš sortiment nájdete vo všetkých kamenných predajniach v nových dizajnových doypack sáčkoch. Produkty sú dostupné ako v Českej republike, tak aj na Slovensku. 2. Darčekové sady aj ochutnávkyOd 1. novembra na vás čakajú darčekové sady a v decembri potom možnosť degustácie našich produktov. Vyskúšajte si kvalitu nášho korenia na vlastné chuťové poháriky! 3. Vyškolený personálNaša špecialistka Šárka zaškoli zamestnancov vo všetkých predajniach vrátane online školenia pre Bratislavu. Vďaka tomu sa môžete spoľahnúť, že vám ich personál poskytne rady a pomoc ako skutoční znalci Kampotského korenia. 4. Špeciálna novembrová akciaPočas novembra pre vás máme obľúbenú akciu "Mesiac s..." a za nákup nad 2 000 Kč obdržíte kvalitnú bavlnenú utierku s vysokou savosťou z limitovanej edície v darčekovom balení.5. Darček v predajniach Potten & Pannen – StánokUž od 13. novembra až do konca mesiaca dostanete pri nákupe v kamenných predajniach zadarmo náš unikátny fermentovaný Kampotský korenie. 6. Kurzy varenia v Gourmet AcademyMilovníci varenia nás nájdu aj v Gourmet Academy na Vodičkovej ulici v Prahe a na Trnavskej ceste v Bratislave, kde sú pripravené kurzy so skúsenými lektormi. Tešíme sa, že vám toto partnerstvo prinesie rovnakú radosť ako nám!
Náš Kampotský pepř nově najdete také v prodejnách La Formaggeria

Blog

Náš Kampotský korenie nově nájdete taktiež v predajniach La Formaggeria

Máme pre vás krásnu novinku – a to spoluprácu so známou sieťou prémiových talianskych delikates La Formaggeria Gran Moravia. Spoločne sme vytvorili nový .pepper..cheese, ktorý doplní ich rodinu syrov NANO. Prírodný syr s dvoma druhmi kampotského korenia – lyofilizované korenené vločky a zelený korenie v soľnom kvete, ktoré vytvárajú absolútne neodolateľnú kombináciu. .pepper..cheese a ďalšie produkty z nášho sortimentu kúpite vo vybraných pobočkách La Formaggeria. V ponuke ďalej nájdete široký výber syrov a ostatných mliečnych výrobkov z vlastnej produkcie litovelskej syrovarne Brazzale Moravia. České mlieko, remeselná výroba a talianska tradícia. 4x v BRNE Zelný trh 19 Nákupné centrum Kráľovo Pole - Cimburkova 4 OC OLYMPIA - U Diaľnice 744, Modřice CAMPUS SQUARE - Netroufalky 770 ČESKÉ BUDĚJOVICELannova trieda 18 HRADEC KRÁLOVÉNC Futurum - Brnenská 1825/23 JIHLAVAMasarykovo námestie 99/67 LIBERECPražská 36 LITOVELTri Dvory 98 OLOMOUCHorné námestie 8 PLZEŇRooseveltova 77/2 8x v PRAHE Florentinum - Na Poříčí 1048/30 Václavské námestie 60 OC Quadrio - Spálená 2121/22 Na Hrobci 432/3 Vinohradská 1418/135 Bořislavka centrum - Evropská 866/65 M. Horákové 499/62 OC Letňany - Veselská 663 ZLÍNObchodný dom Zlín - nám. Práce 2523
Jak se vám líbil peprný díl MasterChef Česko?

Blog

Ako sa vám páčil pikantný diel MasterChef Česko?

Sledovali ste ďalšiu časť relácie MasterChef Česko? V stredu 22. 11. ste ju mohli vidieť na Voyo, zatiaľ čo na TV Nova až 29. 11. Na šesticu amatérskych kuchárov opäť čakalo výzva a taktiež vyradzovanie. Aká bola téma tejto časti? Ako sa s výzvou súťažiaci popasovali? Ktorý z našich korení majú najradšej porotcovia i súťažiaci? Pomohlo niekomu k víťazstvu? Boli ich výsledné taniere krásne? A kto si vypočul škaredý verdikt? Ale to by nebola kuchyňa MasterChef, keby porotcovia - Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt - nezariadili pekne korenistý zvrat… Čo myslíte, čo súťažiacim pripravili? Pozrite sa na Voyo už teraz, alebo sa tešte o týždeň, v stredu 29. 11., na TV Nova o 20:20.  Čo o varení s najlepším korením sveta hovoria tohtoroční súťažiaci a šéfkuchár a porotca Jan Punčochář? „Váš korenie máme radi a dobre sa nám s ním pracuje, predovšetkým s lyofilizovaným!“Jan Punčochář, šéfkuchár, MasterChef porotca „Váš korenie používam asi do všetkého, napríklad fermentovaný je perfektný!“Tereza Vyhlídalová, MasterChef finalistka 2023 „Milujem korenie, kto nie?! Korenie používam asi do každého jedla, môj obľúbený je určite biely korenie, milujem ho pre jeho jemnosť a intenzitu! Používam ho veľa do mojich obľúbených ázijských polievok.“Adam Rundus, MasterChef finalista 2023 „Pretože sa zaujímam o kvalitné suroviny, .pepper..field dobre poznám a doma s iným nevarím, pretože nemá absolútne konkurenciu, čo sa chuti a intenzity týka.“Petra Kamencová, MasterChef finalistka 2023
Představujeme náš dosud nejvíc pepřový gin

