Tekvicová polievka s pomarančom a lyofilizovaným kampotským korením

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká tekvica
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 l vody
  • Kúsok zázvoru
  • Soľ
  • lyofilizované Kampotské korenie
  • Smotana 
  • Šťava z polovice pomaranča 

Postup

1) Tekvicu umyjeme, nakrájame na kúsky. Rovnako nakrájame aj mrkvu.

2) Všetko dáme na plech spolu so strúčikom cesnaku, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre, kým zelenina nezmäkne.

3) Potom ju presunieme do hrnca, zalejeme 1 litrom vody a varíme do úplného zmäknutia.

4) Ku koncu varenia pridáme na jemno nastrúhaný zázvor a necháme ešte krátko povariť.

5) Prilejeme šťavu z polovice pomaranča a rozmixujeme dohladka.

6) Nakoniec vmiešame smotanu (alebo kokosové mlieko) a dochutíme soľou a korením.