Bravčová kotleta so zeleným špargľom, smržmi, konfitovanými zemiakmi a čiernym Kampotským korením
Ingrediencie
- 250–300 g bravčovej kotlety s kosťou
- 6 ks zeleného špargle
- 6 ks zemiakov
- 50 g smrčkov
- 50 ml mäsovej šťavy demi-glace
- 50 ml smotany
- 10 listov medvedieho cesnaku
- masť
- Soľný kvet
- Čierne Kampotské korenie
Postup
1. Zemiaky nakrájajte na 6 rovnako veľkých kúskov a konfitujte do mäkka v masti.
2. Bravčovú kotletu okoreňte soľou a čiernym Kampotským korením.
3. Vložte na rozpálený gril a grilujte z každej strany približne 10 minút, prevoňajte pridaním niekoľkých listov medvedieho cesnaku.
4. Medzitým orestujte smrčky, zalejte demi-glace a smotanou a pár minút povarte. Osoľte a okoreňte čiernym Kampotským korením.
5. 2 minúty pred dokončením mäsa pridajte na gril ešte zelený špargľ a grilujte 1 minútu z každej strany.
6. Bravčovú kotletu zložte z grilu, pridajte konfitované zemiaky, ktoré ste predtým vybrali z masti a prilievajte smrčkovú omáčku. Dozdobte grilovaným zeleným špargľom a čerstvými listami medvedieho cesnaku.
Dobrú chuť!
Autor: Ondrej Hutník