Blog

Predstavujeme náš doteraz najviac korenistý gin

Ďalší rok, ďalší úžasný .pepper..gin. Opäť v limitovanej edícii a opäť v spolupráci s Martinom Žufánkom. Ak nás poznáte, viete, že dvakrát ročne pre vás organizujeme Night Shopping – noc plnú výhodných cien a darčekov k nákupu. Tento rok sme ju opeprili premiérou tejto fľaše na našej .pepper..party, kde sme predstavili aj naše peprové koktaily. Ochutnajte ho, darujte ho v krabičke zo zachráneného kartónu alebo rozšírte svoju zbierku unikátnych fliaš. Martin dodal prvých 100 kusov, ktoré vlastnoručne podpísal a dal nám ich na predaj. „Je to koncert chutí a prvé husle v ňom hrá biely Kampotský korenie! “ Keď sa totiž spojí jeden z najlepších českých liehovarníkov a expert na taliansku kuchyňu, výsledok nemôže byť iný než úplne dokonalý. Martin Žufánek a Matteo De Carli spolu vytvorili dokonalý gin s celou paletou chutí: slanou, horkou, sladkou i kyslou. Biely Kampotský korenie otvára chuťové poháriky, a vy si tak užijete: zmes byliniek, ktorú vyberal taliansky šéfkuchár Matteo de Carli. citrusy so soľným kvetom Fleur de Sel z kampotských salín. domáci med, ktorý Martin dodal zo svojej záhradky. TIP od Martina na servírovanie „Som zástancom klasiky. Preto pijem gin čistý, nechladený a v tomto prípade so 3 guľkami bieleho korenia od pepper..fieldu.“ Rád si ho ale spríjemním aj pomarančovou kôrou.  Ak máte radšej long drinky, my vám odporúčame pridať Double Dutch suchý tonik a plátok citróna, prípadne môžete kokteil ozdobiť aj vetvičkou rozmarínu. Prečo práve biely korenie z Kampotu? Biely korenie má vo svete korenia trochu poškvrnenú povesť. Nekvalitné spracovanie a lúpanie z nezrelého čierneho korenia je bohužiaľ charakteristické pre korenie veľkých predajcov, ktorí ho vozia na náš kontinent nesprávne vysušené, čo sa značne podpisuje na jeho vôni i chuti. A to je veľká škoda, pretože biely korenie je niečím úplne jedinečným, čo obzvlášť platí pre korenie Kampotské. Pravé biele Kampotské korenie je totiž srdcom čierneho korenia, z ktorého je ručne lúpané po niekoľkodňovej vodnej kúpe. Keď potom vyschne na slnku, naši farmári ho starostlivo pretriedia. Jeho charakteristickú vôňu i chuť nakoniec „uzamknú“ do vákuových obalov a pošlú k nám do Európy.  Vy si užijete kafr, muškátový kvet, cédrové drevo i grapefruit pri každom otvorení vrecka alebo po otočení mlynčeka. Vianočný darček ako vypitý… vyšitý. Už predchádzajúca edícia .pepper..ginu od Žufánka sa okamžite stala bestsellerom vianočných darčekov minulého roka. Niektorí naň dokonca museli čakať aj dva mesiace. Na Vianoce však nečakajte a objednajte si ho včas. Novinkou vám totiž dávame možnosť kúpiť si nielen samostatnú fľašu, ale aj fľašu v kompletnom darčekovom sete. Ten obsahuje luxusnú kartónovú krabičku, 20 g bieleho Kampotského korenia a 100 g soľného kvetu Fleur de Sel. Potom je na vás, či pridáte na viečko aj gravírovanie a urobíte obdarovaným ešte väčšiu radosť.
Otevřete si bar doma a ochutnejte naše .pepper..cocktails

Blog

Otvorte si bar doma a ochutnajte naše .pepper..cocktails

Už nemusíte chodiť do baru – my privezeme bar k vám! Ako jedni z prvých v SR prinášame luxusné miešané drinky, akoby ste boli v jednom z najlepších barov v New Yorku. Naše RTD koktaily sú „ready to drink “, teda už hotové a predpripravené pre vaše pohodlie. V každej fľaši o objeme 350 ml na vás čakajú až štyri porcie silného drinku namiešaného barmanom Marcelom Jinochom – a nech už si ich užijete doma, na pikniku alebo budú jedinečným darčekom. Pretože stačí mať ľad a môžete si pripiť. Gimlet s bielym Kampotským korením Kto povedal, že koriander patrí len do jedla? Gimlet na ginovom základe, ktorý vonia ako kambodžské trhy. Veľa ginu, infuzovaného čerstvým koriandrom a sladkým kokosom, všetko doplnené o chuť talianskych bio citrusov vďaka Circular citrónu od Landcraft. Dokreslené bielym Kampotským korením, ktoré veľmi jemne dopĺňa všetky ázijské chute. Pripite si drinkom s 23,4 % alkoholu. Manhattan s červeným Kampotským korením Iba kvalitná whiskey, angostura z bylín a korenia a sirup z červeného Kampotského korenia. Nádherný, silný, klasický drink, ktorý má dlhý dojazd a najväčšiu pikantnosť. Krásnou bodkou celého Manhattanu je Turmut Landcraft – vermut z čerešňového sudu, vďaka ktorému je drink nádherne prevoněný a chuťovo bohatý. Doprajte si pohárik s 25,3 % alkoholu. Margarita so zeleným Kampotským korením Sofistikovaná absintová margarita so zeleným Kampotským korením a Landcraft brezinou. Druh kokteilu, ktorý sa nepodobá ničomu, čo ste doteraz v bare ochutnali. Tequila spolu s absintom tvoria silný základ, ktorý nádherne dopĺňa sladké agáve, slanosť a pálivosť čerstvého zeleného Kampotského korenia a drsná Brezina, ktorá v sebe ukrýva baza a brezovú miazgu. Odvážite sa dať si s 25,6 % alkoholu? Inšpiráciu pre túto vytŕbenú sériu miešaných nápojov máme z našich ciest po USA. Ale za ich vznik patrí veľká vďaka tým najpovolanejším, s ktorými sme spojili sily – barman Marcel Jinoch a remeselná pálenica Landcraft. Marcel v New Yorku miešal šesť rokov koktaily v slávnom Le Pavillon známom celebritám ako Angelina Jolie, Jeff Bezos alebo Taylor Swift a na slovenskej barovej scéne je vďaka tomu veľmi známy, pretože prináša nové trendy z NY aj k nám. Ondru, Petra a Janu z Landcraftu už poznáte – majú na svedomí náš prvý limitovaný .pepper..gin. Teraz sa postarali nielen o produkciu koktailov, ale v každej fľaši sa navyše ukrýva jeden z ich ikonických destilátov, likérov či turmutov, ktoré ručne spracovávajú vo svojich záhradách v Tursku.
Když se potká to nejlepší. Ve spolupráci s lihovarem Žufánek jsme stvořili limitovaný gin, jaký tu ještě nebyl

Blog

Keď sa stretne to najlepšie. V spolupráci s liehovarom Žufánek sme vytvorili limitovaný gin, aký tu ešte nebol

Robiť veci inak, dobre a výnimočne, to nie je len naše heslo, ale aj celé rady poctivých výrobcov v našom okolí. Jedným z nich je aj Martin Žufánek, zakladateľ liehovaru, ktorý nesie jeho meno a ktorý sa preslávil výrobou dokonalých destilátov s nápadom. Takýto nápad nesie aj náš lyofilizovaný zelený korenie a tak nás napadlo dať hlavy dokopy a spoločne sme vymysleli gin, ktorý nemá na českom ani inom trhu obdobu. Hlavnú prísadu, teda mrazom sušený zelený korenie, za ktoré sme získali gastronomického Oscara, sme si už prezradili. V tomto gine je však ukrytých oveľa viac. Vôbec prvýkrát sa Martin Žufánek rozhodol gin postaviť na vínovici v čisto talianskom štýle. K nej pridal olivy, mandle, bazalku, citrónovú trávu a tiež neroli, esenciálny olej z kvetov pomarančovníka horkého. Skrátka a dobre malý kúsok talianskeho slnka nalejte do priehľadnej fľaše. Či destilát následne budete chcieť zaliať suchým tonikom a užiť si príjemné letné osvieženie, alebo si ho doprajete čistý s pár guľkami červeného Kampotského korenia, aby ste rozlíšili všetky chuťové nuansy nášho diela, už necháme na vás. Prípadne si fľašu archivujte a spomeňte si na ňu až o pár rokov. Veď ide o limitovanú edíciu a pán Žufánek o ginu hovorí ako o jednom z najlepších, čo kedy vyrobil. Možno tak budete mať vo svojich rukách zaujímavý produkt, ktorý bude mať určitý investičný potenciál. Kto by však dokázal odolať takému pokladu ukrytému v okrovo zafarbenom skle s jedinečným dizajnom etikety od štúdia ARTBUREAU. Unikátnosť každej fľaše navyše podčiarkuje unikátne identifikačné číslo, vďaka ktorému si ju budete môcť aj pomenovať. Môžete jej hovoriť napríklad moja milovaná stoosmdesiatka.
Když se potká Itálie s Kambodžou. Ochutnejte naše dokonalé pepřové špagety

