Tekvicová polievka s pomarančom a lyofilizovaným kampotským korením
Ingrediencie
- 1 stredne veľká tekvica
- 1 väčšia mrkva
- 1 strúčik cesnaku
- 1 l vody
- Kúsok zázvoru
- Soľ
- lyofilizované Kampotské korenie
- Smotana
- Šťava z polovice pomaranča

Postup
1) Tekvicu umyjeme, nakrájame na kúsky. Rovnako nakrájame aj mrkvu.
2) Všetko dáme na plech spolu so strúčikom cesnaku, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre, kým zelenina nezmäkne.
3) Potom ju presunieme do hrnca, zalejeme 1 litrom vody a varíme do úplného zmäknutia.
4) Ku koncu varenia pridáme na jemno nastrúhaný zázvor a necháme ešte krátko povariť.
5) Prilejeme šťavu z polovice pomaranča a rozmixujeme dohladka.
6) Nakoniec vmiešame smotanu (alebo kokosové mlieko) a dochutíme soľou a korením.
