Tekvicová polievka s pomarančom a lyofilizovaným kampotským korením
Ingrediencie
- 1 stredne veľká tekvica
- 1 väčšia mrkva
- 1 strúčik cesnaku
- 1 l vody
- kúsok zázvoru
- soľ
- lyofilizované Kampotské korenie
- smotana
- šťava z polovice pomaranča

Postup
1. Tekvicu umyjeme, nakrájame na kúsky. Rovnako nakrájame aj mrkvu.
2. Všetko dáme na plech spolu so strúčikom cesnaku, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre, kým zelenina nezmäkne.
3. Potom ju presunieme do hrnca, zalejeme 1 litrom vody a varíme do úplného zmäknutia.
4. Ku koncu varenia pridáme na jemno nastrúhaný zázvor a necháme ešte krátko povariť.
5. Prilejeme šťavu z polovice pomaranča a rozmixujeme dohladka.
6. Nakoniec vmiešame smotanu (alebo kokosové mlieko) a dochutíme soľou a korením.