Blog

Keď sa stretne Taliansko s Kambodžou. Ochutnajte naše dokonalé pepřové špagety

Život je príliš krátky na to, aby sme v ňom neexperimentovali. Keď však vezmete ten najlepší korenie na svete a spojíte ho s tým najväčším cestovinovým pokladom, aký má Taliansko, výsledkom nemôže byť nič iné ako úplne dokonalé poňatie talianskych špagiet. Na začiatku však stála otázka, na koho sa obrátiť s prosbou, aby pre nás vytvoril dokonalé špagety s korenistým základom. Nakoniec sme sa rozhodli pre rodinný podnik ležiaci uprostred alpského masívu Alpe della Luna neďaleko Toskánska. Práve tu sídli Pasta di Borgo Pace, kde sa príprave cestovín venujú dlhé generácie. Tamojší experti v oblasti gastronómie a pekárstva pre nás vytvorili recept, ktorý sa opiera o niekoľko jednoduchých surovín, ktorými sú krištáľovo čistá alpská voda, slnko a tá najkvalitnejšia tvrdá pšenica a samozrejme nesmie chýbať ani ten najlepší korenie na svete pestované v provincii Kampot. Spracované tradičným postupom Tajomstvo unikátnej chuti špagiet spočíva, podobne ako u nášho korenia, v spôsobe spracovania. Cestoviny sa za čerstva vešajú a sušia pri teplote okolo 40 stupňov. Počas tohto procesu získavajú svoju charakteristickú dĺžku a pružnosť, ktorú nadobudnú počas 20 hodín sušenia.  Proces zároveň definuje ich štruktúru, ktorá nie je hladká, ako býva u cestovín, na ktoré ste zvyknutí zo supermarketu. Každý Talian vám povie, že aby omáčka na cestovinách dobre držala, musí byť ich štruktúra hrubá a mierne pomúčená. Nemusíte mať strach, že by sa drsnosť preniesla aj do chuti, tam sú tieto cestoviny naopak dokonale mäkké. K tomu prispieva aj šetrné mletie semolinovej múky na kameni, vďaka ktorému múka obsahuje jemné pšeničné klíčky zjemňujúce chuť cestovín a navyše dodávajúce bohatý obsah bielkovín. Cestoviny je ideálne párovať s klasickými paradajkovými či smotanovými omáčkami a nikdy nič nepokazíte niekoľkými hoblinkami parmezánu. A teraz už nezostáva nič iné, len popriať dobrú chuť.
Zázvorový drink s Kampotským pepřem: to nejlepší na povzbuzení imunity

Blog

Zázvorový drink s kampotským korením: to najlepšie na povzbudenie imunity

Prichádza jar a s ňou aj známa jarná únava, ktorá nám dovolí prežívať všetky zážitky maximálne na pol plynu. Spôsobov, ako s jarnou únavou bojovať, existuje hneď niekoľko. My sme sa rozhodli vytvoriť magický elixír, ktorý do vás vpraví toľko energie, že pred vami bude aj jarná únava utekať. Kvalitnými ingredienciami to začína i končí Dali sme hlavy dokopy s mágmi Petrom a Romanom z KOJU, ktorí pre nás namiešali nealkoholický koncentrát toho najlepšieho, čo z tela vyženie všetku únavu, posilní imunitný systém a celkovo nakopne chuť do života.  Základnými prísadami tohto magického elixíru je sila korenia, zázvoru a kurkumy. Vzali sme originálny KOJU Ginger shot obsahujúci BIO peruánsky zázvor, BIO kokosovú vodu, citrónovú šťavu a kvetový med a k nemu sme pridali výber tých najtmavších guľôčok červeného korenia s jeho jedinečne ovocným charakterom. Aby sme účinky korenia maximalizovali, pridali sme aj štipku kurkumy, ktorá spolu s korením tvorí neuveriteľné prírodné komando schopné liečiť celú radu neduhov v ľudskom tele. Zaujíma vás chuť pravého tmavo červeného korenia? Vyskúšajte ho samotný v zipovom balení, ktoré maximálne dlho uchová jeho ovocitosť a čerstvosť.  Prírodný liek na únavu i podporu zdravia .pepper..shot vám pomôže s naštartovaním organizmu, ale podporuje tiež jeho regeneráciu. Nakopáva metabolickú činnosť, pomáha bojovať so zápalmi a posilňuje činnosť srdca. Podpisuje sa tiež na budovaní silnejšej imunity, vďaka ktorej sa vyhnete nepríjemným chorobám. Vyšší obsah vitamínu C vytvorí okolo vášho tela ochranný štít, na ktorý si žiadna baktéria len tak nepríde! A dávkovanie? Doprajte si ho ráno pred raňajkami, môžete sa s ním naštartovať počas vášho športového tréningu, či sa s ním osviežiť počas dňa, keď cítite, že vaše batérie potrebujú nabiť trochu šťavy. Ideálna dávka je 40 ml denne, čo je presne jedna malá fľaštička. Zázvorový drink s Kampotským korením si môžete dať tiež samotný, primiešavať ho do džúsov a čajov, alebo z neho pripravovať alkoholické drinky.  Vyskúšajte a uvidíte sami. Niet lepšieho spôsobu, ako „vypáliť červíka“ z tela von.
Najdete nás tam, kde hraje čerstvost hlavní roli: mezi malými farmáři na Scuku

