Cestoviny plnené špenátom a ricottou s červeným korením
Ingrediencie
- 1 balenie cestovín Conchiglioni Giganti (veľké mušle)
- cca 300 g krájaného mrazeného špenátu
- cca 400 g ricotty
- 3 mozzarelly
- šálka nastrúhaného parmezánu
- 1 vajce
- nakrájaná čerstvá bazalka
- 1 strúčik cesnaku
- soľ podľa chuti
- Červený Kampotský korenie
- paradajková omáčka podľa vášho výberu
Postup na košíčky
1. Rúru si predhrejte na 180 °C. Nalejte polovicu paradajkovej omáčky do pripravenej zapekacej misy. Mne sa do misy zmestilo cca 15 kusov cestovín. Skúste si spočítať, koľko sa ich do zapekacej misy zmestí vám, ale majte na pamäti, že cestoviny si musíte uvariť o niečo viac, pretože sa niektoré počas varenia alebo plnenia môžu roztrhnúť.
2. Uvarte cestoviny v osolenej vode a medzitým si pripravte náplň. Mrazený špenát si nechajte aspoň dve hodiny pri izbovej teplote rozmraziť, potom z neho pomocou utierky vyžmýkajte všetku prebytočnú vodu. Do zmesi sa pridáva špenát naozaj úplne vysušený.
3. Pridajte ricottu, dve nastrúhané mozzarelly, nastrúhaný parmezán, vajce, bazalku, soľ, čerstvo mleté červené korenie, 1 strúčik cesnaku – najemno a všetko premiešajte.
4. Uvarené cestoviny naplňte zmesou. Do každej pridajte cca 2–3 čajové lyžičky zmesi. Takto naplnené cestoviny vložte do zapekacej misy a potrite ich zvyškom paradajkovej omáčky. Zvyšnou nastrúhanou mozzarellou posypte celý povrch cestovín a dajte asi na 30 minút piecť do rúry.
5. Misku prikryte alobalom a takto pečte 20 minút, na posledných 10 minút alobal zložte a nechajte cestoviny zapiecť, dovtedy kým nebude syr pekne rozpustený.
Tip autorky receptu
Ak vám zostalo viac zmesi, môžete ňou naplniť zostávajúce cestoviny a ešte pred pečením ich dať zamraziť. Keď budete mať kedykoľvek chuť na niečo dobré, stačí ich vytiahnuť z mrazničky a zapiecť úplne rovnako, podľa návodu vyššie.
Dobrú chuť!
Autorka: kavarenska.povalecka