Blog

Nájdete nás tam, kde hrá čerstvosť hlavnú úlohu: medzi malými farmármi na Scuku

To najlepšie jedlo na svete uvaríte len a iba z čerstvých surovín a presne také suroviny nájdete na Scuku, online platforme, kde svoje produkty ponúkajú menší lokálni farmári a ďalší producenti. Novinkou medzi nimi sme aj my, pretože keď si už kupujete kúsok kvalitného hovädzieho, predsa ho neznehodnotíte nekvalitným korením. Nakupovanie na Scuku prináša celú radu výhod. Po prvé podporíte lokálnych producentov, o ktorých možno mnohokrát ani netušíte. Tým naštartujete lokálnu ekonomiku a potvrdíte im, že drina, ktorú do svojho remesla vkladajú, stojí za to.  Bio kvalita a bez chémie Zároveň sa vám na stôl dostanú potraviny dosahujúce podstatne vyššiu kvalitu než tie, ktoré nájdete v supermarketoch. Väčšina produktov totiž dosahuje biokvalitu, na ich ošetrovanie neboli použité žiadne chemické prípravky a tiež procesy následného spracovania sú podstatne šetrnejšie než v klasických potravinárskych závodoch či mäsokombinátoch. Paleta produktov, ktoré na Scuku nájdete, je skutočne široká. Bez problémov tu zoženiete mäso, zeleninu, ovocie, pečivo, trvanlivé potraviny, alkohol, ale napríklad aj kozmetiku či veci do domácnosti. Kde nás nájdete? Nás nájdete v sekcii korenia, kam sme priniesli všetky druhy korenia, ktoré nájdete aj na našom e-shope. Ďalej tu objavíte naše delikátne Kampotské soľné kvety zbierané z hladiny morských salín z tých najčistejších vôd Kambodže a nechýba ani naša špecialita v podobe korenistého piva, ktoré má vždy ten správny šmrnc. Naše korenie v spojení s lokálnymi potravinami pozdvihne vaše kulinárske umenie a odhalí vám krásu varenia z čerstvých surovín. Skúste svoj jedálny lístok prispôsobiť sezónnej ponuke na Scuku a uvidíte, že vám bude chutiť oveľa viac než pri varení z často unavených a ošizených potravín zo supermarketov. Naše Kampotské korenie vám navyše pomôže vytiahnuť z vašich jedál to najlepšie a spraví z nich pravú delikatesu. Zoznámte sa s celou ponukou Scuku sami, alebo sa rovno pozrite na naše produkty.
Kampotské zlato v čokoládě, které neodolal ani ománský sultán

Blog

Kampotské zlato v čokoláde, ktorému neodolal ani ománsky sultán

Všetky dobré veci sú okrúhle. Naša planéta, dobre napapané brucho a tiež koreniace zrná. Vďaka našej spolupráci s čokoládovňou Steiner & Kovarik sa medzi najlepšie okrúhle veci radia aj naše čokoládové guľôčky s malým kampotským prekvapením vo vnútri. Vždy, keď vymýšľame niektorú z našich noviniek, snažíme sa pri jej vzniku spojiť s tými najväčšími profesionálmi, na ktorých možno v Českej republike natrafiť. To bol aj dôvod, prečo sme oslovili Silviu Steinerovú a Petra Kovaříka z pražskej čokoládovne Steiner & Kovarik, ktorých čokoládu zdobí celá rada svetových ocenení a medzi ich zákazníkov patrí aj samotný ománsky sultán. Niet divu, ich unikátny koncept spracovania čokolády tzv. Bean-to-Bar, kedy má práve samotná čokoládovňa celú výrobu úplne pod kontrolou, je na prvý pohľad známkou kvality. Takúto výnimočnú čokoládu sme sa rozhodli doplniť o to najvýnimočnejšie, čo môže ponúknuť .pepper..field. Voľba okamžite padla na náš zelený lyofilizovaný korenie, za ktorý sme boli ocenení ako jediní v ČR gastronomickým Oscarem, teda zlatou trofejou Golden Fork na celosvetovej gastronomickej súťaži Great Taste. Ako na pravú bielu čokoládu a lyofilizované korenie? Práve vďaka lyofilizácii, alebo chcete sušeniu mrazom, sa nám podarilo zachovať v zelenom korení jeho čerstvosť a unikátnu sviežu chuť, ktorú dopĺňa ľahká slanosť nálevu, v ktorom je pred lyofilizáciou uchovávané. Tento poklad sme spolu so Steiner & Kovarik zabalili do netypickej bielej čokolády s pridanými mandľami, ktorá je jemným pohladením nielen po jazyku, ale aj po duši. A vedeli ste, že pravá biela čokoláda obsahuje ešte viac čokolády ako typická tmavá? Stačí, aby si výrobca ponechal veľmi cenné kakaové maslo, ktoré sa za iných okolností predáva do kozmetického a farmaceutického priemyslu. Ale presne toto Petr Kovařík nerobí, takže aj naše chocobombs sú plné toho najkvalitnejšieho a zdravého kakaového masla. Viete, ako chutí „zdravé “ dražé? Práve dražovač hrá absolútnu prim v ich výrobe. Vďaka nemu totiž vznikajú tieto nádherné, súmerné, zamatové zlaté guľôčky. Vo vnútri čokoládového dražé sa nachádza celé koreniace zrno, ktoré dodáva jemnému pôžitku poriadnu štipľavosť. Ako veľmi intenzívna bude, je úplne na vás a vašom výbere. V každom balení totiž nájdete hneď tri veľkosti guľôčok. Kým u najväčších prevláda chuť čokolády, ktorú jemne dokresľujú koreniace tóny v pozadí, v prípade najmenších guľôčok čakajte poriadne štipľavú jazdu, ktorá vás bude nesmierne baviť. Všetko sme zabalili do luxusnej darčekovej krabičky zdobenej zamatovo čiernou a jasne zlatou farbou, ktoré naznačujú, aký veľmi luxusný artikel sa vo vnútri skrýva.
Nezapomeňte svůj příští nákup na Rohlík.cz kvalitně opepřit

Blog

Nezabudnite si svoj ďalší nákup na Rohlík.sk kvalitne okoreniť

Teraz si náš Kampotský korenie môžete objednať a mať ho ešte v ten deň u seba doma! Na vaše želanie si ho môžete pridať už aj k nákupu na Rohlík.cz. Už nikdy sa vám teda nestane, že by ste náhodou varili bez najlepšieho korenia na svete. :-) Aby vaša cesta ku koreniu bola čo najsnazšia Vaše obľúbené Kampotské korenie nájdete na Rohlíku vo všetkých základných aj výberových variantoch – a portfólio pre vás budeme aj naďalej rozširovať. Môžete sa tešiť aj na darčekové sady, ktoré máte najradšej, alebo na špeciality v podobe čerstvých korení. Vybrali sme univerzálnu veľkosť 50 g v uzatvárateľných, recyklovateľných sáčkoch s elegantným dizajnom, ktoré okrem iného poslúžia aj ako skvelé zásobníky korenia do mlynčeka – uchovajú ho totiž v maximálnej čerstvosti.V ponuke na Rohlík.cz nájdete naše základné trio sušených korení – čierne, červené a biele a tiež unikátne druhy výberových korení – tmavo červené korenie a zelené lyofilizované, ktoré sa pýši zlatou trofejou Golden Fork z celosvetovej gastronomickej súťaže Great Taste Awards. Takéto portfólio korení vám bude stačiť na prekvapenie nejedného michelinského šéfkuchára, keby k vám náhodou prišiel na návštevu. Ku každému z našich korení sme vám napísali detailný popis aj naše odporúčania pre ideálne použitie v kuchyni, aby ste sa cítili ako doma. A ceny na Rohlíku sú tiež naše, domáce. Prajeme vám príjemný, korenistý nákup!
Vypusťte nøGin(a) z lahve a nechte se unést do světa exotických chutí

Blog

Vypustite nørGin(a) z fľaše a nechajte sa uniesť do sveta exotických chutí

Akoby to bolo včera, čo sme sa rozhodli vytvoriť našu prvú limitovanú edíciu .pepper..ginu s mangom a Kampotským korením. Po fľašiach s touto exotickou dobrotou sa len zaprášilo, a preto sme sa rozhodli náš počin zopakovať, avšak tentoraz vytvoriť dielo natoľko jedinečné, že sa mu na českom trhu len málokto vyrovná. Pri jeho tvorbe sme oslovili radu našich priateľov, s ktorými sme spolupracovali už skôr. K expertom Ondrovi a Petrovi z palírne Landcraft sa pridal Michal z Čokoládovne Heršfek so svojimi dokonalými fairtrade kakaovými bôbmi a unikátnou výrobou čokolády Bean-to-Bar a tiež kôra zo sicílskych bio pomarančov od pána Olšáka z ChuťSicílie. Všetky esencie týchto dokonalých prísad sme vyextrahovali a spojili do jedného celku do veľmi jemného destilátu novej kategórie: nøGinu. Ten je exotickou kompiláciou nečakaných chuťových tónov, ktoré vás zavedú do úplne nového sveta zážitku z ginu. Borievka? Tú v tomto prípade nečakajte. Základy ginu sme skutočne kompletne prekopali a postavili ich na jedinečnom Kampotskom zelenom korení, ktoré všetky chuťové vnemy rozhýbe a ľahko pritvrdí. NøGin vás naladí do výnimočne dobrej nálady a vy mu to môžete vrátiť. Jeho balenie sme totiž doplnili o radu nálepiek vyrobených z recyklátu, ktoré pre nás navrhlo štúdio Butterflies&Hurricanes. S ich pomocou si môžete svoju fľašu nøGinu ozdobiť presne podľa svojich predstáv a dovoliť fľaši hlásiť posolstvo tohto ginu aj potom, čo v nej nezostala ani kvapka. Život je totiž až príliš krátky na to, aby sme pili bez možnosti lepiť okolo seba nálepky s udržateľným presahom. A verte nám, že vďaka 47 % alkoholu sa bude lepiť všade. ☺
Proč s námi vaří michelinští šéfkuchaři

Blog

Preč s nami varia michelinští šéfkuchári

Matteo de Carli a ďalší michelinskí šéfkuchári využívajú vo svojej kuchyni zásadne korenie pestované v Kampote. Dôvod? Jeho jedinečná chuť, ktorá dokáže povýšiť každý michelinský pokrm na najvyššiu úroveň. Nemusíte však byť šéfkuchár ovenčený hviezdičkami, aby ste pomocou korenia z Kampotu vykúzlili jedlo, ktoré bude milovať každý, kto ho ochutná. Kampotské korenie nie je ani zďaleka podobné koreniu kúpenému v supermarketoch Jeho chuť je špecifickejšia a oveľa intenzívnejšia, čo je tiež dôvod, prečo mu dať v pokrme doteraz nevídaný priestor. Aby chuť kampotského korenia vynikla, nie je nutné používať gramy a gramy tohto drahocenného korenia. Stačí ho len spárovať s tými správnymi surovinami. Dokonalým príkladom toho, že v jednoduchosti môže byť sila korenia, je japonský recept na úpravu strukov edamame. Tie vďaka koreniu získavajú neuveriteľne lahodnú chuť, v ktorej sa prejavujú exotické chuťové tóny exportované z Kambodže. Pri používaní korenia je vždy potrebné myslieť na to, že podobne ako soľ, chuť surovín zosilňuje. Zároveň s tým ju však aj mení. Dodáva jej totiž tú ľahko zemistú a exotickú chuť, ktorá je tým tajomstvom známych michelinských šéfkuchárov. Môže sa to zdať zvláštne, ale korenistá chuť sa nehodí len do tradičných slaných jedál Korenie dokáže efektívne podporiť aj chuť dezertov či miešaných nápojov, stačí len trochu experimentovať. Verte však, že drvené korenisté zrná kombinované s jahodami okamžite vzbudia pozornosť všetkých vašich hostí a posadia ich do kresla. Nebojte sa využiť aj dekoratívne schopnosti korenia. Kuracie mäso pripravené v tvrdej korenistej kruste či korenisté guľôčky ležérne sa váľajúce v čerstvej korenistej omáčke sú záležitosťou, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oko stravníka. Zhrnuté a podčiarknuté, nebojte sa korenia, spoznávajte ho, hrajte sa s ním, objavujte s ním úplne neznáme kulinárske možnosti a prekvapte ním tých, pre ktorých najradšej varíte.
Příběh nøGinu

Blog

Príbeh nøGinu

Nebolo to rozprávka, ale vďaka svojmu epickému, až trochu neuveriteľnému príbehu by to mohla byť. O tom, že chalani z řemeselného lihovaru Landcraft robia svoju prácu viac než dobre, sme sa všetci mohli presvedčiť minulý rok, keď sa po našom spoločnom .pepper..ginu len tak zaprášilo. Tento rok sme sa spoločne rozhodli nielen okoreniť, ale pridať mu omamnú vôňu čokolády a sicílskych pomarančov. Nechajme prehovoriť Ondru z Landcraftu, ktorý nádherne napísal náš spoločný príbeh, cestu, ktorá skončila stvorením novej kategórie cirkulárnych destilátov: nøGinu. Alebo začala? „Našli sme pána Olšáka... ... dovážal bioprodukty zo Sicílie, prevádzkoval v Mělníku posilňovňu a všade možno mal automaty na pomarančové freshy. Vysvetlil som mu, o čo nám ide, a on sa stále mračil: pozrite, nemajte mi to za zlé, ale ja vám jednoducho nechcem predávať pomaranče len preto, aby ste z nich olúpali kôru. To predsa musí ísť nejako vyriešiť. Nechám si to prejsť hlavou. Deň na to nám volá znova: Viete čo? Už to mám. Každý piatok a sobotu robím freshy na Holešovickej tržnici. Šupky hádžem do vreca a vrecia potom do koša. Keď ich budete chcieť, môžete si ich vždy v sobotu poobede odviezť. A bolo to. Znamenalo to síce každú sobotu vyraziť na tržnicu, ale to sa na striedačku dalo vyriešiť,“ a tak do tohto príbehu ako prvá vstúpila kôra sicílskych pomarančov, jediná, ktorú v Landcrafte používajú od roku 2019 do svojich destilátov.  „Michal Herúšek nám ukazuje svoju rodinnú čokoládovňu, výrobu čokoládových lanýžov, melangeér a množstvo ďalších úžasností. Potom sa dostávame k procesu nákupu kakaových bôbov, ich fermentácii a praženiu. Tu je pražička. Tu sa z tých bôbov oddeľujú šupky. Tie dávame sem do tých vriec. Počkať! Odpad? Zasvieti nám cirkulárne oko. Michal, dal by si nám tie vrecia? V nasledujúcich týždňoch sa pokúsime o extrakciu a destiláciu kakaových šupiek. Využívame Petrovo vzdelanie v organickej chémii, vákuum, dvojité destilácie tukov a ďalšie fígle, aby sa nám do výsledku nedostával kakaový maslo, ktorého sú šupky plné. Nakoniec sa nám to darí a výsledkom je destilát, ktorý vonia ako čerstvo zaliata horúca čokoláda.“ Čokoládu od Herufkov už od nás dobre poznáte v spojení s naším Kampotským korením. Dokázali sme si predstaviť toto spojenie aj v alkohole, a tak sme povedali: prečo nie. Čo je to negin? „Keď potom príde Klára s Davidom s tým, či sme ready na další ročnik .pepper..ginu., snažíme sa ich presviedčať, aby to nemusel byť gin. Počkaj, gin dnes robí každý hlupák. Počínme skúšať negin. Čo je to negin? Jednoducho nieČo ako gin, len tam nedáš jalovec,“ Čo? To ide?  Chlapi nám vysvetlili, že áno. žán gin je kategória preŭtahových destilátov na základe jalovca, ktorý chuť si dokáže predstaviť každý. Ináč sú v jednotlivých ginoch obrovské rozdiely: v niektorých ho môže byť tak málo, že prakticky nie je cítiteľný. Ich jadro tvoria iné bylinky a prísady. Názov gin je ale tak signifikantný, že si ho neodpustia.  Náš nøGin ukazuje, že nepotrebuje kategóriu, ale neskrýva svoj pôvod. Je mu vlastná destilácia vo veľmnojemnom liehu, kam prišli všetky tri esencie – zelený Kampotský korenie, čokoláda a pomaranče – vyextrahované predtým osobitne. Zistili sme, že jalovec vôbec nie je potrebný, aby tento destilát bol komplexný v chutiach a vôni. Normálna etiketa by bola celkom nuda, povedali sme si. A tak sme toto rebelské dielo zakončili v umeleckom dome Butterflies&Hurricanes, kde nám výtvarníci navrhli to pravé, osobité… Etiketu? Ani v najmenšom. Tieto sútržpky našího príbehu. Je ich celkom 19 a len vy si môžete zvoliť, akú podobu svojmu nøGinu vytvoríte. Reprezentujú základné hodnoty nás všetkých, ktorí za nøGinom stojíme: cirkularitu, ekológiu, udržateľní, lásku k planéte, k našej práci a k ľudom okolo nás. A odporúdenie chlapcov z Landcraftu? „Sám? Božský. S tonikom? Geniálny.“ A my len doplníme, že absolútne geniálny tonic je práve ten ich To_Nic, alebo grepová soda od Imperialu. :-)
Máme nové luxusní obaly ze zachráněného kartonu

Blog

Máme nové luxusné obaly zo zachráneného kartónu

Že aj dizajnové veci môžu byť užitočné, či dokonca udržateľné, vám radi ukazujeme už niekoľko rokov. Teraz prichádzame s ďalšou novinkou v podobe darčekových sád a stojanov zo zachráneného kartónu u nás v Čechách a prinášame vám tak dôkaz, že aj recyklovateľný materiál môže byť luxusným a dizajnovým obalom. Len je potrebné pár vzdelaných a šikovných rúk! Áno. Naše nové darčekové sady a stojany na sklenené skúmavky s Kampotským korením kedysi naozaj boli kartónom určeným na jednoduché spracovanie lisom. Osud však nie je vždy jednoznačný a tak aj tento kartón vzali do rúk šikovní ľudia a citlivo ho premenili na dizajnové kúsky s originálnym a minimalistickým vzhľadom, ktorými sa budete chcieť pochváliť. Udržateľnosť, ľahkosť a praktickosť. Zamilujte sa spolu s nami! Šetrné k lesnému hospodárstvu Zachránený kartón použitý pre naše sady má certifikáciu FSC (Forest Stewardship Council), ktorá zjednodušene zaručuje, že výrobky podporujú to najšetrnejšie lesné hospodárstvo. Tento certifikát do veľkej miery zabraňuje nelegálnej ťažbe dreva v lesoch u nás a po celej Európe. Od samého začiatku sú naše obaly maximálne udržateľné a ohľaduplné k životnému prostrediu. Piťvrstvová až sedemvrstvová vlnitá lepenka, ktorá sa pre špeciálny tvrdený kartón používa, sa navyše dá až trikrát zrecyklovať, čo napomáha základnému cieľu tejto myšlienky, ktorým je: zbytočne neplytvať! Odolnosť materiálu sa podobá drevenému masívu A čo keď svoj stojan polijem vodou? Nevadí! Naše darčekové balenia a doplnky zo zachráneného udržateľného kartónu majú špeciálnu povrchovú úpravu a vďaka nej sú pripravené slúžiť vám niekoľko rokov a byť jedným z najodolnejších materiálov, ktoré máte doma. Ani vody sa nezľaknú. Je jasné, že loďku z nich asi nikdy nevyrobíte, ale trocha vody na kuchynskej linke ich naozaj nezničí. Veď je to ten istý materiál, z ktorého Kartoons vytvára napríklad sedačky a záťažový nábytok. ☺ Niektoré modely sú navyše vystužené iným materiálom, napríklad MDF doskami alebo drevenými pásmi, ktoré zaručujú ich väčšiu odolnosť. Tiež naše darčekové krabice a stojany sú vystužené krásnymi, dizajnovými, dubovými doskami, vďaka čomu sú extrémne pevné. Spolupráca, ktorá hreje pri srdci Pre spoluprácu si vyberáme české firmy, ktoré sú svojimi výrobkami unikátne, myslia na život okolo seba a o ktorých vieme, že náš spoločný výsledok bude stáť za to. Okamžite sme si zamilovali minimalizmus, s ktorým Kartoons prišli na trh a prerazili aj do veľkých dizajnových domov u nás i v zahraničí. Máme slabosť pre prírodné materiály, keďže aj náš kľúčový produkt, ktorým je Kampotské korenie , nám dala príroda samotná za pomoci farmárov. Všetko je ručná práca, všetko je maximálne šetrné a opečovávané láskavými rukami, ktoré vedia vytvoriť kvalitné produkty a dizajnové skvosty. Vedeli ste, že… … vo svete sa prvá kolekcia kartónových výrobkov (napr. aj nábytku) objavila už v 70. rokoch? Už desiatky rokov späť ľudia vedeli, že kartón rozhodne nie je obyčajný papier. Kartón má neuveriteľnú pevnosť a nosnosť, je ľahký a ľahko spracovateľný. Vďaka novodobým technikám za použitia laseru sa z neho dajú vytvoriť skutočné dizajnové skvosty a môže naplno využiť svoj potenciál stať sa dokonalým doplnkom v domácnosti.
Co v listopadu ochutnáte v našich restauracích?

Blog

Čo v novembri ochutnáte v našich reštauráciách?

Kampotské korenie patrí medzi najlepšie korenia na svete. Jeho chuť je tak výnimočná, že s ním varia tí najlepší kuchári ovenčení michelinskými hviezdami, aby boli schopní zo svojej kuchyne vydávať pokrmy v tej najvyššej kvalite. Vďaka .pepper..fieldu môžete svojim hosťom ponúknuť podobne kvalitné jedlo a ani k tomu michelinskú hviezdu nepotrebujete. Čo je nové v partnerských reštauráciách, ktoré s nami korenia vo veľkom? V pražskej Kantýne i ESKA od Ambiente nás môžete nájsť nielen na pulte, ale aj v jedálnom lístku. Na pulte môžete všetky korenia ochutnať a zakúpiť si ich domov. V menu môžete ochutnať všetky druhy korení vrátane čerstvých noviniek. A že ich napríklad taká Kantýna má veľa! Nechajte sa zviesť kvalitným mäsom a šéfkuchárom Lukášom Drábom, ktorý presne vie, ktoré korenie lahodí ku ktorému druhu mäsa. V prestížnej reštaurácii Le Grill v Prahe 1, kde varí sympatický šéfkuchár Jarda Hlavsa, môžete ochutnať náš fermentovaný korenie v novembrovom menu.  V SOHO vám šéfkuchár Tomáš Mrvík pripraví dokonalý tomahawk steak s omáčkou z Kampotského korenia. V kombinácii s novo zrekonštruovaným prostredím reštaurácie je to doslova gastronomický zážitok! Dvůr Perlová voda za Prahou s nami varí denne čokoľvek – na mlynčeku už málokedy nájdete iné korenie než naše, na kvalite tu šéfkuchár Ondra naozaj nešetrí! Zajazdite si sem na víkend a degustujte od rána do večera. Vínograf na Senovážnom má stále v menu pastrami na našom korení zo septembrovej spoločnej akcie. No a v našom milovanom Casa De Carli nájdete každý mesiac špecialitu, ktorá je doladená do posledného detailu – ale tú vám na mesiac november neprezradíme, aby sme vám neukradli všetky prekvapenia! Chcete s nami tiež koreniť? Pre gastronomické podniky tohto typu pripravujeme špeciálne ponuky aj veľkoobjemové výhodné balenia, vďaka ktorým majú tamojší šéfkuchári vždy dostatočne veľkú zásobu korenia z Kampotu a tak sú na svoje menu vždy schopní zaradiť chuťovo dokonale vyvážené pokrmy s trochou kambodžskej štipľavosti. O tom, aké výnimočné korenie tu hovoríme, dokazuje fakt, že našim produktom udelila londýnska Guild of Fine Foods najvyššie ocenenie Great Taste – a naše korenie dokonca získalo aj gastronomického Oscara v podobe Golden Fork. Jedná sa skrátka o produkt, ktorému na svete niet rovného a ktorý rozdáva radosť a výnimočnú chuť všade tam, kde sa s ním pracuje. Nielenže vďaka nemu budú hostia vaše pokrmy milovať, ale zároveň jeho nákupom pomôžete farmárom, ktorí korenie v ďalekom Kampote vypestovali. Inak – ak ste prevádzkový, majiteľ, či sa chcete dozvedieť o nás a našich reštauráciách viac, radi vám všetko prezradíme!
Kampotský pepř nyní i ve velkých gastro baleních pro restaurace

Blog

Kampotské korenie teraz aj vo veľkých gastro baleniach pre reštaurácie

Nie je tajomstvom, že .pepper..field spolupracuje s renomovanými českými reštauráciami, ktorým umožňuje variť z toho najlepšieho korenia na svete. Korenie z Kampotu dodávame profesionálom, ktorí majú na svojom konte aj ocenenie slávnou michelinskou hviezdou a ktorí na tomto korení stavajú jedinečné menu, miešajú infúzované drinky a pripravujú nečakane rafinované dezerty. Svojich hostí jednoducho neustále prekvapujú chuťou, ktorú ich návštevníci doposiaľ nemali na jazyku.  Partnerstvo s tými najlepšími Tých reštaurácií, s ktorými sme si podali ruky a uzavreli partnerstvo, je dnes už celá rada. Patrí medzi ne napríklad Casa De Carli v čele s michelinským šéfkuchárom Matteom De Carli, ktorý je naším ambasádorom a jeho panna cotta s červeným Kampotským korením ocenil aj český Forbes ako niečo úplne výnimočné. Spomíname radi aj na MIURA reštauráciu v Beskydách, kde renomovaný šéfkuchár Michal Goth vie o korení toľko, čo málokto. Nájdete nás aj v SOHO Restaurant, kde sme spočiatku dlhodobo varili, ale teraz si tu môžete naše Kampotské korenie aj kúpiť. Medzi tieto mená sa môžete zaradiť aj vy so svojou reštauráciou. Stačí sa iba stať členom nášho koreninového klubu a tešiť sa z výhod, ktoré vám toto členstvo prináša. Medzi ne patrí napríklad organizovanie špeciálnych eventov, ktorých sa môžete zúčastniť a dozvedieť sa tak viac o tom, ako s pomocou Kampotského korenia zostaviť unikátne menu a namiešať nečakane delikátne drinky. Otvorí sa vám možnosť exkluzívnej spolupráce s nami, ktorú s reštauráciami pripravujeme, ako napríklad náš veľmi úspešný event s pravými Kambodžanmi v reštaurácii SIA, kde sme zároveň prispeli každým jedlom na komunitu v Kardamomových horách. Chcete koreniť vo veľkom? Špeciálne pre potreby všetkých šéfkuchárov sme si tiež pripravili balenie Kampotského korenia výhodne pre reštaurácie. V našej ponuke nájdete kilogramové balenie korenia červeného, čierneho, bieleho, ale aj výberových druhov, ktorými sú lyofilizované zelené a tmavo červené Kampotské korenie.
Co se skrývá za .pepper..ginem?

Blog

Čo sa skrýva za .pepper..ginom?

Ako už asi viete, korenie sa dá rafinovane kombinovať s celou radou zaujímavých prísad, ktoré by vás ani vo sne nenapadli. Pridať štipku korenia do zmrzliny či do kávy ste už možno niekedy vyskúšali. Čo ale skúsiť ostré korenie skombinovať ešte ostrejším ginom? Aj keď sa táto kombinácia môže javiť len ako výzva pre najodvážnejších, opak je pravdou. Koreninový gin si zamiluje každý milovník exotických chutí. Pravý gin s nádychom exotiky Ak ste niekedy ochutnali gin, určite ste zaznamenali predovšetkým chuť jeho najdôležitejšej zložky, ktorou je borievka. Avšak každý výrobca má inú receptúru, ktorá dodáva ginu rozmanité chuťové tóny. Náš gin s Kampotským korením je malým extraktom všetkého, čo máme tak radi na Kambodži. V špeciálnej edícii, ktorá obsahuje iba 999 fliaš, nájdete jemné tóny manga, koriandra, ktoré dopĺňajú citrusy, zázvor, ženšen a citrónovú trávu. Korunu všetkému nasadzuje Kampotské zelené korenie, ktoré bolo pri výrobe ginu použité vôbec prvýkrát. Na našom prvom po(č)gine sme pracovali aj my sami Tento gin sme si pre vás pripravili v spolupráci s malým remeselným liehovarom Landcraft. Chlapci sú neuveriteľní experimentátori, ktorí na každý ovocný plod pozerajú ako na skvapalniteľný extrakt šťastia. S ich pomocou sme dali dokopy skutočný unikát, na ktorý sme neuveriteľne hrdí a ktorý bude chutiť každému. Dokonca aj Kambodžanom! Proces výroby sme si neuveriteľne užili, sami sme mačkali čerstvé mango a ochutnávali nespočet kombinácií byliniek a výluhov, kým to nebolo to pravé orechové. Nielenže náš gin chutí samotný, ale môžete si z neho namiešať aj výborný drink. K tomu najlepšie poslúži mangový tonik či mangový džús. Počas prípravy vložte do pohára pár guľôčok nášho Ďrveného Kampotského korenia, zalejte primeraným množstvom ginu a nakoniec pridajte tzv. brzdu, teda niektorý z vyššie spomenutých nealkoholických nápojov. Uvidíte, že vám náš gin prinesie úplne nový chuťový zážitok, ktorý sa nevyrovná žiadnemu inému podobnému drinku!
Pepřová čokoláda. Proč už nebudete chtít jinou

Blog

Pepŕová čokoláda. Preč už nebudete chcieť inú

Jemnosť kakaových bôbov z Južnej Ameriky v spojení s trochou štipľavej chuti z Kambodže, presne tak by sa dali opísať delikátne čokolády, ktoré pre vás pripravujeme v spolupráci s čokoládovou manufaktúrou HERUFEK. S ňou zdieľame nielen vášeň pre dokonalé chute, ale aj filozofiu pomáhať prostredníctvom našej práce ľuďom na druhej strane planéty. Fair trade s čokoládovo-pepřovou príchuťou Ak budete listovať naším sortimentom, určite neprehliadnete čokolády s mletými pepřovými zrnkami. Túto delikatesu sme si pre vás pripravili s Jitkou a Michalom Herúffkovými, ktorí sa venujú výrobe čokoládových dobrôt takmer desať rokov. Po počiatočných peripetiách s hľadaním tých správnych bôbov sa im nakoniec podarilo objaviť pravý kakaový poklad z Belize, Guatemaly a taktiež Dominikánskej republiky. Podobne ako my, aj Herúffkovi odoberajú kakaové bôby priamo od tamojších farmárov, ktorých následne spracovávajú vo svojej čokoládovej manufaktúre v južnomoravskej Čejči. Nápad kombinovať náš Kampotský pepř s čokoládou sme nosili v hlave už dlho a keď sme sa o Herúffkových a ich ceste dozvedeli, neváhali sme ani sekundu. Červený pepř s čokoládou je spojenie, ktoré dokonale funguje Herúffkovi patria medzi výrobcov, ktorí sa rozhodne neboja zaujímavých experimentov, a preto nebolo vôbec ťažké dohodnúť sa na vzájomnej spolupráci, ktorej výsledkom sú tri rôzne druhy delikátnych čokolád. Čokolády sú už na prvé ochutnanie tak fantastické, že sme ich vyrobili doslova lusknutím prsta. Tmavá čokoláda v kombinácii s červeným Kampotským pepřom prináša s každým ulomeným kúskom výlet do hlbokej exotickej džungle medzi divoké pepřové liány a kakaovníky. Mliečna čokoláda s pepřom nám svojou jemnosťou pripomína, aký sladký dokáže byť život. Čo by to však bol za život bez trošky vzrušenia. Preto jemnosť tejto čokolády dopĺňame o červený pepř, ktorý mliečny pôžitok dopĺňa o nečakane rafinované, sýte tóny pepřu. Veľké finále predstavuje čokoláda biela . Po vložení kúsku bielej čokolády do úst sa rozpúta malá symfónia sladkých tónov doplnených o ovocne ostré korenisté nuansy, ktoré pri bežnej čokoláde rozhodne nečakajte. A malé tajomstvo - u nás táto biela čokoláda vyhrala! Už ste ochutnali? Ktorá je tá vaša naj? :-)
Postavili jsme šéfkuchaře ke grilu

Blog

Postavili sme kuchára k grilu

Pozvali sme slávneho talianskeho šéfkuchára Matteo De Carli na grilovačku – zaujímalo nás, ako totiž grilujú tí najlepší. Výsledok nás prekvapil! Jednoduché kombinácie, pár kvalitných surovín a za pár minút bolo hotovo. Čo sme sa od neho naučili? Nečakajte a prekvapte hostí pred grilovaním  Ešte skôr, než sme rozpálili gril, Matteo urobil päťminútové carpaccio z lososa s citrónom, bylinkami a Ďrveným Kampotským korením – to nás úplne dostalo a prvých hladných na chvíľu zasýtilo. Stačí pár kvalitných surovín  Matteo potom začal na gril klásť neobvyklú kombináciu – chobotnicu, šťavnatý kurací steak, veľké kúsky zemiakov, zeleninu a cesnak – všetko dochutené iba kvalitnou soľou a Kampotským korením. Domáca omáčka  Zahoďte kupované omáčky a pripravte si dopredu svoju vlastnú – napríklad z lyofilizovaného Kampotského korenia – je taká skvelá, že ju dámy skúšali aj s melónom, hodí sa na namáčanie skrátka ku všetkému! Matteo ju redukoval slivovicou, výsledná chuť bola tak viac než prekvapivá. Čerstvosť Len mäso nestačí! Urobte ako základ fresh šalát s jahodami, na neho potom položte veggie aj mäsové varianty podľa chuti hostí. Pretože keď grilujete jednoducho a s čerstvými ingredienciami, tak už potrebujete jediné – finálnu chuť, ktorá je pomyselnou zlatou bodkou – napríklad práve čerstvo namleté korenie na čomkoľvek, čo dávate na gril. Kombinácia chutí  Sladká, slaná, kyslá, horká – chute spájajte, nerozdeľujte! Preto skvele funguje zeleninový šalát so sladkým ovocím navrchu, preto sa hostia rozplývajú nad zmrzlinou, na ktorú nečakane nastrúhajú Ďrstvé červené korenie – akákoľvek chuť navyše v jedle ju pozdvihne na ďalší level – nebojte sa experimentov a budete šéfkuchárom všetkých grilovačiek! Buon Appetito!